Reklama

Reklama

Sherlock: Přízračná nevěsta

(TV film)
  • Velká Británie Sherlock: The Abominable Bride (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Netrpělivě očekávaný speciál kultovní série jen 24 hodin po světové premiéře! Fanoušky po celém světě dlouho očekávaný zbrusu nový díl britské série je konečně zde. Sherlock Holmes a jeho věrný společník doktor Watson v neodolatelném podání Benedicta Cumberbatche a Martina Freemana se tentokrát zcela výjimečně a dle tvůrců série naposledy ocitají na stopě zločinu v kulisách viktoriánského Londýna konce 19. století. Tedy v prostředí a době, kam dobrodružství slavného detektiva původně umístil praotec celého fenoménu, Sir Arthur Conan Doyle. Jak prosté. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (462)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Tohle mohlo dopadnout jen obrovským úspěchem nebo naprostým fiaskem. Dva roky čekáme na další série a máme obrovská očekávání, zatímco Benedict Cumberbatch a Martin Freeman naprosto nemají čas v diáři, aby tu plnohodnotnou sérii natočili. První hodina viktoriánského Sherlocka neprosto super, závěr je jakoby vycucaný z prstu a vyvstává z něj více otázek než odpovědí, ale prozatím si stojím za tím, že další série vše vysvětlí a přijde snad brzy...85% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Sherlock Who? Úvodem bych rád poslal gratulaci na Kavčí hory, protože takhle čerstvá premiéra zahraničního seriálového speciálu je od ČT první záslužný počin od zahájení vysílání pořadu Branky, body, vteřiny.. K anarchistické, raušem se kolébající lávce mezi prvními třemi sériemi a čtvrtou mám jen to, že prostá viktoriánská detektivka „Spolek fúrií“ by asi leckomu stačila, ale proč myšlenkám nabízet klasiku Sjezdového paláce v Parku kultury a oddechu, když mohou mít pulpový Tádž Mahal. Nevidím důvod posílat Holmese tohoto století na odvykačku, vždyť i na stránkách Sira A.C.Doylea se za účelem stimulace mysli nakládal silným tabákem a černou kávou a vězte, že když už jednou myšlenka vznikne, nelze ji zahubit.. P.S.: Skromně snídající Mycroft mi připomínal jistého pána z Monty Python´s The Meaning of Life, kníratý Watson Kodeta a Rudovous do kamene kous! ()

Reklama

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

To je tak, když chce někdo reflektovat svoji vlastní reflexi svojí vlastní reflexe vlastní reflexe, že je tak strašně meta, že už ani mlha není opravdová, tapety nejsou opravdové, mrtvoly nejsou opravdové, nic není opravdové. Ať jdou s tímhle do háje. A vzdávat hold feminismu tím, že v rámci feminismu je možno vraždit mimo zákon mi nepřijde nijak extra feministické, spíš právě naopak. ()

PROROK14 

všechny recenze uživatele

Sorry, ale tu už bolo priveľa fantasmagorie. Toto už nebolo ani zďaleka také dobré, ako prvých 6 filmov. Píšem 6, lebo sa mi zdá, že tie posledné tri už začínali byť trocha kostrbaté. Neviem čo si mám o tomto vôbec myslieť. Celé sa to akože odohralo za 4 minúty v hlave toho génia áno? No dobre. Pôvodne som tam dal 4*, po nejakej úvahe som to znížil a teraz by som najradšej dal iba 2*, ale už som prekročil deadline, takže meniť to nemôžem. 5/10 ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Uctivá, zábavná a nic svým novodobým dílům nedlužící odbočka do viktoriánských časů si vybrala vše, co hýbalo tehdejší dobou: probouzející se hnutí za ženská práva, za sociální spravedlnost, mystiku, vystoupení mágů, začátky psychoanalýzy i vědecké racionality. Všechny tyhle motivy příběh unese a skvěle je dokáže propojit. Pranic mi nevadí, že vysvětlení je trochu krkolomné, to přece k Sherlockovým případům patřilo vždycky. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (4)

  • Ženy, které se, stejně jako Moly Hooper (Louise Brealey) zde, vydávaly za muže, aby mohly vykonávat lékařské povolání, v 19. století skutečně existovaly. Známý je například případ Margarety Ann Bulkleyové alias vojenského chirurga Jamese Barryho. (IlMagnifico)
  • Natáčelo se od 5. ledna do 10. února 2015 v Anglii (města Wraxall, Londýn, Bristol a Bath). (Varan)
  • Ve filmu můžeme nalézt hned několik přímých referencí na původní povídky o Sherlocku Holmesovi. Jedná se například o „Modrou karbunkli“, „Pět pomerančových jadérek“ nebo „Musgraveský rituál“. (Othones)

Reklama

Reklama