Reklama

Reklama

Spotlight

  • Česko Světelný bod (více)
Trailer 1

Mark Ruffalo, Michael Keaton, Rachel McAdams a Liev Schreiber v hlavních rolích skutečného příběhu, ve kterém reportéři amerického deníku The Boston Globe odhalili masivní skandál zneužívání nezletilých představiteli místní arcidiecéze. Případ neměl dopad pouze na pár obviněných duchovních, ale otřásl celou katolickou církví. (Falcon)

(více)

Videa (20)

Trailer 1

Recenze (776)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Hnus, velebnosti, taková odporná nejenom židozednářská, ale teď samozřejmě hlavně islamistická propaganda, která chce otřást základy hodnot křesťanské kultury, ať už je to cokoliv. Anebo spíš "Hell yeah". Doslova. Díky CSFD za uspořádání projekce, na kterou jsem se vypravil z města měst jménem Hradec Králové až do dejme tomu města jménem Pardubice. A rozhodně jsem nelitoval, spíš měpřekvapilo, jak se mohlo stát, že sál byl zhruba z poloviny prázdný. Ale to je vedlejší. Hlavní je, že Spotlight je v dnešní době unikát. Ošklivě řečeno procedurální film o velké cause investigativní žurnalistiky, který jde připodobnit nejlépe asi ke Všem Prezidentovým Mužům. Místo Hoffmana a Redforda nabízí opět jiného a opět skvělého Michaela Keatona a opět jiného a opět skvělého Marka Ruffala (a všechny, jejichž jména si můžete přečíst výše, protože i ti "bezejmenní" jsou bez výjimky vynikající), a bez přestřelek, honiček a podobných vděčných propriet, které se v konspiračních filmech leckdy objevují, buduje svůj příběh a žene výš a výš divákovu touhu začít klít a rouhat se a angažovat se a dušovat se, že už se nebude dívat stranou, ale pomůže s "tím" něco dělat, ať už je "to" cokoliv. Vynikající filmový zážitek, nastavující nejedno zrcadlo, a burcující, ačkoliv je důsledně odtažitý, nenápadný, vybavený jen v podstatě komorní hudbou Howarda Shorea, jíž dominuje klavír. K mé oblíbené Firmě má ale zdejší "piánko" hodně daleko - přesto výtečně funguje. Spotlight se zkrátka povedl po všech stránkách. 90% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Snímek na atraktivní téma, bohužel v naprosto neatraktivním provedení. Je to určitě pěkná ukázka investigativní žurnalistiky, ale mě to nic moc nedalo. Děj plyne odnikud nikam z protagonistů nedokáže žádný významně zaujmout a co mě mrzí nejvíc s jakou povrchností ten film k jinak atraktivní kauze přistupuje, protože chodí akorát tak kolem horký kaše a nejde vůbec do hloubky. Jo a, že je katolická církev spolek sviní to jsem věděl už dávno. Naštěstí moje rodina byla vždy přísně ateistická a tak jsem ho (díky bohu!) nikdy žádnýmu faráři kouřit nemusel. Průměrný 3* by se udělit dali, ale musím zareagovat na to přestřelený hodnocení tady.45% ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Obyčejná, na skutečných událostech založená konverzačka, celou dobu úplně konstantním tempem běžící ke konci, který také dá jen mírný pocit zadostiučinění. Tak by film působil, kdyby se jednalo o nějaké méně závažné a nepříjemné téma. Díky zvolenému tématu, výbornému hereckému obsazení a sevřenému, přesnému a sebevědomému scénáři ale dokáže i takto podávaný thriller vyvolávat dostatek emocí, vzdělávat v oblasti novinářské práce způsobem, při kterém člověk ví, že mu film v ničem nelže a ani na chvíli nenudit. A vyvolává to i jisté znepokojení nad tím, co vše se může ještě na tomto světě dít skryté před mýma očima.V rámci církve, státu, korporací a čehokoliv jiného. V některých momentech filmu mě přes jeho nevlezlost, absenci snahy cokoliv dramatizovat hudebně (stále používán jeden nebo dva hudební témata v mírně napjatějších momentech) a úplnou civilnost mrazilo, na druhou stranu, tato zvolená forma, přes to, že to byl velmi zajímavý přístup k látce, mi nedovolí dát víc než 8/10. Vyšší hodnocení si nechávám pro umělecky ambicióznější filmy nebo své konzumní, nezdravé fastfoody. A některé oscarové nominace jsou myslím spíše kvůli povinnosti než kvůli opravdovým důvodům (např. Rachel McAdams podává dobrý výkon jako obvykle, ale její role nemá oscarové parametry, naopak Ruffalo si nominaci jistě zaslouží). ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Čím víc se kecá, tím míň mě to zajímá. Tohle u mě roky platilo, a pak přišel Spotlight. Silný a jistý film se silnými a jistými herci. Do konce života už asi neuslyším tolik keců, kolik jich bylo během dvou hodin tady, v životě už si ale ani nesundám klobouk při vstupu do kostela, protože každý sedmnáctý zaměstnanec by si to mohl vyložit jakože se příkladně svlékám už u dveří. Jasně že když budu fandit Spartě, nemusím být nutně člen vypatlanců Ultras, ale měl bych mít zájem o to, aby se jejich tribuna zbourala a všechna ta hovada se rozházela po zoo mezi medvědy. Změnit klub a fandit jinému týmu bohužel ničemu nepomůže, jsem rád, že to tihle novináři pochopili a zanořili čumáky do největšího hnoje na světě. Zlatá politika, fakt že jo. Tam si taky všichni hrajou na svatý a pak lžou, že o ničem nevěděli a za nic nemůžou. Jenže oni dělají svinstvo pro prachy, za to oproti katolickým pedofilům přijdou do nebe. Pro někoho je totiž i peklo moc velký ráj. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Nudí vás samotářský život plný emoční bolesti z nedosažitelného partnera? Zoufale stojíte každý den před vitráží, sledujete školku naproti a říkáte si, že na světě není spřízněné duše, která by s vámi soucítila, chápala všechny vaše problémy a vy jí mohl dobíjet svým entuziasmem? Chtěl byste s někým zajít na romantickou večeři k dětskému pískovišti se skluzavkou, hodiny klábosit nad sklenkou rychlých špuntů a stavět písečné sochy Abraháma a Izáka v pozici coitus? Nudí vás sledovat to amatérské online porno s nezletilými chlapci a držet svůj božský apetit na uzdě? Staňte se členem katolické církve už dnes! Slibujeme vám kariérní růst v zavedené a největší firmě na světě prodávající vzduch, kde už po třech letech praxe latinského žvatlání z knihy bludů můžete dostat svého prvního ministranta dle vlastního výběru. Na každoročních odměnách si můžete rovněž přijít až na tři kojenecké sirotky, tedy až poté, co je vlastnoručně pokřtíte, to kdyby nepřežili a neskončili v limbu! Zkrátka a dobře, můžete nejenom prcat děti zcela bez ostychu, ale pokud vám na to někdo snad přijde a vy budete za tuto nepostradatelnou duchovní činnost zatčen, policie vás vzápětí propustí, protože píchání svěřených dětí od jejich rodičů je duchovní záležitost, kterou nemůže soudit světský soud. My vás v případě odhalení v Jeho jménu ochráníme, pošleme do jiného města, tam vystřídáte jiného duchovního a budete pokračovat v prcání božího slova tam, kde on skončil. No a pokud vám snad v přihlášce brání jediná malicherná věc, že nevěříte v toho bílého vousatého dědka na obláčku, tak nemusíte zoufat, v něho nevěříme ani my ve Vatikánu. 70% ()

Galerie (56)

Zajímavosti (23)

  • Skutečný Walter Robinson o svém představiteli Michaelu Keatonovi řekl: "Byla mi odcizena má osobnost. Kdyby Keaton vykradl banku, policie by hned v želízkách vedla mě." (Kucndo)
  • Titulky jsou psány ve fontu Miller, písmu typickém pro noviny Boston Globe, které ve filmu vystupují. (Kucndo)

Související novinky

Z La La Landu na Měsíc

Z La La Landu na Měsíc

24.06.2017

Damien Chazelle (Whiplash, La La Land) se letos stal nejmladším režisérem, který má doma na poličce Oscara. Jeho další film tak doprovází astronomická očekávání, před nimiž by se kdekdo schoval k… (více)

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

30.12.2016

Ani novým Star Wars se nepodařilo sesadit z trůnu nejúspěšnějších filmů roku 2016 v českých kinech pohádku Anděl Páně 2 Jiřího Stracha. Těší nás, že tento post drží český film, který si u nás vede v… (více)

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

14.07.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 14. do 20. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama