Reklama

Reklama

Bylo by téměř nemožné najít dva tak odlišné hrdiny, jako jsou legendární superšpión Lance Sterling a geniální vynálezce Walter Beckett. Agent Lance kultivovaný, elegantní, nonšalantní, prostě naprosto dokonalý za všech okolností. Zatímco Walter… není. Ten je prostě jen geniální. Náročnou universitu vystudoval už v patnácti letech a teď zrovna pracuje na tajných výzkumných projektech pro ještě tajnější vládní službu. To, že se tito dva dají někdy dohromady jako parťáci v akci, by si nedokázal asi představit ani ten největší padouch. Jenže na to dojde právě teď, kdy je potřeba zachránit svět před jedním takovým, před Kellerem Killianem, zlosynem číslo 1. Walter je totiž vynálezcem biodynamického maskování, které špiónům umožní dokonalý převlek. Či spíše převtělení. A tak se díky tomuto vynálezu Lance promění v statečného, divokého, majestátního a dokonale nenápadného tvora… v holuba. Geniální. Holubi jsou všude, nikdo si jich moc nevšímá a umí létat. Od té chvíle Walter a Lance musí pracovat jako dokonale sehraný tým, jinak se celý svět ocitne ve smrtelném nebezpečí. (Cinemart)

(více)

Videa (14)

Trailer 5

Recenze (133)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Před dvaceti lety bych si to s kámošema na základce pouštěl furt dokola dokolečka tak dlouho, dokud bysme se nenaučili všechny hlášky (hlavně ty během akčních scén) nazpaměť, a asi je dost možný, že bych si ten film časem oblíbil vic než svýho času Smrtonosný zbraně. Tak dobrý a zábavný to je. [HBO GO] ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Spies In Disguise" uzatvára pre mňa tento rok kino návštevy. A hoci som mal občas nepríjemné momentky v kine, tak dnes to bol skutočne des. Myslím si, že rodičia by nemali odkladať svoje deti do kina a robiť si čo chcú, lebo potom skončím okopávaný odzadu počas celého filmu a vyzeralo to, že chalana to dokonca baví, keď sa rozčuľujem. A očividne neprestával dráždiť. To len tak na úvod. Ako teda dopadol film? Myslím si, že Blue Sky priniesli skutočne dobrú akčnú komédiu. Aj keď ten humor je asi najslabším elementom filmu. Prečo? Lebo občas mám pocit, že sa rozhodli využiť všetky prvoplánové možnosti na to, čo môžeme urobiť s agentom, z ktorého sa stane holub. Nebudem to komentovať inak než skonštatovaním, že scénky v Mexiku boli miestami až nechutné. Nemôžem povedať, že by ma niektoré nepobavili, no aj tak som mal pocit, že miestami išli tvorcovia trošku za čiaru. No na druhú stranu si myslím, že ostatné zvládli tvorcovia celkom dobre. Páčia sa mi naši hlavní hrdinovia. Zloduch je podľa mňa vynikajúci. Akcia je kreatívna a vtipná. A čo sa príbehu a jeho myšlienky týka, funguje celkom dobre. Lance Sterling je podľa mňa paródiou na Jamesa Bonda. So všetkými kvalitnými zbraňami a do akcie ide vždy ako veľký sólista. A misiu vždy zvládne elegantne a nepriateľov zlikviduje. A s ohňom bojuje zo zásady ohňom. No film podľa mňa veľmi dobre ukáže, že niekedy je treba nájsť iné riešenie. Lebo požiar bude len silnejší. Dobrý odkaz pre deti a myslím si, že aj pre dospelých. Animácie sú schopné, film má dostatok energie a sledovanie som si užil. Takže ak chcete dobrý animovaný film s veľkým množstvom výbuchov a špeciálnych efektov, toto vás pobaví. Ja som spokojný. A teším sa do kina v roku 2020. Hodnotenie: B ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Pixar nás rozmlsal. Každým animákem se posouvá, snaží se neustrnout a nevyrábět pouhé variace stokrát viděného. Tím nechci říct, že by některá z těch variací nemohla být vtipná, nebo jinak povedená. Ale je fakt, že s každým dalším takovým animákem, se budete bavit míň a dobrý vizuál vám připadne jako standard... . Což je případ Špionů. Pár dobrých nápadů tam je, pár dobrých frků taky, většinou to nenudí, ale za rok si nebudu pamatovat, že jsem to viděl. Resp. pokud bych se chtěl podívat na akční animák, sáhl bych raději po Já padouch, nebo Úžasňákových. Na druhou stranu...líbilo se mi to víc, než poslední Raubíř Ralf, nebo Ledové království 2. Je to svižné a postavy jsou sympatické, takže sice nejsem nadšený, ale určitě ne ani zklamaný. Přesto nechápu, proč je někdo ochoten vysolit přes 100 milionů USD za další nepříliš originální animák. PS: po druhém shlédnutí lepší. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

V tomto animáku od „Blue Sky“ nehľadajte žiadne veľké morálne ponaučenie (nič nového nie je pod svetlom). Podobne nečakajte prevratný a v každej stope originálny príbeh. Tvorcom išlo o pobavenie diváka, očariť ich pokročilými technickými efektmi a skvelými špiónskymi hračkami. A to sa im v podstate podarilo. Trošku však postrácam vtipnejšie hlášky. Ale aj tak dávam „štyri“ s kľudným odporúčaním jak pre mladých, tak aj pre veľkých divákov. Osobné hodnotenie: 80% (****) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pokus o animovanú variáciu na Bonda sa ani zďaleka nevydaril tak ako Incredibles, ktorý pre mňa tiež neboli žiadna sláva. Namyslená postava agenta Willa Smitha ma srala od začiatku a poskok, ktorý sa proti svojej vôli musí stať hrdinom mi pripadal nevýrazný. Tým pádom ma ani ich misia príliš nezaujímala a výsledok je nudný priemer, ktorý nenadchne ani deti ani dospelých. 4/10. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (6)

  • Okrem filmových štúdií v Los Angeles pracovali filmári aj v meste Greenwich v štáte Connecticut, v Chicagu a v autrálskom meste Sydney. (MikaelSVK)
  • První animovaný film společnosti Chernin Entertainment. (ČSFD)
  • Jedná se o poslední film vydaný společností Blue Sky Studios. (petr.koca)

Reklama

Reklama