Reklama

Reklama

Mamka a taťka

  • USA Mom and Dad (více)
Trailer 1

Když davové šílenství neznámého původu způsobí, že rodiče z poklidného předměstí obrátí svou zlobu proti vlastním dětem, Carly Ryan (Anne Winters) a její bratr Josh (Zackary Arthur) musí bojovat o holý život a bránit se surovým útokům ze strany těch, kteří je přivedli na svět (Nicolas Cage a Selma Blair). (Bontonfilm)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (217)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

překvapivě zábavné cosi,které díky příjemné stopáži nenudí ani při lehce rozkolísaném tempu.Trochu škoda,že Mamka s taťkou pořádně neví čím chtějí být.Na horor je to málo krvavé,na černou komedie naopak málo humorné.Každopádně na čtyři hvězdy moc nechybí.Cage šílený jako vždy,ale sem hezky zapadá...70% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Jedna ošuntělá hvězdička za nápad, ale jinak - pane Bože, to co jsem zase viděl za sra*ku... Fakt, já už se můžu řídit podle toho, že kde hraje Cage, bude to hrůza. S tak zajímavým nápadem šel vytvořit tak dobrý horor, klidně i hororová komedie, ale tohle je neskutečná hovadina, kde jsou postavy už v prvních 10 minutách tak nesympatické, že byste je nejradši vyvraždili hned na začátku a zbytek filmu byste radši koukali na to, jak schne barva na stěně. Vedení příběhu je neskutečně hloupé, nudné a ani nepobaví - je to celé trapné až na půdu. Hudba, která se tam absolutně nehodí. Kamera, která zabírá snad všechno z každého úhlu, že by Gaspar Noé jen nechápavě zakroutil hlavou. Střih, který je tak epileptický a častý, že by Kurt Kren jen nechápavě zakroutil hlavou. A pokud to celé byla recese, je tak neskutečně pitomá, že by i Žralokobijci jen nechápavě zakroutili hlavou. A že by něco zachránil konec - ne, ono to konec nemá, když už by to mohlo být zajímavé, prostě se to utne. No, já už si příště dám pozor a jak u nějakého filmu uvidím jméno Cage, nechám ho být. Protože to jsou většinou nekoukatelné sra*ky. A že je ten film odvážný? Jo, kdyby to sotva narozený dítě jeho matka v tý nemocnici zabila a bylo to vidět, pak bych souhlasil, že to fakt odvážný je. 1* ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

Ono to vďaka originálnej premise bolo po istý čas napínavé, chvíľami z toho aj mierne zamrazilo, má to však pre súčasnú tvorbu klasický problém - opäť raz sme videli film, postavený na bombovom nápade, s ktorým sa ale ďalej absolútne nepracovalo. Že ani za mak! Pohodlnosť súčasných tvorcov hraničí s drzosťou a aroganciou voči divákovi. Ste lenivé a povrchné nuly! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Leden je klasicky na horory mrtvý a tahle novinka s Cagem a Selmou Blair, také příliš neuchvátí. Nápad je super, ale velmi nevyužitý. Rodiče z ničeho nic chtějí zabít své děti a vypukne tedy epidemie, ale pokud na nějakou vraždu dojde je bohužel mimo záběr, tedy horor opět bez krve, což je velký palec dolů. Humoru film také příliš nepobral a Cage přehrával tragicky, je až s podivem jak kdysi excelentní herec nyní spadl na absolutní herecké dno. Naštěstí film nějak výrazně nenudí a občas se objeví napínavá scéna, ale jinak pro mne docela zbytečný film. 55% ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Měl jsem pocit, jak když koukám na film od M. Night Shyamalan. Konečně koukatelný film s Nicolasem Cagem, který měl možnost zde předvést, že občas dokáže i skvěle (pře)hrát. Film má neskutečně dobré tempo. Téměř ani na chvíli nenudí. A délka 80 minut tomu nahrává. Stopáž je úplně optimální. Jen si myslím, že by si to zasloužilo více krvavých scén. Docela dobré a především vtipné dialogy („Poslechněte svojí zkurvenou matku a otevřete ty zkurvený dveře vy kurva sráčové“). Závěr filmu povedený a dost mě pobavil. Něco tak blbého, až dobrého jsem potřeboval na zahnání nudy. Svůj účel to splnilo. Jen nevím, jestli bych to potřeboval, v následujících 5-ti letech vidět znovu. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Natáčalo sa v meste Louisville, Kentucky. (Scraffy)
  • Celosvětová premiéra proběhla 9. září 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • Nicolas Cage v době uvedení filmu řekl, že to je jeho nejoblíbenější film za posledních deset let, který natočil. (BMW12)

Reklama

Reklama