Reklama

Reklama

Dark Matter

(seriál)
Trailer
Sci-Fi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2015–2017), 27 h 58 min (Minutáž: 42–45 min)

Předloha:

Joseph Mallozzi (komiks), Paul Mullie (komiks)

Kamera:

Craig Wright

Hrají:

Melissa O'Neil, Anthony Lemke, Alex Mallari Jr., Jodelle Ferland, Roger Cross, Zoie Palmer, Marc Bendavid, Melanie Liburd, Shaun Sipos, Torri Higginson (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Šesťčlenná posádka opustenej vesmírnej lode sa prebudí z hibernácie v hlbokom vesmíre. Majú vymazanú pamäť, chýbajú im spomienky na to, kto sú, alebo ako sa dostali na palubu. Jediná stopa k ich totožnosti je nákladný priestor plný zbraní a cieľové súradnice nastavené do vzdialenej ťažobnej kolónie, ktorá sa nachádza vo vojnovej zóne. Bez poňatia, na ktorej strane bojujú, čelia smrteľnému nebezpečenstvu. Dokáže posádka utiecť pred svojou minulosťou alebo ich minulosť dostihne? (Comicbox.eu)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (85)

FunnyXis 

všechny recenze uživatele

Ze začátku sem byl trochu skeptický, jakou verzi Stargate: Universe si pro nás zase připravili. Začátek opravdu nic moc, hodně pomalý rozjezd. Konec už byl trochu více snesitelný. Pokud jste na vesmíné dobrodružství a nevadí vám, že to není uplně TOP, tak se vám tento počin bude líbit. Hodnotím podle PILOTu, pokud se to zlepší editnu hodnocení, zatím pro mě 3* ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S01: Absolutně nenáročná jednoduchá low-scifi podívaná pro televizní vysílání za televizní rozpočet a tedy i televizní triky a výpravu s prostředím. Postupné odhalování minulostí jednotlivců, které před sebou všichni skrývají i přes opakované řeči "Jsme na jedné lodi, musíme si všechno říkat" prostě ušlo. Je to sice zřetelně laciné (typická SyFy), ale sledování fyzicky nebolí (jako v případě Andromedy nebo Firefly apod.). A protože to pro SyFy nebyl úplný propadák, druhá série bude, tak uvidíme, co uvidíme. --- S02: Stále jde o jednoduché koukání, ale bylo to odpočinkové a nenáročné, tak proč ne. Jenže autorům ke konci ruplo v bedně a zhlédli se v Games of Thrones a konec druhé série tak už nedával smysl, byl na hlavu postavený a prostě se do seriálu nehodil. Měním na ** a vzdávám to. Aneb jak SyFy neví, co chce - koukatelný nenáročný sci.fi seriál nebo srágoru na zrušení. ()

Reklama

RedRose 

všechny recenze uživatele

Pilot prekvapil, nadchnul a vzbudil zvedavost! Po deseti epizodach me to opravdu bavi a jsem zvedavy... Neni to sice zadna super nonstop akce, ale ma to nejakou pribehovou linku, postavy svou neznamou minulost odkryvaji pomalu ale jiste a zjistujeme ze to nebudou az takovi vyvrhelove jak se puvodne zdalo... Herecky je to zvladnute taky slusne a co je hlavni, jsem zvedavy na kazdy dalsi dil... snad scenaristum nedojde fantazie... zatim prijemnych 73% !! ()

Kimkong 

všechny recenze uživatele

1. série - Od prvního pohledu béčkový seriál. Posádka lodi jak vystřižená z klišé časopisu. Černoch, tichý asiat, drsňák, slušňák a holka. Příběh je prostý, a točí se kolem odhalování identit jednotlivých členů posádky. Vatu kolem tvoří práce s boje s korporacemi. Co činí seriál koukatelný je čas od času slušný vtip a zajímavé je také sledovat nedůvěru mezi jednotlivými postavami, jejichž souboj vrcholí ve finále. Nicméně druhá řada tyhle prvky ztratí a vrátí se pouze podprůměrné sci-fi. Známí tváře jsou doktorka z Lost Girl, fyzik z SGA a revolucionář z Continuum. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Vzpomínka na léta předešlá, ať už co do vyčpělého stylu psaní postav, levných interiérů nebo klasické zápletky. To Firefly (ale i jiné scifárny) tam z toho byly dost cítit, ať už v dobrém nebo ve špatném. Cast byl sympatický, byť demografií dost jednotvárný. Největší vadou na kráse pro mě byly akční scény a hit-or-miss snaha o humor. Nebýt Jodelle Ferland ze Silent Hillu, tak o tento seriál ani nezavadím. O moc bych sice nepřišel, ale jako sympatické oddechové béčko s velkým B mi to v paměti zůstane. ()

Galerie (475)

Zajímavosti (5)

  • Joseph Mallozzi často na svém blogu zveřejňuje dodatečné informace k seriálu včetně doplnění příběhu a vystřižených scén, které nebyly vysílány. (spacemaster)
  • Když se v 11. epizodě Dvojka (Melissa O'Neil) vrátí z kosmu do lodi a mluví s Tashou (Jessica Sipos), střídá se záběr zepředu a zezadu. V záběru zepředu má Tasha vždy zvednuté ruce v bojovém postoji, v záběru zezadu je má však spuštěné k bokům. (spacemaster)

Reklama

Reklama