Reklama

Reklama

Kam se poděla sedmá rota?

  • Francie Mais où est donc passée la septième compagnie ? (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Vojáci francouzské armády Chaudard, Pithivier a Tassin dostali v létě roku 1940 rozkaz zřídit pozorovatelnu a udržovat spojení, tak, aby jejich armáda mohla co nejlépe a nejrychleji prchat. Německé divize totiž začaly obsazovat Francii mnohem razantněji, než se čekalo. A tak se stalo, že tento "výkvět" francouzského vojenského spojařství zůstal odtržený od své roty, která se dostala do zajetí. Bez velení a bez touhy po hrdinských činech se toto trio rozhodlo připojit k prchající armádě. Ale mezitím se už všude začali roztahovat Němci... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (223)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

„Tady Mirabelka. Hyacint? Rozkaz měním. Ustupte směrem k Sarville, Němci už pronikli téměř k vám. Uvízli byste tam do konce války. A držte se co možná nejdéle podél Macechoulského lesa, je pěkně hustý. Jasné?“ -- „Jásne. Táme si na cestu konak... A dem.“ -- „Že koňak? S kým to tam mluvím? Je to Hyacint?“ -- „Nein, nemáte žádny chyacint. Tady je major nemecké pechoty Von Kurtel. Ale to nefadý, zůstante na míste, chned tam jsme, hehehehehe.“ Zkrátka a dobře až mě jednou nebude bavit Sedmá rota, zavolejte mi lékaře. Nebo raději rovnou koronera. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Pohodou južanskou "gáblik" ležérnosťou k hrdinskej záchrane jednotky. Nie cielená, premyslená taktika, lež náhodný zhluk okolností. Vedúci tých, ktorí sa v civile borili s jatočnými zvieratami, nepríliš úspešným predajom hrncov alebo zametaním verejných priestranstiev. k nepredvídateľným hrdinstvám. Zábavné a milé. A pamätajte, v napätej situácii je vždy najlepšie sa zastaviť, dať si púpavový čaj, trochu paštéty a poriadne sa okúpať. Potom sa uvidí. ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

První a nejlepší z trilogie zábavných Francouzských válečných komedií. Neodolatená trojice vojáků, telefonista Pithivier, seržant Chaudart a kulometčík Tassin jsou vysláni na výzvědy. Mezitím, je jejich rota obklíčena Německým vojskem a vzána do zajetí. A oni tři, spolu se sestřeleným poručíkem Duvauchelem se jim vydávají na pomoc. Samozřejmě, že se ve filmu nešetří typickou Francouzskou zábavou a dobrými fóry (šéf musí do vody, to kolo nemá brzdy, teď jsem si vzpoměl že jsem zapomněl říct šéfovi o tom psovi, nákup s pancéřovým vozem...). Co se týče Francouzských válečných komedií, předčí ji už jen "Velký flám" s Louisem de Funésem. ()

Georgex 

všechny recenze uživatele

Sedmá rota je nejspíše jedna z nejlepších komedií z období druhé světové války. Naprosto fantastické obsazení herců, kteří už v těch uniformách vypadají komicky. Charaktery jednotlivých postav jsou geniální. Ve filmu snad není jediná nudná pasáž a film proto probíhá plynule a nenudíte se u něj. U spousty scén dostane bránice pořádně zabrat. Film sice není dokonalý, dělá si srandu z hlouposti Němců, ze zbabělosti Francouzů za 2. světové války, ale jako film na dokonalé odreagování rozhodně poslouží. Moje hodnocení 80% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

2. Světová válka a komedie má rozhodně něco do sebe. Většinou se totiž filmy s touto tématikou stanou hodně slavné a neméně úspěšné. Ať už je to Sedmá rota, Stepující stonožka nebo nejúspěšnější francouzská komedie vůbec Velký flám. Každá komedie má něco do sebe a obzvlášť Sedmá rota nádherně zobrazuje charakteristiku francouzského národa v podání tří naprosto úžasných a sympatických herců v pro mě v čele s Jeanem Lefebvre, protože to byl právě on, kvůli kterému jsem jako malý prvně viděl Návrat sedmé roty a i dnes se rád podívám a vrátím do tehdejší doby chaoticky rozpoložené francouzské země, ve které by se právě tito tři těžko ztratili. --- To je Pitivier. Sedí na starostovi – Cože? – Jsou na hřbitově. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (18)

  • Robert Lamoreux použill ve filmu vlastní vzpomínky na válečné události roku 1940. (Foxhound#1)
  • 106. signální pluk, k němuž byla 7. rota přidělena, nikdy neexistoval. (classic)
  • Scénář zasazuje děj do lesa Machecoul, pojmenovaného podle lesa v regionu Loire-Atlantique. Film se však natáčel v lese Fontainebleau a v pařížském regionu a frontová linie z roku 1940 do lesa nedosáhla. Název spíše pochází ze vzpomínek Roberta Lamoureuxe na dovolenou. (classic)

Reklama

Reklama