Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve 14:30 Greenwichského času 9. srpna se raketoplán H. M. S. Churchill, na palubě s britsko-americkou posádkou přibližuje k cíli své mise. Tím je pozorování a studium Halleyho komety. Je zjištěno slabé radarové rušení vycházející ze závoje komety. Podrobnějším zkoumání odhaluje obrovskou loď, která se nechává unášet v ohonu komety. Neodpovídá na žádné volání a tak je posádkou považován za prázdnou skořápku unášenou vesmírem. Kapitán se proto rozhodne navštívit neznámý vesmírný koráb. Vše probíhá hladce. Posádka v obrovské lodi nalezne kromě vysušený zbytků nějaké formy života podobající se netopýrům a také tři skleněné rakve s dvěma muži a jednou ženou. Ti jsou přeneseni na Churchilla a loď se vydává směrem k zemi.

Po 30 dnech bez kontaktu s raketoplánem Churchill je rozhodnuto o záchranné misi, která má najít posádku lodi a zjistit co se stalo. Jediné co nalézají jsou poletující zbytky vysušených lidí a tři skleněné rakve. Avšak je zjištěno, že chybí záchranný modul, který je později nalezen a v něm i kapitán raketoplánu Churchill Carlsen s hrůzostrašným příběhem, který se odehrál při návratu lodi na zem. Rakve jsou přezkoumány a uschovány, ale najednou zmizí skleněný štít a žena z rakve společně s oběma muži se probudí k životu. Žena odejde z vojenské základny a nechává za sebou těla lidí, kterým vysála energii. Po jejích stopách je vyslán Carlsen společně s jedním odborníkem, který se mu snaží pomáhat a přitom na něj dohlížet, Cainem. Oba se dostávají mimo Londýn, aby poté zjistili, že jsou posledními dvěma lidmi, kteří dokážou zabránit vysátí energie z celé lidské populace. (Djkoma)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (158)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Vesmírná upírovina pohrávající si s klasickými drákulovskými motivy, která může vsadit na docela slušnou trikovou stránku věci, které funguje po téměř čtyřiceti letech. Fajn je i samotný příběh, ale připadalo mi, že se ho nepodařilo pořádně vytěžit a navíc se to celé občas dost táhlo. Možná by stačilo jen ubrat sekvence, ve kterých se zbytečně plácá a trochu ubrat na té podivné romantice. I když to by zase ubylo sošné Mathildy May a to by byla škoda. Jeden z těch filmů, u kterého bych se přimlouval za remake či za nové zpracování předlohy. 60% ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodná matlanina vesmírné sci-fi a staromódní upířiny, která nejvíc dojíždí na to, že se za celou dobu nedokáže rozhodnout, zda chce být temným áčkem, nebo zábavným brakem ve stylu studia Hammer. Každopádně bych takový film tipoval spíš na 60's, maximálně 70's. Minimálně jedna hvězda je samozřejmě za oslnivý hrudník ústřední krásky. ;-) 60 % ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Od dobrého nápadu se sci-fi do ubíjející, žalostné, pseudohororové sračky. Pochválit lze jedině opravdu dobře vypadající triky, které nejsou ani trochu béčkové. Nic nevytrhne ani původní dabing Studia Zero pro Warner Home Video, ve kterém každý mluví hned několik postav. Pořád ale lepší než ten druhý, zpatlaný pro MGM na hřbitově českých dabingů zvaném Studio Bär. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne špatný sci-fi horror kombinující originálním způsobem nejen témata upírů, zombie a mimozemšťanů, ale také béčkovou poetiku s velkou podívanou. V době prvních videokazet to byla velká pecka, která si dodnes dokázala udržet určité kouzlo. Výborná úvodní třetina sice ve druhé poněkud poleví v tempu i kvalitě, ale nakonec chytne druhý den pro hutnou závěrečnou třetinu. Příběh šlape, na svůj rozpočet má slušné efekty a také ono neuchopitelné cosi, co se zahákne do paměti a nenechá film spláchnout do úplného zapomnění. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Zajímavá kombinace sci-fi, upířiny a zombie hororu. Na svojí dobu to má parádní efekty, jak digitální tak praktický, zejména čerstvě vysátý zombies jsou maximálně nechutný. Tempo bohužel neni nijak závratný a po skvělým úvodu z vesmíru následuje až moc dlouhý plácání se v laboratořích kde to trochu ztrácí dech. Naštěstí to vynahrazuje poslední třetina kde je Londýn už kompletně v prdeli. Svým způsobem hodně unikátní film. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (33)

  • Tri telá vo vitrínach vo vesmíre sú umelé modely v plnej veľkosti. Tobe Hooper v jednom rozhovore žartoval o tom, že model tela Mathildy Mayovej je zberateľským kúskom. (Dajman)
  • V poslednej štvrtine filmu sa príbeh dostal od mimozemských upírov, ktorí konzumujú ľudskú životnú silu, v podstate k zombie moru. (Dajman)
  • Asi v 21. minúte mala Mathilda May na spodnej časti chodidiel prilepenú gumovú podrážku, aby sa vyhla ich prerezaniu počas scény, v ktorej vychádza z budovy po rozbití sklenených okien. (Dajman)

Reklama

Reklama