Reklama

Reklama

Hologram pro krále

  • Velká Británie A Hologram for the King (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Když je americký obchodník (Tom Hanks) vyslán do Saúdské Arábie, aby zde, jak doufá, uskutečnil nejlepší obchod svého života, naráží zde na značné kulturní rozdíly. Navzdory počátečnímu překvapení místními zvyky a neprůhlednou byrokracií se mu nakonec s pomocí upovídaného taxikáře (Alexander Black) a krásné saudské doktorky (Sarita Choudhury) začíná dařit v neznámém světě orientovat. (Falcon)

(více)

Videa (14)

Trailer 4

Recenze (105)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Příjemné mírně komediální drama z velmi neotřelého prostředí, které zprvu působí dost roztříštěně, což ale osobně považuju za klad. Tykwerův rukopis je v tom cítit velice a divák tak úplně netuší, co čekat v další minutě. A je fajn vidět něco pozitivního z prostředí blízkého východu, které je zobrazováno jindy okem amerického filmu velmi jednostranně. Je to i místy hodně vtipné, muslimský taxikář a jeho (ne)smysl pro humor neměl chybu. Velmi podhodnocený film. ()

PAGE 

všechny recenze uživatele

Paralela s Kafkovým Zámkem je tady očividná, napadlo mě to okamžitě, když se hlavní hrdina stále nemohl dostat tam kam potřeboval a nemohl mluvit s kým potřeboval... Jinak mě, ale film moc nebavil, odlišnost kultur západního světa (tedy i té naší) a východního světa, v tomto případě Saudské Arábie je hodně odlišná a dle mého názoru, by se míchat neměly. Nevím dost dobře, co chtěl režisér tímto filmem říci, ale to co naznačuje je pouze povrchní hloupost a nechápu jak se k ní Hanks vůbec dostal. Je to divný film a nevíc mu nevěřím. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Tom Tykwer byl vždycky svůj a ukazuje to i v tomto filmu, který je běžnému divákovi přístupnější než jeho evropská produkce, ale zároveň se jedná o jeden z jeho slabších filmů, který nijak nezachraňuje ani přítomnost hvězdného Toma Hankse. Film na mě působil tak o půl hodiny delší, což považuji za největší problém. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Tom Tykwer ve své práci vlastně nikdy nic strašně nepokazil a přes obsazení velkého Toma Hankse zřejmě moc lidí tento snímek do kin nepřitáhl. Tak nějak proplul skoro bez povšimnutí a příznám se, že osobně jsem po shlédnutí traileru ani neměl zájem to nějak zvlášť vidět. Jenže jak to tak bývá, člověku se to nachomítne před nos a roztaje a proč vlastně ne. Toma mám rád, Tykwera taky :) a tenhle romantický pracovní výlet do exotických krajin jsem zakusil. Nakonec se mi stalo jako jen u pár kousků, že se svým způsobem do těch človíčků a jejich životů vhozených do neznáma zabouchnete. V titulcích chcete víc a víte, že už nedostanete. Velmi zdařilá práce, kterou ocení znalí v oboru, manželé cizokrajných žen a nebo prostě jen citlivé a vyzrálé povahy. Scéna pod mořskou hladinou je nezapomenutelná. Podceněný film. 80% ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Jo, já mám ráda filmy, které jsou zasazené do hledání sama sebe. Navíc tenhle Hologram je ze zajímavého prostředí a T. Hanks si myslím, zahrál amíka, kterej o této kultuře vlastně nic neví, báječně. Takový ten pohodový film, o nalezení vlastní identity a spokojenosti. Navíc je tady úžasný nenásilný humor, a to potěší. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (5)

  • Alan (T. Hanks) vo filme spomenul, že ako malý chlapec bol spolu s otcom v národnom parku v americkom štáte New Hampshire. V tomto štáte sa však žiadny národný park nenachádza. (MikaelSVK)
  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohrával v Saudskej Arábii, tak prevažná časť natáčania sa odohrávala v Maroku a Egypte. Filmári však pracovali aj v spomínanej Saudskej Arábii (konkrétne v Rijáde), v nemeckej metropole Berlín či americkom Bostone. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama