Reklama

Reklama

Kde domov můj?

(pořad)
Soutěžní
Česko, 2016, 25 min

Obsahy(1)

Kde domov můj? je nová zábavná kvízová hra pro tři soutěžící. Je zaměřená na znalosti, které se týkají naší vlasti, a to ze všech možných oborů např. historie, geografie, politiky, vědy či sportu. Soutěž má tři kola. Soutěžící si vybírají otázky z daných témat, s různou obtížností (vyjádřenou počtem bodů). V prvních dvou kolech vždy vypadne ten s nejnižším počtem bodů. Ve druhém kole vybírají dva zbylí soutěžící z množiny otázek, které mohou být na jakékoli téma a jsou odlišeny pouze bodovým ohodnocením. Zajímavostí je, že každý z nich může jednou navrhnout téma otázky svému soupeřovi. Finalista ve třetím kole správnými odpověďmi vyhrává peněžitou odměnu, lišící se vzrůstající náročností otázek. Pořad moderuje Aleš Háma. (Česká televize)

(více)

Recenze (58)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

I já se musím přidat na stranu nespokojených diváků. Podobné soutěžní pořady jsem kdysi sledoval, ale s Riskuj se tohle opravdu srovnávat nedá. Je sice pravda, že se díky některým otázkám dozvím i docela zajímavé věci o naší vlasti, ale jinak je to celkem nuda. Na polovinu otázek nikdo neodpoví (ani se nepřihlásí) a to poslední kolo se mi taky nějak nezdá. Viděl jsem jenom pár dílů, ale ani Háma to nevytrhne. Jediné co beru jako pozitivum je ta možnost, kdy můžete jednu z otázek dát svému soupeři. ()

kratajirka odpad!

všechny recenze uživatele

Alešek je king. On ví všechno a může se soutěžícím vysmívat za to, že tak základní otázku jako je "Která českoskovenská herečka je rodačkou z města Slaného?" on prostě ví, neboť se podívá na svůj čínský monitor, který mu prozradí "světe div se je to" Olga Scheinpflugová. Je to prostě borec a celý pořad je mega!! ()

Reklama

hero_bk odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle není ublíženost, tohle je objektivní. Byl jsem tam a mám to z první ruky. Háma je naprosto naprosto neschopný moderátor (není problém jeden vstup o jedné větě natáčet 12x). Otázky v prvním kole jsou pro mateřskou školku a je to jen o tom, komu líp funguje tlačítko (ani ne o rychlosti, fakt jen o funkčnosti tlačítka). V dalších dvou kolech jsou naopak na úrovni, že to nemůže vědět snad nikdo. Však je taky průměrná výhra snad 1000 korun... Zrušit! ()

Ruda.neck 

všechny recenze uživatele

Formát pořadu je opravdu tragický. Otázek zazní velmi málo (za ně jedna hvězda), úvod a pauzy vyplněné rádoby vtipným a rádoby nezávazným tlacháním moderátora se soutěžícími jsou trapné, bodování otázek nesmyslné, když se v první části nikdo nepřihlásí, přichází na řadu zbytečné tipování ("no vidíte, měl jste se přihlásit"), ve druhé části již není po pár otázkách o co hrát, nezachrání to ani "strategická" možnost přehodit jednu otázku na soupeře ("á, začíná se taktizovat"), maximální možná výhra hodně nízká, ve snaze ji alespoň 2x navýšit přicházejí finalisti o vše a jsou na tom vlastně jako ti, kteří vypadli po pěti minutách v prvním kole. Jedním slovem nuda a nezachrání to ani Háma, který byl dobrý např. v Taxíku. Proč si tvůrci podobných pořadů myslí, že divákům jde hlavně o skvělou zábavnou show? Alespoň mě jde především o největší počet zajímavých otázek, které padají v přiměřeném tempu a můžu si vyzkoušet na ně odpovědět. Zlatý AZ kvíz nebo Riskuj. ()

Everyone 

všechny recenze uživatele

Upravená verze soutěžního pořadu Riskuj!/Risk!, resp. Jeopardy!. Méně otázek, výrazné zúžení témat, za to více vaty (kecání) okolo - před každým kolem...naštěstí moderátor Háma to před prvním kolem tlačí směrem k turismu, takže celkový dojem z této části není tak špatný...před druhým kolem je tématem zaměstnání a záliby a zde to opět končí klasickým kolovrátkem...zahrádka, štrikování a filatelie, no, věru to mě opravdu nezajímá), modifikovaná pravidla v počítání (proč násobky 5 bodů?; proč se nesčítají správné odpovědi v prvním kole?), nižší výhry....Jak je nízká kadence otázek, nemůžu hodnotit vysoko (8+12+5 = 25 otázek (případně +1 za závěrečný risk a jiné rozstřely) za 25 minut, pff - napr. pořad Duel 50 otázek za stejný čas, AZ-kviz - odhaduji, že průměrně padne 45-55 (ale i 70) - protože 3 (3 souboje) x7 (sedm polí na propojeni) x2 (dva soutěžící, i když teoretické minimum je 21 za celý díl)). První kolo by mohlo být bohatší na otázky, onen nešťastník se ani neohřeje a je s úsměvem požádán, aby se vrátil ke své rozštrikované šále. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (6)

  • V jednom z rozhovorů Aleš Háma uvedl, že během jednoho natáčecího dne se připraví čtyři nové epizody. [Zdroj: ceskatelevize.cz] (majky19)
  • 1. června 2023 byl vysílán speciální díl věnovaný nadaci ParaCENTRUM Fenix. Jako soutěžící se objevili v tomto díle Ladislav Loebe, Šárka Čepeláková a Aleš Zbořil. (TomasSlach)
  • Pro moderátora Aleše Hámu to nebyla první zkušenost s moderováním televizní zábavní soutěže. Dříve moderoval např. soutěž Taxík (od r. 2008). (majky19)

Reklama

Reklama