Reklama

Reklama

Pan (Levi Miller) je nezkrotný uličník, ale bezútěšné prostředí londýnského sirotčince, ve kterém strávil celý svůj život, není pro takového chlapce to nejvhodnější místo. Až jednou v noci se stane něco neuvěřitelného – Pan opustí sirotčinec a ve své fantazii se ocitne ve fantaskním světě pirátů, válečníků a pohádkových bytostí obývajících Zemi Nezemi. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (20)

Trailer 4

Recenze (219)

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Slabota. Vizuál a hudba sice parádní a Hugh Jackman jako Černovous naprosto famózní, ale zbytek jsou poslepovaný kusy čehosi, co mělo být filmem a místo toho se to stalo sbírkou mnoha divných a otravných scén, který k kontextu celého filmu následně ztrácí veškerý smysl. Navíc kluk v hlavní roli je sympatickej asi jako pokladní v Tescu po 12 hodinový šichtě a Garett Hedlund to bohůžel vyjímečně taky dvakrát nezachraňuje. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Pohádka, která se nestane stálicí, ale duši v sobě má tak upřímnou, že mi stačil jediný pohled do Petrových očí, abych věděl, že jsem v Zemi nezemi opět oním stejně ztraceným chlapcem jako před lety. Největším překvapením je absence přímého navázání na klasický příběh a motivace postav jsou oproti němu v rámci rodinnějšího přístupu méně vyhrocené, ale přetavení do téměř klasicky střižené dobrodružné podívané charakterům J. M. Barrieho v žádném případě neškodí. Nejzásadovější milovníci předlohy asi u zpívajícího Hugha Jackmana narazí, ale já neměl šanci mu odolat. Pořád totiž věřím na víly a na neopakovatelná kouzla, která jejich prach přináší. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

vizuální pastva pro oči a výborný Jackman jsou to co si určitě budu z Pana pamatovat.Jinak jsem ale měl celkem velký problém hlavním hrdinům věřit jakékoliv emoce a po celou dobu se mi nepodařilo,aby mě film opravdu vtáhnul.Měl jsem sice podobný problém třeba i Wrightovi Hanny ale tohle je přeci jen žánrově trošku někde jinde...celkově tedy někde na půl cesty...60% ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Létající vzducholodě, bitva o Anglii, naondulovaný válečný štáb, indiáni, piráti, naklonovaná mořská pana, krokodýli z třetihor, víly, které by zlikvidoval repelent .... Jako fajn, ale kde jsou lidožraví roboti a maxipes Fík? To je tak přeplácané, příběh pořád předkládá nové motivy a to v takovém tempu, že postrádají veškeré emoce a vývoj. Navíc se tam ani vše nevešlo a děj se musí postrkovat ještě i vyprávěním dalších a dalších vedlejších příběhů. Nemá to smysl - hlavní pirát hledá vílí prach a pak chce bez vysvětlení zlikvidovat jeho producenty - víly. Zná proroctví o chlapci, který ho přemůže, přesto ho nechá bez jediného pokusu o zadržení utéct.... Závěrečná bitva je zdlouhavá...Vzhledem k rámcovému zasazení do druhé světové války je možným vysvětlením, že vše se odehrává jen v mysli Petra Pana těsně před tím, než jeho sirotčinec srovná se zemí německá bomba. _____ Vynaložili hodně peněz a triků na hloupost. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Jak se s tím popasovat... Rozhodně nejméně režijně živý film Joe Wrighta, což je vzhledem k námětu bizarní. Navíc to (podobně jako Mocný vládce OZ) zcela rozbíjí koncept a poselství originálu "každý musí vyrůst", kdy Petrovi je (navíc, spoiler, duchem jeho mrtvé matky) řečeno "zůstaň tu se mnou navždy a nikdy se neměň", z čehož v důsledku spíš běhá mráz po zádech (někdo by si to mohl vyložit jako vybídku k sebevraždě a někdo by tak vlastně celý film mohl vnímat - uf!), čili ukázkově špatný pokus o rozšíření světa, který kompaktní celek spíš rozbíjí, než že by ho o něco doplňoval. Monotónní finále a podivně papírové vztahy postav nezachrání ani ten snaživý Jackman. 2 a 1/2 ()

Galerie (66)

Zajímavosti (8)

  • V roce 2013 se scénář k tomuto filmu od Jasona Fuchse dostal na seznam filmů, které s největší pravděpodobností nikdo nenatočí.
    (hansel97)
  • Snímek vychází z veleúspěšné knižní novely "Peter Pan" skotského spisovatele a dramatika Sira Jamese M. Barrieho (1860 - 1937). (Conspi)

Reklama

Reklama