Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jarek Ostravski je horník jako každý jiný. Když ale v dole bouchne jedna ze štol a on zachrání spoustu svých kamarádů ze závalu, stane se hrdinou a rázem se mu jeho život obrátí naruby. Vedením firmy je povýšen z dolu do kanceláře, aby se staral o horníky, dostane se do zorného úhlu médií, rodiny, přátel, ale především se znásobí jeho kredit u žen. Kdo by ale mohl tušit, jak to celé je vlastně doopravdy... Nová česká filmová komedie, navazují na nejlepší tituly z této oblasti naší filmové tvorby „Ostravak Ostravski", byla volně vytvořena dle námětu legendárního blogera a jeho sedmi knižních bestsellerů s názvem Deniky Ostravaka. (Bohemia MP)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (211)

peetriss 

všechny recenze uživatele

Zábava stavěná na "ostravštině" ostravštější, než jakou mluví skutečný Ostravák - neznám případ, že by tato konstrukce někdy bavila (viz např. Ruda z Ostravy, kterého považuji za jednoho z nejslabších "bavičů" v českém showbyznysu). Tento film je dalším dílem, které zavání více trapností, nežli úsměvem, je dalším dílem, které se usadí na samotném dně české komediální tvorby. Za druhé nemám rád komedie, které se snaží "vychtěně" rozesmát mihotáním se skupinky dementních postav a ještě dementnějších dialogů. Ostravak Ostravski je tak pouze zakyslou rádobykomedií se sociálně-kritickými náznaky, která má svá pozitiva pouze v obstojném Chmelovi, sympatické (i když okrajové) romantické lince, pohledné Kajnarové a Ježkové, a odzbrojující Sarah Haváčové, která si nechá v autobuse sahat na zadek :) ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Nuda tak velká, že by se dala krájet. Taková nuda, že u filmu mí spoludiváci opravdu usnuli. A to fakt nekecám! Neuplynulo ani patnáct minut a musel jsem se hodně přemlouvat abych to vydržel dál. Využít ostravský dialekt jako zdroj humoru možná nevypadalo jako špatný nápad, vždyť takový Ruda z Ostravy měl v rádiu po určitý čas slušný úspěch, ale to byly jen krátké plky, ve filmu to jaksi tahá za uši to až přehnané nářečí. Neznám žádného ostraváka s takovym kvákavym zobakem. ()

Reklama

rublik05 

všechny recenze uživatele

Ostravak dokáže nalákat snad jen prostředím a sympatickým Igorem Chmelou, jinak ovšem nenabízí nic, co by dokázalo alespoň trochu zaujmout, nemá dokonce ani žádnou zapamatovatelnou scénu, co by divákovi po skončení utkvěla v hlavě. Humor je těžce jednoduchý, vlastně až primitivní, příběh nemá hlavu ani patu, na druhou stranu snímek docela rychle uteče. Herci vesměs hrají tak, jak jim scénář dovoluje, ve svých rolích jsou vcelku uvěřitelní, nikdo mi vyloženě nevadil. Nejsem ze snímku kdovíjak nadšený, podruhé se mu už raději vyhnu, každopádně jsem zas až tak moc netrpěl, přežít se to v pohodě dá. Čeští filmaři podle mě vyplodí každým rokem mnohem horší počiny, než je tato nepříliš povedená komedie. 3/10. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Kdybych to chtěl říct stejně stereotypně jako ten film, tož asik tak - faral muj děda, faral muj fotr, faral muj bracha, já se na šachtě učil na učňaku ale farat jsem nikdy nechtěl a tak jsem se raději z tego kraju zpakoval. No i že tak v Ostravě nedřistaju? Chuj s tym. Ale občas pobavilo, to jo. A autobusové scény, olalá... ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Absolútne nechápem tú vlnu nenávisti a zloby voči tomuto filmu. Nejaká degradácia Ostravy, či Ostravákov ???!!! ........ Veď to ani nie je motívom tohoto filmu, sám sa vlastne nebere ani príliš vážne, je len proste slabý a niektoré čirne diery sa tu ukazujú v plnej kráse. Pár dobrých hlášok a vtipných aktov sa tu objavilo, ale je ich príliš málo ku spokojnosti. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (9)

  • Náklady na film sa zastavili na čiastke 16 miliónov českých korún. (Raccoon.city)
  • V úvodu filmu slyšíme úryvky písní „Malá Žužu“ a „A já sprostá“ od Horkýže slíže. Když se Jarek (Igor Chmela) ráno vzbudí u své sousedky, tak při tom hraje „Měli jsme se potkat dřív“ od Marie Rottrové a po ní zazní „Jednoho dne se vrátíš“ od Věry Špinarové. (Duoscop)
  • V zmluve si neznámy autor diela pre istotu dal klauzulu, že ak sa mu scenár nebude páčiť, môže projekt zastaviť. Nakoniec ju nevyužil. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama