Reklama

Reklama

V tomto snímku se úspěšnému investičnímu bankéři Davisu Mitchellovi (Jake Gyllenhaal) nedaří překonat ztrátu své ženy, která zemřela při tragické autonehodě. Přestože na něj jeho tchán Phil (Chris Cooper) naléhá, aby se konečně vzpamatoval, Davis se nepřestává hroutit. To, co původně začalo jako stížnost zaslaná společnosti na výrobu prodejních automatů, se záhy promění v sérii dopisů obsahujících znepokojivá osobní doznání. Davisova korespondence zaujme zástupkyni oddělení služeb pro zákazníky Karen Marenovou (Naomi Watts), která je sužována vlastními emocionálními a finančními problémy, a oba cizí lidé navážou překvapivý vztah. S pomocí Karen a jejího syna (Judah Lewis) se Davis pokusí dát zase dohromady a začne tím, že srovná svůj předchozí život se zemí. (Cinemax)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (220)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Demolition je film pro zlomené duše. Nepochopí ho lidé, kteří nikdy nezažili ten pocit, kdy chcete křičet, smát nebo plakat. Ale nejde to, protože víte, že se nic nezmění. Jakmile otevřete oči, je to stále ten stejný svět. Nejvíce film ocení melancholici, protože se v něm často uvidí. Příběh o dvou ztracených duší, které bloumají světem. Davis (Jake Gyllenhaal), který přišel o ženu a Karen (Naomi Watts) která žije bez lásky. Jen díky souhře náhod si začnou dopisovat a city se probouzejí. Mezi mladým bankéřem a ženou na servisní lince proběhne něco mimořádného. A myslím, že film to vyjádřil naprosto dokonale. Chemie mezi Jakem a Naomi funguje stoprocentně a proto je jejich koukání do očí prostě nádherné. Oba najdou pochopení v tom druhém a z náhodného vzplanutí se stává nádherný vztah plný emocí. I když je film vlastně neskutečně hořký, tak stejně jsou některé scény humorné. Na filmu je nejlepší herecká dvojice, která kromě sympatií dokáže vyjádřit cokoliv. (Skoro) Oscarový herci jsou prostě zárukou kvality a mě ještě nahrává to, že mám oba ve velké oblibě. Vyznění filmu mi hodně připomíná Lost in Translation (2003), který taky prezentuje dvě osoby se syndromem vyhoření a hledáním smyslu života. Oba filmy mají leccos společné. Místy jsou vtipné, herecky jsou oba geniální a hlavně jsou oba neskutečně hořkými snímky. Ocení to málokdo, ale pravda je že se v obou skrývá neskutečná krása. (78 %) ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Musím potvrdit nadšené reakce. Škoda č.1 že to většina lidí nepochpí, pravda dlouho není jasné o co a jaký žánr se jedná, ale to vůbec nevadí, naopak. Škoda č.2 že to zůstalo tak pod radarem, tohle mělo bodovat na cenách a mám pocit, že je Gylenhaal herecky uplně jinde, než zbytek mužské konkurence, odehrál to s neuvěřitelnou lehkostí a přitom se nepitvořil. 9/10 ()

Reklama

applause 

všechny recenze uživatele

Pořád jsem nechápala, proč se film jmenuje Demolice, ale jak film pokračoval, tak jsem to začala chápat. Napřed to začalo rozkládáním věcí na části a skončilo to u jejich rozbíjení. Chtěla jsem dát jen jednu hvězdičku, ale nakonec dávám 2. Za to, že to bylo vtipné a hlavně za Jacka. Nedovedu si představit, že by tam byl místo něho někdo jiný. Takového pošuka, to by jen tak někdo nezvládl. Ale nikdy nevíte, co se Vám stane a jak budete na věci reagovat, takže je to pochopitelné. Jinak ani moc nedoporučuji, možná jen kdyby chtěl někdo vidět, co se může stát, když o něco nebo někoho přijde. Ale jinak nechápu, proč to má tolik procent. ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Vdovec Gyllenhaal a jeho "po svém" vyrovnávání se s nastalou životní situací. To destruktivní chování odprostěné od jakékoli logiky je svým vtipem a bezstarostností novodobou ódou na svobodu (trochu jako Douglesův Volný pád, ale méně komereční). Být sám a nebýt šťastný, prostě lépe se to trefit do duševní polohy a o plném počtu by nebyl pochyb. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Vidím tu drámu o človeku, ktorý nevie smútiť stratou najbližšej osoby tak, ako by si predstavovalo jeho okolie, vrátane rodiny. Začiatočný podnet k celej zápletke dá nefungujúci nemocničný automat, čo je pomerne originálne. Film určite nenudí, demolačné práce prebiehajú s nadšením psychotika, až som mu prial šliapnutie na latu s klincami. Takže názov filmu je doslova naplnený. Jake patrí medzi mojich obľúbených hercov. Vynikajúci film o pocitoch človeka postihnutého tragédiou. Jake Gyllenhaal zahrá akúkoľvek rolu kvalitne, je Pán herec, ktorý dokáže zahrať všetko a je to jeden z najmenej docenených hercov súčasnosti. Ak ste podobný problém zažili, tak je to trefa do čierneho. Film jednoznačne doporučujem. Pre mňa osobne výborný zážitok. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (5)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v americkom štáte New York. Filmári pracovali aj na známom pobrežnom mieste Coney Island, kde sa nachádzajú zábavné parky a lunaparky. (MikaelSVK)
  • V roce 2007 scénář k filmu figuroval na seznamu nejlepších nerealizovaných filmových scénářů. (oje)

Související novinky

Zemřel režisér Jean-Marc Vallée

Zemřel režisér Jean-Marc Vallée

27.12.2021

Velice nepříjemná zpráva nás zasáhla krátce před koncem roku – oceňovaný kanadský režisér Jean-Marc Vallée zemřel nečekaně v pouhých 58 letech. Filmař stojící za oscarovým Klubem poslední naděje,… (více)

Gyllenhaal si zahraje Bernsteina

Gyllenhaal si zahraje Bernsteina

02.05.2018

Jake Gyllenhaal má za sebou Patrolu, Zmizení, Slídila nebo Demolici a do každého svého projektu jde na sto procent. Naposledy se Jake objevil v dramatu Silnější, kde si zahrál jednu z obětí výbuchů u… (více)

Janis Joplin se dočká filmu

Janis Joplin se dočká filmu

23.11.2014

Kanaďan Jean-Marc Vallée není žádný režisérský nováček, ale do hvězdných výšin nakopnul svou kariéru až svou první americkou produkcí - biografickým filmem Klub poslední naděje, díky kterému dosáhl… (více)

Reklama

Reklama