Reklama

Reklama

V novém filmu Pátá vlna nalézáme většinu Země zničenou čtyřmi vlnami stále se stupňujících smrtících útoků. Cassie (Chloe Grace Moretz) prchá světem, prostoupeným strachem a nedůvěrou, a zoufale se snaží zachránit svého mladšího bratra. A zatímco se připravuje na nevyhnutelnou vražednou pátou vlnu, spojí své síly s mladíkem, který by mohl představovat její poslední naději - jen kdyby mu dokázala důvěřovat. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (484)

Eliott odpad!

všechny recenze uživatele

Na film jsem se koukal díky zajímavému traileru a mojí oblíbené herečce Chloe v hlavní roli. Bohužel se vše na filmu zajímavé odehrálo v prvních 15ti minutách a to v podstatě obsahuje již zmíněný trailer filmu. Dále už je to naprostá pitomost a z pokusů o vyvolání pocitů v divácích mi bylo skoro až trapně. Místy jsem měl co dělat abych film dokoukal. Zpětně toho lituji, jelikož nejen že to bylo dost slabé, ale to že film Pátá vlna měl být prvním filmem z mnoha, tomu nasadil opravdu korunku. Na druhou stranu uznávám, že film bych za normálních okolností ohodnotil 20-30%, ale s rozložením na 2-3 části ho shledávám nekoukatelným odpadem. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Začátek vypadal nadějně, ale první tři nejzajímavější vlny režisér sfoukne jak svíčku a místo pořádné řezničiny nám nabídne nablblou lovestory, jejíž pointa i průběh jsou předvídatelnější než postarší pán v béžovém baloňáku u dětského hřiště.Navíc scénář je opravdu jedna větší blbost než druhá a smírnější hodnocení tomu všemu dává pointa, která se asi dala čekat, ale můj mozek měl tolik starostí s náporem špatného herectví, scénáristických hoven a neskutečně píchatelné Chloë Grace Moretz, že mi nějak unikala.V podstatě další zabitý potenciál jako hrom.Asi jako kdyby se Zdeněk Troška pokoušel natočit čtvrté pokračování Insidous.Nerozumim tomu fenoménu neukončovat filmy i když jsou podle knižní série.Film vzhledem k rozpočtu sice úplně nepropadnul, ale pokračování se asi nedočkáme a knížky opravdu číst nehodlám, jako tohohle typu.45%. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Hrozné. 1) V edici Penguin Readers vychází mj. anglická literatura ve zjednodušeném jazyce - např. Hamlet na úrovni středoškolské angličtiny. Podobný mi připadá tento film - sci fi na úrovni pomocné školy (pravda, vyšších ročníků). 2) 21letý Nick Robinson (Ben "Zombie") byla jediná útěcha pro mé oči v tomhle filmovém zmaru. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se rozmýšlel, zda se na Pátou vlnu podívat. Pro: Hraje tam moje oblíbená Chloë. Proti: Už traileru to působilo na tuctový a nudný děj. Výsledek: Hraje tam moje oblíbená Chloë, ale děj mě vůbec nebavil. Herecky jistě potěší přítomnost Rona Livingstona a líbila se mi i Maika Monroe jako jedna z teenagerských rolí. Naopak ten co je na scéně skoro pořád, Nick. Tak ten mi přijde nesympatický už jen od pohledu. Pravda je, že ve mě trailer s Chloë trošku evokoval videohru The Last of Us. Ale scény kdy mladou holku doprovází mladík lesem s puškou je jako šafránu. Velký zvrat ke konci mě taky nečekal a většinu času jsem spíš fandil, ať už ten klučina dá Chloë pusu. I když mi nevadí teenagerský herecký tým, ba naopak bych chtěl nějakého nástupce HP, tak mi přesto přijde směšné, jak osmiletá holčička pobíhá s M4kou a helmou na hlavě. Evokuje to zas ve mě jinou videohru a to teenager Ghost Recon. Děj mě ale jednoduše nebavil. Některé dialogy vyzní do ztracena a následují roztahané a zbytečné dějové linky. Podle konce soudím, že bude pokračování, ale tentokrát už beze mě. (45 %) ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

Kick asska s prostřeleným stehnem si to dává jako G.I.Jane a bez problémů si klestí cestu lesejkem bez jedinýho zvířete, ale zato plným emzáckých snajprů, kteří vlastně nejsou emzáci, ale....kurva to je složitý i vysvětlit. Seru na to. 30% P.s.: Ray Donovan byl snad jedinej, kterýmu jsem to věřil, zbytek kástu, včetně té bloncky s kolagenovýma rtama ,stál za kravskou... ()

Galerie (61)

Zajímavosti (10)

  • Natáčení filmu probíhalo ve městě Macon, přesněji v ulicích Bavlna Avenue a Cotton Avenue. Při natáčení poškodila exploze autobusu několik obchodů podél ulice Cotton Avenue. (willy1)
  • V knižní předloze je seržant Reznik muž, ve filmu je to žena (Maria Bello). Poundcake (kterého ve filmu hraje Nadji Jeter) je v knižní předloze obézní sedmiletý chlapec. V knize má Ringer (ve filmu představovaná Maikou Monroe)  černé vlasy a je asijské národnosti. Podle knižní předlohy se příběh se odehrává v Daytonu v Ohio. (willy1)
  • Když vidíme Cassie (Chloë Grace Moretz) před benzínkou, má na nohou tenisky Converse, jakmile do ní však vstoupí, má nazutý jiný pár bot. (hansel97)

Související novinky

Další adaptace knihy pro mládež na cestě

Další adaptace knihy pro mládež na cestě

03.08.2014

S adaptacemi knih s dospívajícími teenagery, především dívkami, se v poslední době v Hollywoodu roztrhl pytel. Máme tu ságu Hunger Games, nedávno se rozjela další velká a nákladná série začínající… (více)

Reklama

Reklama