Reklama

Reklama

Neviditelní

(seriál)
  • Slovensko Neviditeľní
Trailer 1
Česko, 2014, 12 h 6 min (Minutáž: 51–60 min)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Vypadají jako my, mluví jako my, ale mají něco navíc – gen, který jim umožňuje dýchat vodu. Aniž to tušíme, žijí mezi námi. Vodní lidé. Není to pohádka – je to realita a čistá pravda. Neviditelní je název třináctidílného komediálního seriálu o menšině, žijící v utajení mezi námi. O vodních lidech. Vypadají jako my, mluví jako my, ale mají něco navíc – akvagen, který jim umožňuje dýchat vodu. V poslední době jich ubývá. Páření se „suchými" totiž snižuje kvalitu jedinečného genu a vodníci postupně přicházejí o svou zázračnou schopnost. Někdy se mezi nimi objeví tzv. „vlk", tedy vodník, který o sobě nevěděl, že je vodník. A když se vodnickým vlkem stane známý pražský lobbista Laušman a navíc před objektivy televizních kamer, nastává problém. A hned dvojitý – suchý notorický podvodník Laušman má v patách policii a nově objevený vodník Laušman vodní lidi, kteří se bojí prozrazení. Díky váhavosti a neschopnosti obou skupin Laušmanových nepřátel získá lobbista spojence, který mu zachrání život. A netuší, co všechno jeho záchranou rozpoutá... (Česká televize)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (232)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Televizní bomba podzimu...což ovšem nezabrání zdejším českobijcům, aby spustili svůj tradiční evergreen. Jsem rád, že ze seriálu jde pohoda a né pozérské negace, který si na csfd "užívám" až dost. (po 10dílech 4* - skvělej casting, Kristýnka Liška Boková je nekrásnější vodnice v dějinách českého vodnictví ) ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Malý ale sympatický seriál pro nenáročného diváka, který si může oblíbit i divák náročnější, a to pro jeho pohodu. První díl se snaží jakoby generačně navázat na slavnou komedii "Konec vodníků v Čechách". Jsem ale rád, že postupem času šel seriál svým vlastním směrem, protože mám pocit, že jinak by se z toho stala špatná parodie. Seriál koreluje porevoluční a i dnešní "divoké" období (podvody, uplácení, kartely - kmotrovství), je to trochu zvrácené, ale přesto (a možná i proto) se divák obstojně baví. Plejádu herců představují herci legendární, slavní a populární. Mně se hodně líbila Barbora Poláková, která představovala naivní a pitomou blbku. Když jsem s ní ale viděl šou "Tvoje tvář má známý hlas", zjistil jsem, že v seriálu moc herectví nepředvedla, neboť taková zřejmě je i ve skutečnosti. Co se týče její postavy, tam naopak příroda nešetřila. ()

Reklama

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Je to divné. Zlatej Mráček. Autoři to zde moc překombinovali. Tak strašně to chtěli mít vodnické, že to až přehnali. Co mně potěšilo, byla vodnická rada. Objevilo se v ní spousta neherců. Zpěvák Ondřej Hejma, hlasatelky Pavlína Danková, Jolana Voldánová, módní kritička Františka Čížková, ředitel rádia Frekvence 1 Michel Fleischmann, režisér Václav Vorlíček, psycholog Ivan Douda. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Takhle to dopadne, když honíte deset zajíců najednou. 1) Přehršel vtipných, méně vtipných i téměř trapných nápadů mi připomněla seriál o princezně Arabele. Zaujala mě půvabná role lobbisty Laušmana (48letý Jiří Langmajer), jeho milenky Moniky (31letá Barbora Poláková) nebo strážce vyšehradské zázračné vody Krysy (46letý Radek Holub). Rovněž 29letý Lukáš Příkazský (pomocník komisařky), 32letý Kryštof Hádek (vodnický "korunnní princ"), 67letý Jiří Bartoška (šéf vodníků) či 41letá Simona Babčáková (komisařka) stojí za zmínku...o ceníku úplatků BIS nemluvě._____ 2) Seriál nabízí rozmanité dějové linky, které by si ovšem zasloužily kvalitnější rozpracování. Takhle mi připomíná mísu nakousnutých chaoticky poskládaných jablek. Chvílemi lehce nudné, chvílemi docela zábavné. Celkový dojem vlažný._____ 3) Z prvních 20 komentářů řazených podle počtu bodů uživatele jsem napočítal celkem 6 (!), jejichž autoři deklarují, že si svůj kvalifikovaný názor učinili na základě první epizody (jeden dokonce už po 10 minutách). Jak si pozorný čtenář všimne, i další komentátoři z uvedené dvacítky považují svá hodnocení za natolik přínosná, že je píší už někdy mezi prvním a druhým dílem, i když to veřejně nepřiznávají. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Když jsem úplně poprvé uviděla upoutávku v televizi, říkala jsem si, co to proboha zase vymysleli za hovadinu. Nakonec mě ale přece jen zlákala vidina Kryštofa na obrazovce, a tak jsem se na seriál začala online dívat, když už byl v televizi šestý díl ... Říkala jsem si, že to prostě zkusím, že to kvůli Kryštofovi vydržím ... Vlastně se mi do sledování ani zas až tak nechtělo ... Jenže po shlédnutí prvního dílu, kdy jsem se smála snad od začátku do konce, jsem totálně změnila názor a ještě ten den sjela všechny díly, které mě zatím chyběly. Pak už jsem netrpělivě čekala na páteční večery a nemohla se dočkat, co nám zase tvůrci naservírují. Musím říct, že svět vodníků měli scénáristi opravdu dokonale promyšlený. Navíc všechny ty legendární hlášky, kterým se směju ještě teď! Konečně po dlouhé době se zase někdo pustil do seriálu, který nesmí být brán vážně a který dokáže svým občas až primitivním vtipem pobavit snad úplně každého. Vůbec bych se nebránila, kdyby se tvůrci rozhodli pro druhou řadu! ()

Galerie (354)

Zajímavosti (17)

  • Během křtu dětí ve 4. díle vodnický kněz Jaromír Dulava ponoří do vody jedno z dětí, při následném záběru, kdy ho vrací matce, je však naprosto suché. (ČSFD)
  • Během rozhovoru Vydry (Jiří Bartoška) a Laušmana (Jiří Langmajer) v prvním díle, kdy oba aktéři sedí ve vodě na židlích, se v záběrech změní poloha ucha na kýblu, samotného kýblu a větve, která leží na břehu. (Jirka_Globus)
  • Do tajemné podzemní říše pod Vyšehradem vcházejí Vodní lidé přes kapli na hřbitově, na které je nápis „Neztrácet hlavu, Jan Křtitel“. Jak známo, Jan Křtitel ji ztratil. (sator)

Reklama

Reklama