Reklama

Reklama

Srdce v Atlantidě

  • USA Hearts in Atlantis (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Fotograf Bobby Garfield dostává zprávu, že jeho přítel z dětství Sully se zabil při autonehodě. Vydává se na jeho pohřeb do Bostonu a doufá, že tam potká Carol Gerberovou, poslední z partičky tří nerozlučných jedenáctiletých dětských přátel. Na pohřbu se dozvídá, že Carol je již také po smrti. Vzpomínky na mládí ho vedou k domu, kde bydlel. Je to již stará polozbořená ruina, ale dětství bylo nezapomenutelné: Bobby žije sám se svou matkou a ta pronajme první patro domu Tedovi Brautiganovi. Zatímco matka je vždy zaneprázdněna, hlavně sama sebou a svou prací, Ted začíná brát Bobbyho pod svá křídla. Vzniká mezi nimi vztah jako mezi otcem a synem. Brzy se ukáže, že Ted má jakousi telepatickou schopnost číst v myšlenkách a částečně ji předá Bobbymu, když se ho občas dotkne... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (175)

rockwoman 

všechny recenze uživatele

"Určitě jí jednou políbíš. Podle toho budeš soudit ostatní polibky a zjistíš, že takové už nikdy nebudou." ...Působivé vyprávění o návratu do vzpomínek na první přátelé z dětství, na chuť prvních polibků, na nezapomenutelné setkání, které otevřelo oči a nechalo do nich vstoupit budoucnost. Forever Young Anton Yelchin இڿڰۣ-ڰۣ ()

klima777 

všechny recenze uživatele

Film o hledání přátelství a důvěry v dusivé atmosféře amerického "honu na čarodějnice". Mr. Brautigan se zdá býti "tak trochu telepatem a léčitelem"; my, kdo známe Temnou věž, máme jakousi nejasnou představu, že kdyby chtěl, mohl by rozplést předivo reality nebo alespoň otřást naším vnímáním skutečnosti. Jenomže nechce... Touží po klidu a normálním životě, leč není mu přáno. Okolí začne tohoto podivína záhy vnímat jako ohrožení obecně daných pravd a morálky. Velmi komorní (zároveň však multifokální), nostalgicky laděné, a především hořké drama o tom, že se nevyplácí být jiný. Příběh o tom, že věci tušené a ukryté pod povrchem, jsou mnohdy důležitější než záležitosti zjevné a snadno vysvětlitelné. Co překoná "Sršně" alias "Žlutokabátníky"? Sounáležitost? Sdílené tajemství? Zachování si dětského pohledu, tedy ráj srdce vprostřed labyrintu světa? Vědomí vnitřní svobody? Nejspíš nic, ale stojí za to vzdorovat jim. Alespoň se pokusit. Možná. Snad. ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že kniha jako celek nepatří mezi mé nejoblíbenější Kingoviny, a o to více mě těší, že se film zaměřuje právě na mou (jedinou) oblíbenou část, tj. na Bobbyho a Teda Brautigana. Melancholické "Srdce v Atlantidě" mi v mnohém připomíná Svěrákovu "Obecnou školu", nikoli tématem, ale kouzelným ztvárněním naprosto všedních a obyčejných věcí. Jediné, co mě maličko mrzí, je upuštění od mysteriózních prvků; ty ale začínají dávat smysl až v souvislosti s "Temnou věží", takže to svým způsobem chápu... 4,5*. ()

cross 

všechny recenze uživatele

Tento film měl předpoklady k tomu, aby byl opravdu krásný. Bohužel, výsledek zůstal někde na půli cesty a těžko říct, proč. Nevím jestli Kingova knižní předloha byla sama o sobě výrazně slabší, nebo jestli pochybyl režisér a hlavně scénárista, ale každopádně je viditelné, že vyprávění je příliš táhlé a opravdové okouzlení příběhem tak přichází až v samotném závěru.Škoda... ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Výborný film u kterého mi nakonec ani moc nevadilo,že absolutně vynechává hl.důvod,proč jsem si pořídil předlohu,a tím jest,provázanost s jistou Temnou Věží,páč Teda Brautigana honí Ničemní muži ve žlutých pláštích=služebníci Karmínového krále. To jen tak pro zajímavost. Byla by lahůdka vidět Anthonyho Hopkinse v adaptaci Temné Věže VII,kde osobně vystupuje jeho filmová postava a vypráví Rolandovi a spol.o jistém Bobbym Garfieldovi.:-) ()

Galerie (48)

Zajímavosti (21)

  • Postava Teda Brautigana se na knižních stránkách objevila ještě jednou, a to v sedmé knize z Kingovi série „Dark Tower“ (česky Temná věž). Zde se také můžeme dozvědět kompletní pozadí jeho zvláštního daru. V tomto románu Ted zavede několik postav do skříně, která je přenese do vzdálených zemí. Jedna z postav to přirovná k románu (i zfilmovaném) "The Lion, the Witch and the Wardrobe" (česky Lev, čarodějnice a skříň) od spisovatele C. S. Lewise. Tohoto spisovatele si Anthony Hopkins zahrál ve filmu Shadowlands. Sám Lewis psal, ale nedokončil román nazvaný Dark Tower. (Othello)
  • Mika Boorem hrála jak Carol, tak její dceru Molly. (Othello)
  • Scéna, kdy se Bobby hádá se svou matkou, protože udala Teda, byla přepsána na přání Antona Yelchina. (Othello)

Související novinky

Zemřel herec Anton Yelchin

Zemřel herec Anton Yelchin

19.06.2016

V pouhých 27 letech nás dnes opustil Anton Yelchin, jehož určitě znáte jako Chekova z posledních dvou filmových Star Treků. Yelchina při stále nevyřešené nehodě zabilo jeho vlastní auto, na premiéře… (více)

Reklama

Reklama