Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když hospodářská krize zruinovala manžele Pollardovy, začal jejich šestnáctiletý syn John pracovat ve stájích zámožného rančera. Bohatý Charles Howard přišel o syna při autonehodě a manželka ho opustila, protože mu to dávala za vinu. Když Howard nabírá novou sílu k životu, rozhodne se koupit si koně. Tom Smith, starý kovboj, mu vybere Seabiscuita, dostihového koně, který je malý a zakřiknutý a jen on sám v něm vycítí touhu vítězit. Jako žokeje zvolí Johnnyho. Oba, chlapec i kůň, mají za sebou těžké roky, a přestože první závod nedopadne dobře, začne tato dvojice outsiderů brzy vítězit a přitahovat pozornost. Krátce nato si John vážně poraní nohu, z dostihů je vyřazen a dívá se na dostih jen v televizi. Seabiscuit se zraní hned v následujícím dostihu. Za normálních okolností by tato zranění jejich sportovní dráhu dávno ukončila, ale John i Seabiscuit zmobilizují své síly a znovu se vrátí na dostihovou dráhu. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (191)

misterz 

všechny recenze uživatele

Na pohľad veľmi príjemná, pohodová športová dráma, ktorá ponúka aj bonus vo forme zaujímavého rozprávania a akéhosi historického prierezu udalostí tej doby. Je pravda, že dejová linka občas priniesla aj nejaké to hluché miesto, no športové scény boli celkom slušne spracované, škoda, že ich nebolo viac. Nadpriemer. 75/100 ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Randy Newman: 1. Main Title ,2. Idea ,3. The Crash ,4. Seabiscuit ,5. Call Me Red ,6. Frankie ,7. La Tequilera ,8. Marcela/ Agua Caliente ,9. Campfire ,10. Red's First Win ,11. Tanforan ,12. Infield Folks ,13. Pumpkin ,14. The Derby ,15. Wedding ,16. Night Ride / Accident ,17. To The Line ,18. The Unkindest Cut ,19. Ready? ,20. A Nice Ride , ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Přes veškerou snahu tvůrců jenom další řádový hollywoodský výkvas o chudém chlapci, který ke slávě a bohatství přišel, o zvířeti, které dalo všem (!) Američanům zdeptaným hospodářskou krizí novou naději a o tom, co to znamená „být zase kůň“. Režisér vedle sebe jednotlivé scény skládá jako výstřižky z dobových novin. Co zamrzí velice, před patetickým rozmělněním v nechutnou melasovitou hmotu nezachraňují ony výstřižky ani herci zvučných jmen. Jeff Bridges měl hrát postavu Chrise Coopera, Chris Cooper měl hrát postavu Jeffa Bridgese a Tobey Maguire neměl být zrzavý. Nečiní mi žádné potěšení být zde se svým hodnocením za největšího cynika, ale nejspíš si zrovna procházím obdobím, kdy mi ke štěstí nestačí pěkná příroda, pěkná hudba a spoluprožívaný pocit euforického vítězství. 50% Zajímavé komentáře: JohnnyD, PALINO ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Úvodních čtyřicet minut (do chvíle kdy se poprvé objevuje Seabiscuit) je zcela zbytečných a zdlouhavých. Je krásné, že nám chce režisér předvést motivace jak postav, tak celkový pohled na tehdejší dobu a co pro ní příběh Seabiscuita a Pollarda znamenal. Bohužel dělá to způsobem, který je tak trapně popisný a i věci zřejmé vám vypravěč desetkrát zopakuje s patosem o nezdolných lidech a síle doby a pokroku. Působí to jako když máte skvělou scénu, ze které vše pochopíte, ale najednou se pustí komentář, který vám to vysvětlí. Ze začátku to ani moc nevadí, když je to však v každé druhé scéně, tak to kazí celý film. ()

cross 

všechny recenze uživatele

Nic nového pod sluncem - jen další nádherně a citlivě odvyprávěný příběh, s notnou dávkou nostalgie a naprosto profesionální realizací. Krása pohledět - precizní kamera, styl režie, kvalitní scénař, herecké výkony přesného obsazení (až na to že Zrzek se v průběhu šesti let změnil možná až příliš k nepoznání....) a v neposlední řádě velmi emotivní hudba (chvílemi až hornerovsky dojemná...). Špičková podívaná, která nenudí, zahřeje na duši a rozhodně neurazí přílišnou sentimentalitou či trapností, ke které mohla mít zatraceně blízko. Není to sice za čistých pět, ale za podobné filmy bych dal ruku do ohně. Vřele doporučuji všem skutečným filmovým fanouškům. A to prosím nemám koně příliš v lásce... ()

Galerie (146)

Zajímavosti (25)

  • Ve filmu vystupuje přes 40 koní, z nichž 10 se dělí o roli Seabiscuita. (D3VIL)
  • Některé z písní v trailerech jsou z počítačové hry Medal of Honor. (D3VIL)
  • Závod War Admirala a Seabiscuita tehdy poslochalo v rádiu neuvěřitelných 40 milionů lidí. (Geriel)

Reklama

Reklama