Reklama

Reklama

Samba se do Francie přistěhoval před deseti lety ze Senegalu. Pracuje načerno v různých zaměstnáních a doufá, že brzy dostane povolení k trvalému pobytu. Jeho neradostná rutina se změní, když potká Alice – manažerku, která trpí syndromem vyhoření a dobrovolnickou prací se snaží dát svůj život zpátky dohromady. Brzy mezi nimi vznikne křehké pouto. Jejich vztah se však nesetkává s pochopením okolí: Sambův strýc synovce varuje, že jej žena opustí, jakmile bude psychicky zase v pořádku, a Aliciiny kolegyně jí zase vyčítají, že si od klienta neudržela profesionální odstup. (AČFK)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (137)

silentname 

všechny recenze uživatele

Samba bol pre mňa výbornou filmovou voľbou. Nielen tu máme skvelé talenty Omara Sy a Charlotte Gainsbourg ale rovnako tu máme aj veľmi zaujímavý príbeh s veľmi dobrou tematikou. Osobne mám poslednej dobe pocit, že francúzi vedia ako robiť dobré filmy s príjemným humorom, uveriteľnými postavami a neotrepanými situáciami. Romanca medzi Sambou a Alice je skvelá a dobre sa sleduje, plus obaja sú zaujímavé postavy aj samé o sebe. Každý má svoje problémy a spôsoby, akými sa ich snaží riešiť. Jediný problém, ktorý z filmu plynie je fakt, že hoci to nie je absolútne priehľadné, ku koncu príde niekoľko scénok, ktoré očakávate a viete ako to celé nakoniec dopadne. Záver tým pádom trošku stráca. Vieme ako to dopadne, len scénky, ktorými sa tam dopracúvame sú naozaj zaujímavé a skvelé. Rád som tomu venoval svoj čas a možno sa k filmu niekedy aj vrátim. Ide o dobrý kinematografický kúsok. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

První větší zklamání od dvojice Omar Sy a režiséra Toledano ( Nedotknutelní). Film sice hezky zobrazuje fakt, jak těžké to mají imigranti ve Francii a Omar Sy může být dobrák jak chce, ale bez papíru nikdo nemá slitování. Humoru je zde hodně málo, ale k nudě nedochází. Kdo má chuť na aktuální sociální drama, které je skvěle zahrané a natočené, tak ke zhlédnutí v pohodě. 65% ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Jsem vážně fascinován tím, jak umně dokáží Francouzi namíchat skvělé sociální drama, které obsahuje i citlivě dávkovanou formu komedie. Upřímně, nevím, zdali to někdo dokáže lépe. Samba totiž právě tohle symbiotické spojení nabízí, přičemž jako pomyslnou třešničku na dortu, vyjma skvělého a hutného příběhu, nabízí i skvělé herecké obsazení, z něhož nejvíce vyčnívá Omar Sy. ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Příjemný a a milý film se sympatickými herci, který ovšem neví, čím chce být. Mix komedie a sociálního dramatu má své silné momenty, ale dost často se stává, že se ve filmu prostě něco děje a nemá to na celkové vyznění žádný vliv. Prostě takový sled scének, které tedy jakžtakž drží dějovou linku, chvíli se má člověk smát, pak zase zvážnit a závěr vlastně nic neřešil. Nevím, jestli by tomu pomohlo druhé zhlédnutí, ale obávám se, že ne. Nicméně nějakou výpovědní hodnotu o sociální situaci přistěhovalců ve Francii film má, chvílemi se člověk baví, takže celkově lepší průměr. (kino Cinestar, orig.) ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Hned zkraje konstatuji, že Samba si vysloužila čtvrtou hvězdu jen s velmi odřenýma ušima! V první řadě film pokulhává po stránce budování děje a vztahů, kdy projevy sympatií mezi ústřední dvojicí fungují pouze v určitých fragmentech a dalším problémem je přestřelená, zbytečnými scénami nastavovaná, stopáž, která ve druhé polovině začíná vyvolávat náznaky nudy! Přesto je film svým způsobem sympatický a multikulturní romantické jiskření mezi skvělými a charismatickými Omarem Sy a zejména Charlotte Gainsbourg docela funguje. Příjemné, ale také natahované a občas křečovité, a nikoli tak úderné, jako předchozí Nedotknutelní pánů autorů - a myslím, že očekávaně. 70% ()

Galerie (39)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v Paříži. (Terva)
  • Filmovanie snímky trvalo od 20. októbra 2013 do januára 2014. (MikaelSVK)
  • Film měl nesoutěžní premiéru na filmovém festivalu v Torontu v září 2014. (Terva)

Související novinky

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

09.07.2015

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 9. do 15. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama