Reklama

Reklama

Prázdniny v Provence

  • Slovensko Prázdniny v Provence
Trailer

Obsahy(1)

Léto neskončilo, zábava trvá. Vojta Kotek, Jakub Prachař a Kryštof Hádek se po zimní komedii Padesátka vrací na plátna kin s letní atmosférou a s francouzskou vůní v komedii Prázdniny v Provence. Režisér Vladimír Michálek je obsadil do rolí tří kamarádů a členů hudební skupiny, kteří utečou před svojí manažerkou až do slunné Francie k tetě jednoho z nich. Trochu se poflakují, hodně si užívají a taky potkají krásnou a sympatickou dívku, která umí lámat srdce. Každý z velké trojky kámošů je jiný, společně pak vrství více či méně šílené situace. Zavilý hulič marihuany, hláškující filosof a nesmělý basák dělají všechno ve větším, než malém množství. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (202)

Foma 

všechny recenze uživatele

Michálek špatný filmy netočí a sám jsem zažil hodně situací a postav, který odpovídají těm z filmu. Abych řek´pravdu, obyvatelé Česka (většinou tedy Češi) neumí objektivně hodnotit českou tvorbu, spíš se jí často snaží shodit. To je tady v tom prostoru dost normální :-). A když jim film nastaví zrcadlo (jako tento), tak se jim to už vůbec nelíbí :-)))! Přesto na konci filmu zasvitne světlo naděje a lásky, v to pořád a vždycky doufám :-), ať už ve filmu nebo v životě, u Čechů i nečechů :-). ()

LexBarker 

všechny recenze uživatele

Hodně jsem se snažil najít na filmu něco fajného a zajímavého, leč bohužel, kde nic není ani smrt nebere. Ještě bych tak chápal, kdyby se ta partička kolem filmu prostříhala k pár záběrům, které by pak dala na youtube, ale dělat z toho celovečerní film je marnost nad marnost... Takže jedinou hvězdičku dávám za kozičky paní Krausové. ()

Reklama

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Co očekávat od filmu, který začíná scénou, ve které drží Jakub Prachař sraní a zoufale se snaží najít záchod. Do přírody nemůže, protože podle něj tam není bidet, a tak scéna končí hnědkou na jeho riflích. No je to hrozná kravina, což divák pozná i tak, že ve Francii (kde se celý film odehrává) žije více Čechů než Francouzů. Přesto tahle kravina překvapivě baví, ačkoliv je převážně o chlastu, kouření, hulení a sračkách jedné imrvére zhulené trojice Prachař-Kotek-Hádek. Tím důvodem je právě Prachař, který tu hraje namachrovaného, ukecaného, věčně nad věcí frajera, frontmana jedné pardubické kapely. Jeho role je tak suprově zahraná a skvělá, že doslova předčí ostatní. A tak Kotek s Hádkem vedle něj vypadají jen jako jeho mladší bratříčci.... "Ale to je krásná Francouzečka. Ta je nádherná, ta má šmrnc. Tu bych líbal. Jak se jmenuješ, maličká? Ta má prsíčka, to je přesně moje velikost." [3244. hodnocení, 186. komentář, 19%, 158. nejhorší film] ()

Khamsin odpad!

všechny recenze uživatele

Nedokoukáno. Už to, že jsem tomu věnoval cca hodinu, bylo asi až moc. Dalších 25 minut by již bylo nad mé síly. Původně jsem i tak chtěl dát alespoň jednu hvězdičku, ale když jsem asi tři minuty přemýšlel, za co vlastně, a na nic jsem nepřišel, tak bohužel musím dát odpad. A to dávám vážně zřídka. >| ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Štáb si prostě udělal výlet do Provence (teda pokud se to točilo v Provence), kde natočil zmatené cosi, co nedávalo vůbec žádnej smysl. Vlastně to byl jen sled zmatených záběrů, kde se buď chlastalo víno nebo hulilo cokoliv. Ústřední trojka se sice snažila a Pfauserová je roztomilá, ale kde nic není, ani smrt nebere. 5% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (9)

  • Námět a scénář vznikl podle zážitků scenáristy Daniela Miňovského z cestování po Francii a pobytu u známých. Reálný základ tak mají i některé figury filmu, například postava rázovitého moravského vinaře, který se usadil na statku ve Francii a kterého hraje Igor Bareš. (SONY_)
  • „Jsem jeden z party kamarádů a členů kapely, kteří zdrhnou do Francie. Zároveň ale hraju i nadšeného botanika, kterého zajímá všechno zelené a vůbec všechno, co roste. Kam přijdu, tam prošmejdím zahradu a všechny stromy a keře,“ říká o své roli Vojta Kotek. (SONY_)
  • Ve 12. minutě chlapci nakládají náklad vína do auta a přijde Petr Dražinský (Igor Bareš). Dostane flašku vína a sklenici. Začne si do sklenice nalévat a láhev drží v levé ruce. Následně přijde velmi rychlý a krátký střih a láhev drží v pravé ruce. Po prostřihu je opět v levé. (Mydlivoj)

Reklama

Reklama