Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Madame Mallory, majitelka vyhlášené restaurace se třpytem Michelinských hvězd se nestačí divit, když se do jejího městečka přistěhuje indická rodina a otevře si restauraci hned naproti přes ulici. Schyluje se k souboji dvou odlišných kultur a zcela odlišné skladby koření. Dobré jídlo ale hory přenáší. Madame Mallory zjistí, jak velké nadání má její konkurent, mladý indický šéfkuchař, a svolí k tomu, že ho vezme do učení. Dva světy receptů a chutí v jedné kuchyni slibuje velké kulinářské dobrodružství. Zvláště pokud se ho zúčastní i krásná francouzská kuchařka. (Bontonfilm)

(více)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (430)

ARI50 

všechny recenze uživatele

Bezpochyby jednoznačně nádherný snímek, kde láska je v jídle v chuti vůni ingredienci, koření, a hlavně v rodině, kdy při každém soustu víte kde je domov, film je doprovázen velmi příjemnou hudbou příjemnými herci, souboj dvou restaurací v životě v jídle, které se nakonec proměnní v jednu velkou rodinu, konec filmů doprovází příjemnou dojemnou chvílí. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Je to vyprávění malebné, vlídné a vláčné, lákavě vrství barvy i vůně, ale tradiční hodnoty - rodinu, profesní čest, spolehlivost, sbližování kultur - strká neméně tradičními postupy až pod nos. Režisér Lasse Hallström se s látkou mazlí jako se svou slavnou Čokoládou, ale nyní opájí spíš limonádou, hlavně v závěru pozitivním až hrůza. Mírný nadprůměr si Láska na kari vyslouží za herce a za pár žertů typu „zelenina nemá duši“. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $22miliónovTržby USA $54,240,821Tržby Celosvetovo $94,270,488Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,435,578 //počet predaných kusov 49,699Tržby za predaj DVD v USA $11,920,178 //počet predaných kusov 660,885║ pohodové, láskavé a podmanivé, až sa slinky zbiehajú, výborná uvoľnená réžia Lasse Hallströma a producentská záštita Stevena Spielberga je cítiť /80%/ ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Kdyby ten film byl výrazně kratší a nepřipomínal prostředím trochu "Čokoládu", je to naprosto krásná oslava jídla. Takhle je to sice pořád oslava jídla, navíc mojí milované indické kuchyně, ale zároveň to je trochu zdlouhavá romance a ukázka toho, že na těch hvězdách vlastně nesejde, pokud nejste šťastní. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Nebolo to zlé, ale od Lasseho Hallströma by som čakal určite niečo výnimočnejšie a na režiséra jeho kvalít napokon tento film pôsobil dosť priemerne. Atmosféra francúzskeho vidieku s počiatočnou rivalitou dvoch reštaurácií bola síce veľmi príjemná, ale po tých oslavách dobytia Bastily to začalo tak nejako upadať. Mne osobne prišlo vždy priam absurdné to nekonečné naháňanie za nejakými michelinovskými hviezdami. Aj tak mám z toho jedla pocit, že čím viac hviezd, tak tým väčšia "nóbl" blbosť. Ja osobne by som si zo všetkých tých reštaurácií čo boli v tomto filme vybral tú indickú a nie kadejaké pseudo-kulinárske "zázraky" aké sa tvorili v tom Paríži. No škoda, tento film mal na viac... ()

Galerie (86)

Zajímavosti (4)

  • Na spoluproducentském postu lze najít jméno zpěvačky a herečky Oprah Winfrey, která se do knižní předlohy Richarda Moraise zamilovala a od roku 2010 ji prezentovala ve svém časopise. (Terva)
  • Na natáčení filmu se podílel jako konzultant šefkuchař indického původu Floyd Cardoz. (Aja2001)
  • Natáčení začalo 23. září 2013, natáčelo se v Saint-Antonin-Noble-Val, Castelnau-de-Lévis, Saint-Jory, Saint-Denis, Paříži, Nizozemí a v Indii. (tosik)

Související novinky

Best Film Fest 2014

Best Film Fest 2014

09.12.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 11. do 17. prosince tohoto roku Best Film Fest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama