Reklama

Reklama

Zhasni a zemřeš

  • USA Lights Out (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když Rebecca odešla z domova, myslela si, že za sebou nechala i své strachy z dětství. Když v době dospívání zhasla, nebyla si nikdy úplně jistá, co je skutečné a co není ... a nyní její bratříček Martin prožívá stejně nevysvětlitelné a děsivé události, které kdysi vystavovaly zkouškám její příčetnost a ohrožovaly její bezpečnost. Znovu se objevila děsivá bytost tajemně propojená s její matkou Sophií. Ale tentokrát, s tím, jak se Rebecca přibližuje k odhalení pravdy, je třeba si přiznat, že životy všech jsou v ohrožení... jakmile se zhasnou světla. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (597)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tak sem zašel, do kina na horor "Zhasni a zemřeš", příznačný název že, no po pěti minutách, v sále zhasly a já očekával to nejhorší. Sandbergův kraťas, Lights Out se mi líbil za tři a nic moc, to tedy nebylo. Však na jeho první, celovečerní film sem vyrážel s nadšením a povedlo se to na sto procent. Navíc film netrpí, žádným klasickým hororovým neduhem, jak to bývá zvykem, Viz The Conjuring 2 ani ten film nemusím vidět, abych věděl co a jak, a jak to skončí. Však tenhle film se vymyká konvencím, postavy se chovají inteligentně a to všechny, tohle už dlouho ve filmu nebylo. Zdejší bubák, nebo spíš bubačka, je tedy dost nehezká a taky dost chytrá. Co se týče úrovně děsu, tak je to lepší než by jeden myslel, a i na to gore dojde, sice je ho málo, ale brutální to je dost. Ještě k postavám, tak nějak sem si tipoval, jak budou postavy umírat a to větší překvapení, bylo tak jak to bylo. Neni to sice žádná Čarodějnice, která hraje hlavně na psychiku diváka, ale je to až nečekaně dobře povedený horor, který má výbornou atmosféru a ještě skvělou herečku Teresu Palmer v hlavní roli, je výborná . ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Konečně zase trocha svěžího luftu do těcho proprášených končin. Lights Out (od byť padnoucího, ale řádně dementního českého překladu titulu se hrdě distancuju) sice nejsou v obecném měřítku žádnou hororovou perlou, na to jim schází přeci jen ještě nějaká ta hodina práce na peru, ze které by pak šikovný Sanderg mohl vyždímat více kontinuálního napětí, a porce zdrcuící hudby, která je zde jakožto vítaná hororová složka takřka opomenutá. Na druhou stranu idea původního kraťasu je rozpracována velmi dobře, přičemž člověka až zarazí, že něco tak jednoduchého může být tak funkční. Originalitou nápadu mě to táhne k loňskému It Follows, zpracováním spíše k Anabelle, čímž jsem ujištěn že se máme ve dvojce i vzhledem k hejtu vůči prvnímu dílu na co těšit. Lights Out jsou na objektivní 4*, ale letos to vydapá na total zmar, takže malinko nadhodnotím. 85% PS: Teresa Palmer má kromě šikovnosti taky podobu k Naomi Watts. ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Dost podobné Mamá, s níž Lights Out sdílí osud celovečeráku vzniklého na základě krátkého filmu. S příměsí Darkness, Kruhu a kdoví kolika dalších hororů poslední doby. Nejlepší atmosféru měla první scéna s Martinovým otcem, pak už to žádná sláva nebyla. Klasické pátrání po minulosti v lékařských a jiných záznamech, odhalení dávného tajemství spojeného s původem bubáka, účast policie jako předkrmu, klasické "může to být nebezpečné, co kdybychom se rozdělili" a tak dále. Aspoň to řešení bylo v rámci nastavených pravidel logické a doufal jsem, že to skončí přesně takhle. Za mne spíš mírný podprůměr. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že bol Sandberg u mňa s tými kraťasmy ako na hojdačke, tak nejak som mu v prípade celovečerného projektu "Lights Out" veril. Na úvod treba povedať, že sa zrejme len sťažka vyhne porovnávaniu s "Kondžuringom" od doktora docenta Wana. No taktiež na záver treba skonštatovať, že si obaja idú svojou vlastnou cestou. Poslednú dobu sa mi naozaj darí. Načo sa siahnem, to stojí zato (ešte keby to tak platilo v prípade žien). "Lights Out" je bezpochyby jeden z najatmosferickejších hororov vôbec - nie len terajšej doby. Klobúk dolu ako sa s podaktorými scénami doslova vyhrali. A že ich nebolo málo. Za 80 minút viac než dosť, pričom samotný počin nabral na sile najmä vďaka krátkej stopáži. Doslova by sa dalo povedať, že "nemá čas" nudiť. Lakačky napriek tomu, že ich divák môže predvídať, dostatočne plnia svoju úlohu. Jediný dôvod, prečo som nesiahol na piatu hviezdu bol fakt, že ma podaktoré atmosferické pasáže akosi minuli, čo však (zrejme) možno pripísať množstvu odsledovaných hororov. Každopádne, do " Lights Out" sa oplatí investovať tých nekresťanských 5 € - 80% ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Za poslední dobu konečně kvalitní horor. Sympatická hlavní herečka taky velký plus, stopáž tak akorát, lekačky fungují skvěle, a že jich je taky dost. Příběh je taky super, čekal jsem ke konci na nějaký epický zvrat, který sice nepříšel, ale i tak fajn horor za poslední dobu možná jeden z nejlepších ()

Galerie (31)

Zajímavosti (9)

  • V domě Rebbecy (Teresa Palmer) si můžeme povšimnout také plakátů skupin Ghost a Slayer. (Dave24)
  • Režisér David F. Sandberg je zvyklý si vypomáhat při produkci a vymýšlet nejrůznější způsoby, jak udělat věci jednoduše a levně. Například aby bylo vidět, jakým směrem se bubák dívá, měl mít mírně svítící oči. To by bylo jako vizuální efekt moc drahé, a tak prostě přilepil herečce na oční víčka odrazky. Některé vizuální efekty si ale dělal režisér sám. (Gypaetus)

Související novinky

Rock vs. Superman?

Rock vs. Superman?

12.04.2017

Zvěsti o tom, že se v roce 2019 dočkáme čtyř batmanovských filmů, už byly hlasitě popřeny. Plány DC vesmíru jsou očividně jiné, a jak možná víte, rozhodně počítají s Dwaynem Johnsonem. Rock si… (více)

Reklama

Reklama