Reklama

Reklama

Detektivové Andreas a Simon žijí zcela rozdílné životy. Andreas je spořádaný manžel, zatímco čerstvě rozvedenému Simonovi se všechno hroutí pod rukama. Situace se náhle změní poté, co jsou přivolání k brutální hádce mezi párem narkomanů. Když Andreas objeví jejich zanedbaného syna, rozhodne se porušit zákony, které má hájit, a kojence unese. Nyní je řada na Simonovi, aby znovu nastolil rovnováhu mezi dobrem a zlem. (Film Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (179)

zette 

všechny recenze uživatele

Susanne Bier si vybira scenare, ktere jsou na hranici uveritelnosti, na druhou stranu se vsak nejedna o nic, co by se nemohlo stat. Urcite je to moje nejoblibenejsi reziserka vubec (promin Vero) a v tomto filmu to jen potvrdila. Zhruba prvni 1/3 filmu je psychicky narocna a to tak, ze jsem cekal, ze nekteri divaci z kina odejdou, nestalo se tak... Vysetrovani pripadu uda novy smer, ktery neni o nic horsi nez uvod. Coster-Waldau podal vynikajici herecky vykon, skvela hudba. To, ze cerstva matka svou ulohu nezvladla, dalo druhou sanci jine matce, neprimo jednomu policistovi a nakonec i manzelovi. Vyborny pribeh. Videno v ramci Scandi II v ostravskem Minikine, 27 divaku. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Pro mě jen stěží uvěřítelný fillm, což se týká hlavně příběhové stránky. Těšil jsem se na zajímavou a napínavou detektivku a na konci jsem nucen konstatovat, že jsem malinko zklamán. Jediným pozitivem byl pro mě herecký výkon Nikolaje, který si svého "hodného" taťku šmoulu zahrál opravdu s chuťí. Jinak jsem se moc nebavil, nebyl napnutý a když připočtu nelogické chování,(hlavně) Andrease, tak se vůbec divím, že jsem tomu dal dneska tolik. Druhá šance je jen velmi průměrná detektivka, která se nejspíš Dwejnovi za pár dnů, či týdnů vykouří z hlavy. ()

Reklama

Flipnic-RE 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla nálož!!! Můj Bože!! ...to byl extrém !! :-D Jedno mimino neustále podchlazený a celý od hoven a druhý mrtvý. Parádní začátek. Teď kolem těch dvou tvorečků totálně vyšinutí dospělí, kde fakt nikdo není ok. Snad možná ten hlavní hrdina je ještě docela v pohodě, jen extrémní situaci řeší mega-extrémním ujetým plánem, kterej se začne hroutit a nabalovat na sebe další a další totálně posraný (doslova) a ujetý situace. Psychika některých postav jde úplně někam světelný roky za hranice všedního zážitku běžnýho smrtelníka. Fakt jsem si říkal, co to udělá s labilní matkou, když jí umře mimino a chlap jí donese výměnou jiný od feťáků a tam to první skončí kdo ví kde ... Z toho by se musel každej okamžitě nenávratně zbláznit a uřezat si hlavu, jen aby to nemusel prožívat. Chvílema tam byly scény, že jsem si říkal, že to snad nevydržím !! :-D Ale vydržel a neuhnul!! Já totiž vydržím všechno ... No ... ale nakonec jsem si říkal, že už to bylo tak vygradovaný a vyšroubovaný, že to z toho pomyslnýho Levlu nejvyššího možnýho extrému spadlo do jistý sebe-parodie. A závěř ... hhhmmm...s úsměvem na xichtě. Takže 4****, i když první půlka byl takovej nástřel a nájezd, že jsem tomu dal hned 5 a pak to na konci upravil. Herecký výkony některý na Oscara. ()

octopuska 

všechny recenze uživatele

Rukopis Jensena je jasně vidět. Chladné psychologické drama, které má koule. Dánská herecká elita v plném nasazení. U tohoto snímku jsem si říkala, je to v hajzlu, ale pořád může být hůř a ono vzápětí hůř je, až se to celé hroutí, jako domek z karet. Navíc se to může stát komukoliv, takže ne nereálná záležitost, ale krutě reálná realita. Navíc ožehavé téma dětí v nesprávných rukou. Asociální feťáckej parchant Tristan mi rval nervy z těla. A pro Andrease jsem ronila slzičky. Druhá šance? Toť otázka, jak s ní naložit !!!!! ()

classic 

všechny recenze uživatele

Dánsko - nie je iba - Mads Mikkelsen, pochádza odtiaľ i režisérka filmu - Susanne Bier, taktiež herci - Nikolaj Coster-Waldau, Nikolaj Lie Kaas, malá škandinávska krajina, disponuje talentovaným osadenstvom, počkať aj scenárista - Anders Thomas Jensen, je na palube. Nebudem prezrádzať, o čom je tento výborný a napínavý film, len načrtnem, že o výmene dvoch detí. To nie sú ani deti, ešte dojčatá. Poviem len, že film - disponuje vynikajúcim scenárom, aký som už dlho nevidel, perfektné herecké výkony i filmových matiek, kvalitná réžia, kamera. Strih má maličké kazy, preto nedávam - plný počet. Z deja nechcem vyzradiť absolútne nič, lebo by sa vytratilo počiatočné nadšenie, potom by to skĺzalo do strhujúceho finále. Skrátka - divák, by si najradšej pretočil film na koniec, ako to skončilo. Ešte poviem na margo, že ľutovať - nebudete, je to depresívny film, aký škandinávci - vedia, so všetkým, podľa ich gusta. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Modelka Lykke May Andersenová sa k role Sanne dostala bez castingu. Režisérka Susanne Bier ju stretla na jednej párty a proste ju obsadila. Úmyselne preskočila casting, pretože mala pocit, že Andersenová na ňom nebude dobrá, bola si však istá, že je pre danú rolu práve ona tá pravá. (Arsenal83)
  • Samotná Susanne Bier film v roku 2014 charakterizovala ako jeden z najťažších a najintenzívnejších filmov, aké dovtedy natočila. (Arsenal83)
  • Námet na tému filmu prišiel od scenáristu Andersa Thomasa Jensena. Susanne Bier sa to zapáčilo, pričom povedala: "Po rokoch spolupráce sme obaja chceli tentoraz urobiť niečo, čo bolo extrémne a kde človek robí niečo, čo je nepopierateľne zlé." (Arsenal83)

Související novinky

Přehlídka Scandi v deseti českých městech

Přehlídka Scandi v deseti českých městech

14.01.2017

Třetí ročník přehlídky současného severského filmu Scandi představí v kinech nové tituly i tvůrce. Skandinávský rodinný film, komedie, současné i historické drama, horory i detektivky. Zástupci všech… (více)

Scandi II – horký severský koktejl filmů

Scandi II – horký severský koktejl filmů

12.01.2016

Druhý ročník festivalu Scandi nabídne od 13. do 19. ledna přehlídku špičkových severských filmů v komplexním distribučním „cloudu": 13 filmů v deseti českých kinech, 41 VOD titulů na portálech… (více)

Reklama

Reklama