Reklama

Reklama

Antonina Zabinská (Jessica Chastain) práci v manželem řízené zoologické zahradě ve Varšavě přímo zbožňuje. Se zvířaty si rozumí mnohem víc než s lidmi, nebojí se vlézt mezi neklidné slony do výběhu, je to vlastně ona, kdo svou energií a rozhodností celou zahradu vede. Ani ona však není schopná čelit valícím se dějinám. Když 1. září 1939 napadne Německo Polsko, pocítí to zahrada prakticky okamžitě. Bombardování a ostřelování města ve vteřině zničí všechno, co manželé Zabinští léta budovali. Ze zahrady bez zvířat se stane skladiště německých zbraní a své odborné znalosti můžou Antonina a její muž Jan (Johan Heldenbergh) využívat jen k chovu prasat. Právě tady ale leží začátek cesty k jejich odvážnému plánu. Prasata totiž krmí zbytky, které vyprodukují obyvatelé varšavského ghetta. A pro ně jezdí Jan pravidelně s náklaďákem. Ale zpátky neodváží jenom ty zbytky, ale také lidi, které pak ukrývají ve sklepních prostorách pod zahradou. Riskantní operace je o to složitější, že kolem zahrady neustále krouží nacistický pohlavár Lutz Heck (Daniel Brühl), prominentní zoolog, který má pro Antoninu nejen profesionální slabost. (Cinemart)

(více)

Videa (15)

Trailer 3

Recenze (234)

malylada 

všechny recenze uživatele

Další z řad filmů o holocaustu, který se snaží vyniknout něčím originálním, ale ve většině stopáže se to úplně nedaří. Celý film se odehrává na půdě Varšavské zoo, kterou také zasáhne válka a jejichž majitelé se rozhodnou zachraňovat židovské spoluobčany. První půl hodinka mezi hlavní hrdinkou a prostředí zvířat je dobově půvabné a Jessica se do role vyloženě hodí. V průběhu se tématika odkloní na klasická omílaná klišé, které v těchto filmech o židech vídáme a praktiky je to pořád dokola. Problém filmu je, že ostatní postavy krom Antonie jsou nevýrazné a tím pádem jako drama ztrácí, nedaří se pracovat s emocemi a místy to působí jako tápání z jedné scény do druhé. Nepochopil jsem, proč více nebyla využitá holčička, kterou se podařilo zachránit a všechny pasáže s ní vyzněly do prázdna. V případě Brühla jako nacistického zoologa to samé, když nepočítám závěr. Ten naštěstí celkový dojem hodně zachraňuje a jakž, takž se podařilo dosáhnout napětí, nějakou přidanou hodnotu, aby film úplně neupadl v zapomnění. Za mě zcela zbytečný film........6/10 ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Ani tušenia som nemala o tom, čo sa odohralo počas druhej svetovej vojny vo varšavskej ZOO. Klobúk dole pred silou a odvahou oboch manželov. Podobné príbehy ma skoro vždy dokážu dojať a dostať sa mi pod kožu. Tentokrát to bohužiaľ neplatí. Celé mi to prišlo veľmi čitateľné, chýbala mi lepšia atmosféra a viac emócií. Výprava je ale úžasná. 3,5* ()

Reklama

applause 

všechny recenze uživatele

Tento film mě mile překvapil, líbil se mi více, než jsem čekala. Velmi pozitivně hodnotím hlavní roli Jessicy Chastain a Daniela Brühla, myslím si, že jim role sedly. I historické pozadí bylo celkem slušně vykreslené a zvířátka byla roztomilá. Je hezké, co rodina Zabinských pro židy dělala, ale chyběl mi tam hlubší záměr, proto nedávám plné hodnocení, ale rozhodně doporučuji. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Konečně zase jednou film o válce, který pochopil, že abys lidi přesvědčil o tom, že máš kule, nemusíš je hned všem ukazovat. Na ženě nejpřitažlivější a ve filmu nejděsivější je to, co nevidíš. Krásný a upřímný příběh (ne)obyčejných lidí, kde zlo je schováno do pohledů hajzlů a dobro do srdcí těch hodných. A ke mně jako k divákovi najednou všechny ty emoce připlavou mnohem blíž a s daleko větší intenzitou, než když jsou na jeden záběr troje vyrvaná střeva a čtvero ustřelených hlav. Mám radost, že k nám Amíci pro změnu nepřiletěli jenom ušetřit, ale že u nás taky i natočili čupr film. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

J. Chastain neskutočne valcuje, je veľmi sypatická, prirodezene krásna, bez zbytočných plastík a namysleného holywoodskeho pozlátka. Aspoň tak na mňa pôsobí. Film považujem za vydarený aj keď sa nezaryje pod kožu tak intenzívne ako som si želal. K skvelej Jessice výborne zapadol i D. Bruhl v roli nemeckého dôstojníka. Film nemá výrazne slabé alebo hluché miesta ale nemá ani silné a nezabudnuteľné, ktoré by vás strhli. Celkovo jemne nadpriemerný film s výbornou Jessicou kde ma mrzí iba nedostatok vojnových scén, už keď sme v období tej 2. svetovej...70%. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (9)

  • Celosvětová premiéra proběhla 7. března 2017 ve Varšavě. (BMW12)
  • Film je založeno na skutečném příběhu dle deníku Antoniny Zabinské. (BadCat)

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama