Reklama

Reklama

Při rutinní vesmírné cestě k novému domovu jsou dva hibernovaní pasažéři kosmické lodi následkem poruchy probuzeni o 90 let dříve, než bylo plánováno. Zatímco se Jim (Chris Pratt) a Aurora (Jennifer Lawrence) smiřují se skutečností, že budou nuceni prožít zbytek života na palubě luxusní lodi, zjišťují, že mezi nimi vzniká cosi více než přátelství...až do okamžiku, kdy odhalí, že se celá loď ocitá v obrovském nebezpečí. Jim a Aurora jsou teď těmi jedinými, kdo může zachránit životy 5000 spících pasažérů. (Falcon)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (1 245)

RedAK 

všechny recenze uživatele

Když se týpek probudil z hibernace na opuštěné vesmírné lodi, napjatě jsem očekával, že palubní počítač nonšalantně zahlásí „všichni jsou mrtví, Dave“. Nezahlásil a taky to stálo za hovno. Všechno je tu na můj vkus až moc nepravděpodobně naleštěný; dva mladí charismatičtí krasavci s atletickými těly si každou noc užívají předpisový sex, ve všech případech korunovaný intenzivním společným orgasmem, jejich koitální pot voní po levandulích a Chrisův ejakulát by se dal s troškou nutelly mazat na palačinky. To jako vážně? Jasně, musí na to chodit davy týnejdžrů a kdybych se ve vylidněném kosmickém plavidle předčasně vzbudil třeba já, plešatý tlusťoch s malým pérem, který si musel objednat hibernační dvojkomoru pro zamilované, protože se do té obyčejné nevešel, tak by na to asi nikdo nechodil a film za sto mega by se nezaplatil, chápu. Navíc já bych si tam jakožto naprosto neschopný lempl nedokázal ani ukrojit chleba, natož rozmrazit štětku na šuk, takže bych za dva dny chcípl hlady a film by mohl po deseti minutách skončit. Muselo se to zkrátka pojmout moderně a vznikla z toho klišovitá a přeslazená young adult scifárna pro nenáročné pubescenty s nedovyvinutými pohlavními znaky. Jedna hvězda k dobru za relativně píchatelnou JLaw. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Vesmírná romantika kde je málo vesmíru a hodně romantiky, která je mnohdy dost na sílu a mimo mísu, hlavně aby byla. Bohužel celá zápletka kolem vesmírné lodě je velmi jednoduchá a jen jakési pojivo v koncepci příběhu o vztahu a životě páru v raketě. Není to špatné, výpravou impozantní, plné neonů a cutting-edge hračiček, alepod vycizelovaným kabátkem je to prachobyčejná, vcelku nezáživná vztahovka. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Pekne urobená "napínavá sci-fi romantika", pre ktorú je najdôležitejšie zladenie kostýmov s farbou očí ústrednej dvojky. Výprava a vizuálne hračky čerpajú zo všetkého od 2001 (interiéry lode) po Gravitáciu (lietanie mimo loď), plus pridávajú fajn nápad s odgravitačneným bazénom. Príjemné pokoukáníčko pre cieľovku Hunger Games. Hĺbka námetu s obrovským potenciálom zužitkovaná z 30%. Ako rád by som to videl v podaní Inárritua či mladého Ridleyho ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Sci-fi to má těžké, až příliš často slouží jen jako ozvláštňující kulisy pro jiné žánry. Často pak sledujete horor, krimi nebo akčňák ve futuristickém kabátku. Pasažéři představují čistokrevnou romanci zasazenou pro oživení do prostoru obří kosmické lodi. Pokud ke snímku chcete přistupovat jako k dramatu, dobrodružnému příběhu nebo nedej bože začnete přemýšlet nad logikou zobrazovaného mikrosvěta vesmírného korábu s elegantními promenádami, bazény a luxusními atrakcemi, nevyhnete se zklamání a odsudkům. Psažéři jsou ideálním doplňkem pro večer ve dvou, kdy v jedné ruce držíte sklenku vína a druhou objímáte svého partnera či partnerku. Je to příjemný film, kterému je snadné odpustit určitou naivitu a scénáristické můstky kormidlující příběh žádoucím směrem. Ještě nikdy jsem snímku, na kterém se podílela Jennifer Lawrence nenadělil víc než dvě hvězdičky, a jak se tak dívám do její filmografie, u dosud nezhlédnuté části nacházím podstatně víc kandidátů na odpad než slibných kousků. Takže té chudince vyjdu vstříc a nadělím čtyři hvězdičky a 75 % celkového dojmu. Jako bonus může sloužit i zajímavý design kosmické lodi a jejích interiérů. V rámci toho, k čemu se sci-fi běžně zneužívá, je to ještě velmi pozitivní příklad... ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Když si odmyslím všechny ty nesmysly, kterými byl film protkán, tak se mi to vlastně docela líbilo. Zajímavý scénář s plot twistem, který jsem nečekala. Začne to jako dobrý film, který jak postupuje, tak vlastně nenudí a odpustíte mu i sem tam nějakou tu blbost, jenže pak se film přiblíží svému konci a spustí se akce, při které máte chuť se jen mlátit do hlavy, Všechno je až přespříliš vyhrocené a nutí to pak scénáristy připsat tam ještě víc nesmyslů a totálně vám to zkazí dojem z filmu. Dalo by se to udělat jinak, ne tak násilně a mohlo by to dopadnout líp. 4*..ale vypnout by se to mělo dvacet minut před koncem. ()

Galerie (164)

Zajímavosti (25)

  • Jennifer Lawrence (Aurora Lane) řekla, že byla velmi nervózní před svou erotickou scénou s Chrisem Prattem (Jim Preston). Byla to její první sexuální scéna s ženatým mužem. Dle svých slov se musela před natáčením posilnit skleničkou alkoholu. (MessiM)
  • Hlas systému lodi Avalon namluvila Emma Clark, jejíž hlas je známý hlavně z londýnského metra, kde namluvila automatické ohlašovací zprávy. (Tomas_TM)
  • Na plagáte k filmu sú použité aj znaky - 3 bodky, 3 čiarky, 3 bodky. To je celosvetovo uznávaný symbol pre volanie o pomoc - SOS. (beso74)

Související novinky

Michael Sheen bude neziskový herec

Michael Sheen bude neziskový herec

11.12.2021

Úspěšný britský filmový, televizní i divadelní herec, držitel několika významných ocenění, velký filantrop. Michael Sheen, známý třeba z Pasažérů nebo Daleko od hlučícího davu se rozhodl, že většinu… (více)

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Jennifer Lawrence bude režírovat

Jennifer Lawrence bude režírovat

26.11.2015

Mít ve 25 letech dva Zlaté glóby a Oscara vůbec není špatná bilance. Jennifer Lawrence k tomu může přihodit ještě dvě úspěšné blockbusterové série, právě končící Hunger Games a X-Meny, a momentálně… (více)

Reklama

Reklama