Reklama

Reklama

Musím tě svést

všechny plakáty
TV spot

Obsahy(1)

Ve své komedii rozehrává scenáristka a režisérka Andrea Sedláčková příběh podivného manželského trojúhelníku. Autorka, která střídavě žije v Praze a v Paříži, nalezla inspiraci ve skutečném případu, který se odehrál na francouzské politické scéně. Události kolem pokusu o diskreditaci vrcholné političky přesadila do domácích reálií. Ministryně Martina žije v neuspokojivém vztahu s neúspěšným manželem Karlem, kvůli své politické kariéře však odmítá rozvod. Karel společně s cynickým kamarádem Otou nastrojí léčku, jejímž cílem je Martinu zkompromitovat. Jednotliví aktéři se ale do bezohledné hry o city zapletou více, než původně zamýšleli. Film stojí především na hereckých výkonech ústředního trojúhelníku – Ivany Chýlkové, Jana Krause a Ivana Trojana. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (164)

PaRi 

všechny recenze uživatele

Tedy se šestiletým zpožděním, ale přeci jsem shlédl tento film v televizi a jsem rád, že jsem se na něj nevypravil do kina, když byl čerstvý. Je to totiž spíše TV inscenace něž film. Však ona také tvorba paní režisérky je typicky televizní. Tenhle pocit mi ještě umocňoval jeden detail, který bude nejspíš osobní, ale nemůžu si pomoct – radnice Prahy 6 musí slušně vydělávat na pronájmu vily kousek od "Kulaťáku". Ta vila je frekventovaná v hodně TV novelách a filmech, většinou těch béčkových. Ale to jen jako takový úsměvný postřeh. Jinak výkon oné trojice je standardně dobrý – neurazí, ale ani nenadchne, ale co chcete hrát podle plytkého scénáře střiženého podle telenovel a pod režijním vedením, které je nemastné-neslané? Navíc film neskončí, ale jaksi přestane. Velmi brzy na něj zapomenu. Opět jedno zcela zbytečné dílo. Ještě bych dodal, že tabákový průmysl měl z tohoto filmu jistě radost. Zprvu jsem počítal v kolika záběrech se kouří, ale pak jsem to vzdal. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Kdybych si nepřečetl, že se jedná o námět dle skutečné události, asi bych tomuhle nápadu nikdy nemohl věřit. Ale je to zajímavé, jak vyřešit manželství. Snímek se skutečně pohybuje na pomezí komedie a dramatu. A někdy se tyto hranice stírají tak, až se jedná tragikomedii. Je to takový nemastný, neslaný snímek. Film, který nezazáří, ale také není úplným propadákem. Ivan Trojan je opět výborný, ale pravdou zůstává, že neznám film, kde by hrál špatně. Ivana Chýlková předvádí svůj standart. A Jan Kraus? U toho mám problém, že nevím, zda hraje špatně nebo dobře. Jeho herectví je tak nenáročně přesvědčivé a přirozené až působí dojmem, že snad ani nehraje. Za mě bych ocenil ještě hudbu, ale trochu přece jen vázne scénář. ()

Reklama

Mara97 

všechny recenze uživatele

Navzdory nízkému hodnocení to vůbec nebylo špatné. Chýlková a Trojan ve svých rolích excelují, u Trojana se jedná o zaslouženého lva za výkon ve vedlejší roli, jen Kraus hraje jaksi stejně jako všude jinde - postavě z Gymplu či Vejšky jako by z oka vypadl. Stylem natáčení i hudbou mi to dost připomínalo Samotáře. Příjemná hodina a půl, jen se nemuselo tolik drahocenného času věnovat té dopravě - během těchto prodlev jsem měl jedinečnou šanci si prozkoumat staré okresní SPZ či původní podobu Nuselského mostu před rekonstrukcí. ()

Alden_Larson 

všechny recenze uživatele

Celkem standartní romantický film, ketrý ke konci nabere trochu černější tón. Děj není ničím výrazný, ale špatný taky není. Jedna vedlejší zápletka ale v jednom momentu skončí bez rozuzlení, což mě trochu zklamalo. Herecké výkony Trojana a Chýlkové byly dobré, Kraus byl ale výrazně slabší, nebyl špatný, jenom se mohl snažit víc. Prezentace není špatná, ale není ničím výrazná. Nepochopil jsem ale, proč je tam tolik záběrů na silnice plné aut, kdyby tam byly tři, nebo čtyři, tak si stěžovat nebudu, ale někdy jich tam je snad deset po sobě a vůbec nechápu proč. Hudba byla fajn, ale moc se nehodila. 6/10 ()

gipper 

všechny recenze uživatele

Jsem ráda, že konečně vím, odkud že se to vzal Šestý smysl - Anna K, Tomáš Vartecký.. s tím jsem si poměrně dlouho lámala hlavu. Nemluvě o dalších.. film je celý provázen hudbou Anny K a Kurtizán z 25. avenue, což mi bylo velice sympatické. Stejně tak mi byla sympatická Ivana Chýlková. Příběh byl spíš tak trochu hořký, ale rozhodně jsem se nenudila. Chýlková s Trojanem hráli parádně, Kraus se mi tam místama trochu příčil. Ale vcelku se jedná o docela povedené dílko si myslím. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (6)

  • Svůj druhý celovečerní film natočila scenáristka a režisérka Andrea Sedláčková na základě soudničky ve francouzském tisku. (Taninaca)
  • Film se měl původně jmenovat „Utajené známosti“ nebo „Musím tě mít“. (Duoscop)

Reklama

Reklama