Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Christian Wolff (Affleck) je matematický génius, který má lepší vztah k číslům než k lidem. Pod zástěrkou maloměstské účetní kanceláře pracuje jako nezávislý účetní pro několik nejnebezpečnějších zločineckých organizací na světě. S postupným stahováním smyčky ze strany oddělení pro boj s organizovaným zločinem ministerstva financí, v jehož čele stojí Ray King (J. K. Simmons), Christian přijme legálního klienta: dobře zavedenou společnost zabývající se robotikou, ve které účetní (Anna Kendrick) zjistila účetní nesrovnalosti ve výši miliónů dolarů. Ale s tím, jak Christian rozkrývá účetní záznamy a přibližuje se k odhalení pravdy, začíná v jeho okolí stoupat počet mrtvých. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (830)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nebavia ma akčné filmy. 90% z nich je z pohľadu akcie viac nereálnych ako polka hororov (čomu sa samozrejme nevyhli ani v tomto snímku), no keď sa v hlavnej úlohe objaví polo-retard s mozgom génia, prejavom bez emócií, že by sa zato nehanbila ani Margaret Tchatcherová, navyše s tak pútavo, inteligentne podanou story, že človek ozaj musí používať rozum aby pochopil, to skutočne poteší aj moje oko diváka. Veľmi spokojný ... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Sofistikované béčko, které pod zdánlivě seriózním závojem schovává film o týpkovi, který v sobě snoubí Willa Huntinga/Jasona Bournea/Johna Nashe/Franka Castlea/Raymonda Babbitta/Johna Wicka, no prostě Chuck Norris hadr. Takže se tu prohání matematický autistický übergéniální účetní s kvérem v ruce a mezi nesčetnými headshoty řeší záležitosti srdce a nekompromisní otcovské lásky. Prostě béčko, prostě úlet, prostě zábava. Čistě papírově by to nemělo fungovat a měl by to být směšný materiál na letošní Zlaté maliny. Jenže... Jenže ono to oproti všem předpokladům funguje. A to tak že hodně (především pak v první polovině). Je to své způsobem, jakým bývaly staré dobré evropské sedmdesátkové kriminálky. Vytknout by se dala snad jen úsměvná snaha o finální twist, stavící na totožnosti jedné z postav. Přitom až v polovině filmu mi došlo, že postavy/divák to dle tvůrců jakože asi nemají vědět již od samého počátku. ()

Reklama

666teen 

všechny recenze uživatele

Maléry pana účetního. V hlavní roli Ben "Leatherface" Affleck. Že to bude pytlovina nehorázná? Nenechte se vysmát, je to dokonalá podívaná! A k vychytanému scénáři stačilo, aby Ben přestal předstírat, že je normální a přiznal svůj autismus. Vidíš Beníku, nikdo ti za to hlavu neutrhne. No, ty snad nikomu taky ne. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Sarkasmus? To je sarkasmus?!“ - „Ne, není to sarkasmus. Sarkasmy nepoužívám.“ Autistický superhrdina, který vládne tělem, zbraněmi i čísly? Ben Affleck tu byl výborný. Jeho postavu se smyslem pro přesnost, pořádek a souměrnost (jídlo, příbory v šuplíku) jsem si hned oblíbil a ten autismus mu (povětšinou) věřil. Bavil jsem se při jeho práci s fixy, omluvě („rozchechtala“ mě), takovém tom venkovském střílení si či souboji s páskem. Čímž se dostávám k akčním scénám, které mi přišly opravdu kvalitní. A když si k tomu přičtete výbornou technickou stránku, napětí a svižné tempo, film vám uteče opravdu rychle. Za slabší (krom trochu zbytečně doslovného a lehce nataženého konce) považuju romantickou linku. To nesmělé oťukávání asociála a užvaněné účetní mě sice zprvu vcelku bavilo, ale jak už jsem naznačil výše, moc uvěřitelně postupem času nepůsobilo a přišlo mi chvílemi moc na sílu. Kvůli tomu dávám „pouze“ silné 4*, jinak velká spokojenost. „Co máš v plánu?“ - „Najít toho, kdo ji chce zabít.“ - „A?“ - „Střelit ho do hlavy.“ ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Zdejší nadšení nemůžu sdílet. Ona totiž v jednoduchosti je krása, nemusí být všechno komplikované jako žena nebo daňové přiznání. Nebojím se přiznat, že z kina jsem si odtáhl jeden velký a těžký otazník. Dalších zhruba šedesát šlo za mnou naštěstí samo... Asi ještě nikdy jsem na plátně neviděl film, ve kterém by se tak moc tloukla zmatená překombinovanost na jedné straně s až pitomě okatou průhledností na straně druhé. Teď jen doufám, že se mě nějaký kamarád dobračisko nezeptá, o čem to vlastně bylo, protože zatím jsem si vymyslel akorát "o účetnictví nové doby." No a k tématu Ben Affleck - když se někdo ve všech rolích tváří stejně, tak je jako dobrý herec, jo? ()

Galerie (43)

Zajímavosti (22)

  • Ravenight Social Club bol skutočným sídlom bývalej mafiánskej skupiny Gambinovcov ktorej bossom bol John Gotti. (zajo91)
  • Anna Kendrick (Dana) má ve filmu postavu napsanou podle vlastní matky - skutečné účetní, která i spolupracovala na scénáři, aby zaměstnání působilo autentičtěji. (Melcoiro)
  • "Where fun goes to die" ("Kde zábava umiera"), je skutočne neoficiálne motto Univerzity v Chicagu. (zajo91)

Související novinky

Ben Affleck a Matt Damon míří na Netflix

Ben Affleck a Matt Damon míří na Netflix

26.01.2024

Osvědčené hvězdné tvůrčí duo kráčí vstříc další filmové spolupráci. Po loňském chváleném dramatu Air: Zrození legendy a pár let starém Posledním souboji vyhlíží oscarová dvojice Ben Affleck s Mattem… (více)

Akční thriller Zúčtování dostane sequel

Akční thriller Zúčtování dostane sequel

05.09.2021

Thriller Zúčtování v originále zvaný The Accountant z roku 2016 neměl původně kdovíjak velké předpoklady k tomu, aby se z něj stal hit, natož pak chválený. Na papíře se zkrátka jednalo o béčkovou… (více)

Sebevražedný oddíl se utká s Rockem?

Sebevražedný oddíl se utká s Rockem?

11.11.2017

Loňská comicsovka Sebevražedný oddíl sice moc lidí nenadchla, 745 vydělaných milionů nicméně znamená dvojku. Té se ujal Gavin O'Connor, režisér Warriora nebo Zúčtování, a měla by se začít točit v… (více)

Sebevražedný oddíl 2 má režiséra

Sebevražedný oddíl 2 má režiséra

07.09.2017

Loňský Sebevražedný oddíl se díky famózní marketingové kampani proměnil v hit. Studio Warner Bros. se tudíž vykašlalo na slabší přijetí a začalo chystat dvojku, k níž se však rozhodl nevrátit David… (více)

Reklama

Reklama