Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co se stane na horách, zůstane na horách, a dole ať si dělaj, co chtěj. Opravdovým kořením Krkonoš jsou místní horalé, kteří zde žijí, ať už je sezóna jakákoliv. Lyžařka s jednou nohou, rolbař, jenž na Tři krále nepije, legendární lovec žen ozdobený neplodností, barman se zálibou ve věštění. A také Pavka, nejstarší žijící člen tradiční běžkařské rodiny Bulánů. Vždyť jeho otec zlomil během padesátky hůlku a stejně doběh jedenáctej, a svého syna nechal Pavka porodit na Sněžce ve vysoké nadmořské výšce, aby se rychleji okysličoval. Jenže právě syn Jura mu dělá starosti. Místo běžkování totiž nahání úplně jiné padesátky. Je závislý na svádění zralých žen, jimž vyhání mráz z duší. Na závod, který Jura asi znovu nedokončí, přijíždí se svou matkou Jan Hilský a vedle skvělého času má i jeden osobní cíl. Za jeho splněním se vydává „nahoru" - do zasněženého světa horských chat. Spustí tam lavinu událostí a vzpomínek a v neposlední řadě se naučí, jak se proflusává mlha. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (576)

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Tak se nám to naše duo rafťácko-snowboarďáckých kluků vydalo za kameru na post rejži. Zatímco Mádl sázel a kladl větší důraz na příběh, Kotek ve svém debutu sázel na humor. Laťku vkusného humoru si u mě, i u lidí v celém vyprodaném sále držel Kotek až nečekaně dlouho. Místy celý sál doslova řval smíchy, z některých hodně povedených scén a gagů. Ovšem na typický horalský humor sázel Kotek podle mě až moc a až moc dlouho. Po čase a hlavně v poslední třetině filmu začal film bloudit ve stereotypním scenáristickém a režijním bludišti, kde se ryzí komedie změnila až v dobrodružný thriller. Přesto musím uznat, že jsem se bavil a časem si Kotkův debut pustím ještě jednou, stejně jako debut Mádla. ___ (Jiráskovo divadlo, Nový Bydžov) ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Mně to bavilo, smál jsem se hodně. Je to crazy komedie, ale je to vtipně postavený, dává to smysl, dialogy jsou super a hercům taky nemám co vytknout. Pavelka tu byl naprosto skvělej. Flashbacky do 70s maximální. V tom českým marasmu, kde se točí samý vztahový kraviny, je tohle klenot. // edit: původně jsem dal čtyři, ale když tu vidím ty pohoršený komentáře, tak dám 5. Tohle je v místním kontextu opravdu podařený film, který v rámci žánru dělá přesně to, co má. ()

Reklama

major.warren 

všechny recenze uživatele

Padesátka zaujme i baví, jen Kolečkův humor se musí brát s rezervou. Padesátka je velmi příjemným snímkem, který si neodpustí hodně rýpavý a leckdy dost přehnaný humor, a zároveň nám přináší pěkný příběh, s dobrými herci a vskutku pozoruhodnou režií Vojtěcha Kotka. Jako debut je to hodně dobré. Jsou mnohem horší filmy a minimálně úvodní sekvence z Padesátky si vždycky rád pustím. Kotek dokázal, že mu stačí tvůrčí styl a trochu zajímavý scénář a originální téma. Zpracování příběhu je dobré, a atmosféra také. Kolečko se zde našel a napsal opět dobrou černou komedii, ke které využil prostě dobré dějiště v podobě zasněžených Krkonoš a tématu tříkrálové padesátky. A Pavka Bulán je na světě. Pavelka, troska z Novy, zde překvapivě předvádí dost dobrý výkon. Prachař jako jeho povedený synek také ujde a Taclík, tak ten to je standardista. Plus Schmitzer jako myslivec a kámoši Mádl či Voříšková. Kotek si vybral herce se kterými se mu prostě dobře pracuje a proto film herecky funguje. Vilma Cibulková jen působí dost trapně a její výkon mě vůbec nepřesvědčil. Kamera je pěkná, záběry doslova malebné a k témau horské atmosféře skvěle sedí i úvodní písnička a docela i ta finální. Není to žádná revoluce u filmu, ale je to komedie, která si drží úroveň, předává nám i nějaké to poselství a zároveň ukazuje, že pořád dokážeme natočit pěkný a sledovatelný vtipný film. Kolečko má sice své místo u seriálů, ale když zrovna nedělá Masaryka (po scénáři prostě nic moc), jeho jiná díla jsou též dobrá. Máme tu i zvraty v ději a prostě to funguje. Druhá část je nudnější, to rozhodně, ale pořád se na to dá dívat. U mě 65% a čtyři hvězdičky, protože si je Padesátka zaslouží. Nejlepší scéna je asi se stromkem na Tři krále, a pak možná odhalení v chatě. ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

Kurva musíš běhat ! Pavelka s Cibulkovou hrají sami sebe, Tácek hraje bukviče s břichem staženým tolik, že i Prachař, kterej hraje svůj sen, má proti němu větší vanu. A to Tácek není žádnej střízlík ani se stahovacím pásem. Když bych měl hodnotit film, pominu product placement ukousnutýho jabka, Rendž Rouvru apod., a v podstatě se dostávám k tomu, že to bylo překvapivě docela dobrý. Prachař, kterej mě sere, kdykoliv ho vidím, to docela ustál. Samozřejmě to táhl Pavelka a Tácek. Bylo to i opravdu vtipný, Schmitzer umí bejt zvrhle vtipnej a vlastně mě to fakt docela bavilo. Silnej trojec. 65% P.s.: ...mám úplně rozmrdanej krmelec ! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

K+M+B = KURVA MUSÍŠ BĚŽET! /// Kdyby se to netvářilo tak vážně… ledaže by jako právě v tom byla ta krása… Taková píčovina, která je sice veselejší než nejedna díra (nejen u Hanušovic) a ve který převládá henten „horskej“ humor. Všichni herci si z toho dělaj sympaticky prču (dobrý vobsazení jsi Kotku schrastil!... jenže můj zápal pro věc v půlce vyprchal, takže v tý druhý už jsem nenašel nic, co by stálo za teplej (ani studenej) párek. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) V naší rodině se rodí i umírá s běžkama na nohách. 2.) Běhám… /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Galerie (173)

Zajímavosti (15)

  • Vojta Kotek natočil určité části filmu ve dvou verzích - jednu pro kino, a druhou pro televizi. (BaruM)
  • V 70 letech nebyly na toaletách automaty na kondomy. (DJMaroko)

Související novinky

14. ročník Duhové kuličky ocenil Gangster Ku

14. ročník Duhové kuličky ocenil Gangster Ku

02.06.2016

Ve dnech 30. a 31. května, obohatila program Zlín Film Festivalu 14. ročník konference o filmovém marketingu Duhová kulička. V rámci konference byla také oceněna nejlepší marketingová kampaň k filmu… (více)

Reklama

Reklama