Reklama

Reklama

Fauda

(seriál)
  • Izrael Fauda
všechny plakáty
Trailer
Izrael, (2015–2022), 32 h 52 min (Minutáž: 32–53 min)

Hrají:

Lior Raz, Tsahi Halevi, Samer Bisharat, Neta Garty, Yaara Benben, Doraid Liddawi, Laëtitia Eïdo, Johnny Arbid, Salim Daw, Tomer Capone, Yaakov Zada Daniel (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(48)

Fauda je arabský výraz pro „chaos“, ale jde především o kódové slovo pro evakuaci izraelských jednotek z akce. Mezinárodně úspěšný izraelský seriál sleduje bývalého zvláštního agenta protiteroristické jednotky Dorona, který se rozhodne vrátit zpět do služby, aby dopadl vrcholného teroristu hnutí Hammás Abu Ahmada. Tohoto muže se před svým odchodem z armády pokusil zabít, leč zřejmě neúspěšně. Abu Ahmad je podle posledních informací nejen naživu, ale připravuje zřejmě rozsáhlou teroristickou operaci. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (167)

yvona 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto skvělý seriál nabitý akcí a výborně obsazený i sehraný. Všechno funguje, jak má. Jediné, co mě iritovalo a co je možná jen můj dojem, že v podstatě každá akce byla nakonec úplně zpackaná. A nechápu, kde se tady vzala informace, že hlavní představitelé jsou neherci, nýbrž vycvičení vojáci. Asi někteří nějakou zkušenost s armádou mají, ale všichni mají za sebou i před sebou několikaletou zkušenost před kamerami jako herci. Moc se těším na 4. sérii, která ještě nemá titulky. ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Uplna parada. Ma to vsetko. Je to napinave, drsne, akcne, autenticke a nechyba ani emocionalna drama. Izeraelci realne skusenosti pretavili na akcny serial. A ide im to. Vzdy ked to vyzera ze sa zacinaju opakovat, vytiahnu nejake eso z rukava. Aj 4 seria ma mega bavi. Ako plus beriem aj pohlad izraelsko palestinsky konflikt, kde obe strany na seba pozeraju s opravnenou nenavistou. Nie je to ziadna pro-zidovska agitka. A nikdy nebude dobre, lebo uz si obe strany spravili prilis vela krivd. Zaujal ma Lior Raz, maly tucny psychopat, ktory nakoniec vzdy tesne presvedci divaka ze mu treba fandit. Pocul som ze on a par dalsich boli realne v armade a nejake tie vlastne pribehy si prepasovali aj do serialu. To len pridava realistickemu nadychu. Lebo ziadna prepracovana choreografia tu nie je. Vo Faude sa bojuje o zivot. 5* ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Ve Faudě se skrývá to nejlepší z Hollywoodské a "alternativní" východní produkce. Vlastně nic podobného doposud neexistovalo. Úžasný seriál Chalifát zpracovává téma takovým více evropským způsobem, tedy je přemýšlivější a pro přemýšlivé diváky i působivější. Fauda je více mainstreamová, má překvapivě chytlavé akční scény téměř v každém díle. Přesto v žádném ohledu nerezignuje na akurátní popis Izraelsko-Palestinského konfliktu. Prostředí vykresluje naprosto věrně a věrohodně, ve prospěch Hollywoodské akce své téma a kulturní reálie rozhodně nedehonestuje. Netflix dobře vsadil i na herecké obsazení - ukazuje se, že právě tamnější a pro nás neznámí herci dokáží podat východní příběh více autenticky. Každá série prezentuje sice vesměs podobný, ale dost napínavý a až na hranu vyhrocený politicko-vojenský konflikt. Zaměřuje se však na jednotlivce - na speciální tým, zejména jejich osobní vklad, jejich nenahradlitelné schopnosti a až fanatické odhodlání, Jak už to tak bývá, povinností je i náhled do jejich osobního života, který také seriálu dodává potřebné koření a emocionální zaháčkování. Zkrátka není, co vytknout. 9/10 ()

TetaJane 

všechny recenze uživatele

Takovéto seriály by měly běžet v hlavním vysílacím čase na předních českých TV, aby si Češi přestali furt na něco stěžovat a uvědomili si, že mají být rádi kde a v jakých podmínkách žijí, i když nemusí být někdy dokonalé. Seriál se 1. řadou tak trošku rozjíždí no a ve 2. a 3. řadě už je to doslova bomba. Suma sumárum 4,5* ... takže 5*. ()

octopuska 

všechny recenze uživatele

Fauda je pro mě jednoznačně srdcovka a partička izraelských bojovníků proti terorismu mi přirostla k srdci hrozně moc. Takže mám nervy, jako špagáty, aby to peklo hoši přežili, po celou dobu. Je to skvěle natočeno a když jdou hoši do akce, ani nedýchám. Tohle téma, mě nikdy nepřestane bavit, podobně jako Malá bubenice, která je další taková lahůdka. Třetí série je fakt top a neuvěřitelně našláplá. Už se nemůžu dočkat čtvrté. V originále lepší, než s dabingem. ()

Galerie (177)

Zajímavosti (6)

  • Představitel hlavní postavy Dorona a spolutvůrce seriálu, Lior Raz, v roce 1993, poté, co ukončil vojenskou službu, pracoval v USA jako osobní strážce Arnolda Schwarzeneggera a jeho rodiny. (jaaara)
  • Představitel hlavní postavy Dorona a spolutvůrce seriálu, Lior Raz, má s hlavní postavou hodně společného – sloužil v izraelské armádě v protiteroristické jednotce, od dětství mluví plynně arabsky a když mu bylo 19, jeho přítelkyně byla zavražděna palestinským teroristou. (jaaara)
  • Lior Raz, představitel Dorona a spolutvůrce seriálu, se po říjnovém útoku Hamásu na Izrael v roce 2023 přidal k dobrovolníkům, kteří spolu s vojáky operovali na hranicích s Gazou. Jeho úkolem bylo osvobodit dvě rodiny ze zajetí. (zackof)

Reklama

Reklama