Reklama

Reklama

Backcountry

Trailer

Obsahy(1)

Na první pohled obyčejný výlet do nedotčené přírody se pro mladý pár změní v noční můru. Zpočátku vše vypadalo skvěle. Alex, který je na výpravy do přírody zvyklý, přesvědčí přítelkyni, která má raději město, aby s ním vyrazila do Provincial Parku, konkrétně do odlehlé oblasti Blackfoot Trail. Jenže to, co na první pohled vypadalo jako skvělý nápad, se postupně mění v jednu katastrofu za druhou. Nedotčená příroda totiž nemá jen svoje krásy, ale i nebezpečí, mezi které patří jak nelítostné přírodní podmínky, tak divoké šelmy. Tento výlet se tak stane největší zkouškou jejich vztahu. (topr harley)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (263)

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Medvědí svačina ultra kvalita, která vyšumí do prázdna kvůli dementnostem, co tam při tom předváděj. MÁMO PODEJ TEN PIČIFUK ALEUŽ!§ ----- (SPOILER) Inspirováno skutečnými událostmi... akorát že vůbec. Nejenže se týpek nejspíš nechoval celou dobu jako šablonovitý kkt, kvůli kterýmu se to všechno děje, ale ještě si dovolil přežít, zatímco do medvěda píchal nožem, aby zkusil zachránit svoji ženu. Ale to asi v pinda power době není dost sexy námět. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Nic extra jsem nečekal ale film jsem sehnal hlavně pro hodně zábavný film Grizzly který údajně tomuhle filmu konkuruje. Nicméně i když říkám že Backcountry je více drsnější tak Grizzly mě bavil o chlup více, tady jen čekám a čekám než se něco stane. Naneštěstí to co se stane, patří mezi to nejdrsnější a nejsyrovější co jsem kdy viděl a to říká mnoho. Scéna ve stanu je hodně drsná a tím že opustily od všech kravin a soustředily se více na realističnost filmu ukazuje že režisér je hodně schopný. Ale i tak jsem se na začátku tíměř 50 minut dost nudil a přišlo mi že se nic neděje. Méně zábavnější než Grizzly ale více syrovější. ()

Reklama

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Schválně jsem si musel dohledat, kdy jsem naposledy viděl takhle dobrý a působivý „animal“ horor (v natural ranku, nic monster), a bylo to před 26 (!) lety, konkrétně Baxter. A i já musím zmínit onen zvířecí útok, při kterém se mi svíralo hrdlo (neméně působivá je však i scéna během spánku). Vlastně není až tolik potřeba: scénář nemusí být nic extra, stačí jen když se zvrhne v boj o přežití, slušní herci, co si získají divákovy sympatie a dobré řemeslo, což Backcountry splňuje. Chyběla mi jen lepší závěrečná tečka. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Komentář může obsahovat spoilery. Film, u něhož jsem si v jednom momentě říkal, že ho snad natočila nějaká bláznivá feministka, která nesnáší muže, protože Alex se zde chová tak neuvěřitelně dementně, až to není možné - ta série jeho donebevolajících chyb graduje tak nesnesitelným způsobem, až jsem mu takový konec vlastně přál a říkal si dobře mu tak, kreténovi (film v tomto ohledu dodržel rozšířené žánrové klišé, podle něhož se muž musí obětovat, aby žena mohla přežít) - zatímco jeho partnerka se naopak chová zcela racionálně, chladnokrevně, a nadto je asertivní a empatická, z filmu tedy logicky vychází jako pomyslný vítěz nepsané rivality, která celou dobu mezi oběma partnery panuje. V zásadní scéně s cizincem se totiž dovídáme, že zatímco Jenn je právnička, tedy příslušnice vyvolené kasty, která na běžné smrtelníky odjakživa kouká skrz prsty, Alex se živí pravděpodobně jako dělník (doslova pronese, že "dělá na terénních úpravách", což cizince vede k vtipkování, zda je Alex Mexikánec, neboť ti obvykle vykonávají tyhle práce). Z Alexova chování je evidentní, že sociální propast mezi ním a Jenn nese těžce, a svou zakomplexovanost maskuje pózou zkušeného zálesáka, která se mu nakonec stane osudnou (hezky to je vidět ve scéně, v níž Jenn upadne do hovna a potřísní si jím obličej - Alex se jí směje, neboť jeho život je hoven plný, a on tak na chvíli propadá vděčné - byť naivní - radosti, že role se aspoň na chvíli obrátily). Film tak obsahuje hned dvojí skryté poučení - moderní emancipovaná žena nemůže mít funkční vztah s partnerem, nad nímž má v nějakém ohledu výrazně navrch, a za druhé je zde podle mě řečeno, že každá přetvářka bývá po zásluze potrestána, zatímco osobní autenticita vede k vysněnému cíli (v tomto případě k přežití). ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Dílo parádně zachycuje, jak krásná a zároveň krutá, dokáže příroda být. Mimo takové sdělení mne však snímek příliš nepotěšil. Možná je to i tím, že zvířecí survival horory příliš nemusím, ale především mne zklamalo finále. To totiž nepůsobilo vůbec pravděpodobně a příliš mi nesedí k zbytku filmového průběhu. Dále považuji za vyloženě trestuhodné, že podivínská postava lovce na začátku měla na děj takto nepatrný vliv. Já bych ho rozhodně zapojil mnohem více. Nudné části by byly hned zajímavější, pokud by našemu páru svou přítomností působil alespoň nějaké problémy a nebo třeba i nějak zamíchal karty s medvědem. V takovém případě bych zauvažoval i o čtyřech hvězdách. 56% PS: Díky filmu mi ještě klesl falešný pocit bezpečí, co se přespávání uvnitř stanů týče. Tak vám tedy děkuji.. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (8)

  • Natáčelo se pouze v kanadských lokacích, jmenovitě jsou to North Bay, Powassan a Restoule provincial park. (herr_carter)
  • Vo filme hrajú dvaja medvedi čierni, Chester a Charlie zo spoločnosti Animal Insight. Táto spoločnosť sa riadi filozofiou Noemovej archy, pričom poskytuje zvieratá len v pároch, takže zvieratá majú pri natáčaní "kamaráta" a pôsobia pokojnejšie. (Wargoo)
  • Film bol inšpirovaný na základe skutočného príbehu Jacqueline Perryovej a Marka Jordana, ktorých v roku 2005 napadol medveď v kempe v provinčnom parku Missinaibi Lake asi 80 kilometrov severne od Chapleau v kanadskom Ontáriu. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama