Reklama

Reklama

Nikdys nebyl

  • Velká Británie You Were Never Really Here (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Joe je válečný veterán, který si nese celou řadu jizev. Nejen z nasazení v Afghánistánu, ale i z dětství, kdy musel čelit brutálnímu otci, a ze své kariéry agenta jednotky FBI pro boj s prostitucí. Svůj bezvýchodný život tráví mezi domem, kde žije jeho podivínská matka, a nebezpečnými misemi, na nichž zachraňuje ženy, které se staly oběťmi obchodu s bílým masem. Významný senátor si ho najme, aby přivedl zpět jeho nezletilou dceru, která skončila v jednom z anonymních domů, v nichž kvete dětská prostituce. Joe bere své osvědčené kladivo a vydává se na další výpravu za spravedlností. Tentokrát však nezůstane jen u záchrany bezbranné ženy. Joe mimoděk zasáhne do pedofilní sítě, jejíž vlákna vedou vysoko... Od té chvíle se jeho existence dostává do krvavé spirály, jejíž násilnost překonává i předchozí traumatické zážitky. (Film Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (247)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Joaquina Phoenixe jako herce mám nesmírně rád, on vždy dokáže svou roli pojmout tak nestandardním a nekonvenčním stylem, jenž musí každého diváka neskutečně vtáhnout do děje filmů, v nichž figuruje. Už jen kvůli tomu jsem si musel tento artový snímek pustit, neboť přítomnost jeho jména zaručuje neochvějně určitou kvalitu. Teď ale musím přiznat jednu věc….on byl tím hlavním článkem, který držel film jakž takž pohromadě, v případě jeho absence by se celý tento projekt rozsypal jako domeček z karet. Neberte mě zase špatně, dokážu ocenit kvalitní umělecký počin vybočující všemi svými aspekty ze zažitých pravidel, ale tady toho na mě tvůrci přichystali až nějak moc a zároveň vlastně ve výsledku nic. Ten příběh bych ještě zkousnul, ale tempo film nenabídl skoro žádné, gradace jim taky trochu utekla. A za jediný exkluzivní kameramanský záběr osobně považuji scénu ve vodě, to byla lahůdková záležitost. Na druhou stranu…..je to docela smutné, když mě zaujme pořádně jen jedna scéna za hodinku a půl. Plus k tomu všemu jsem závěr čekal vyhrocenější. Škoda. Za mě dávám 55 % ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco mezi Old Boy a Driver s troškou Taken, ale dostal jsem cestu za pomstou s hudbou, kterou bych čekal spíše u kyberpunkového anime a táhlými pasážemi, které tzv "kladivo" scény nedokáží vytáhnout, pár lepších nápadu tam ovšem je. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Velmi průměrná a podle mého názoru i nadhodnocená artová záležitost, jejíž jedinými kladnými body jsou okrem vtahujících a znepokojivých obrazů i hudba a herecký výkon Joaquina Phoenixe. Až na tyto atributy je snímek You Were Never Really Here poměrně nudnou a "prozívanou" záležitostí. Škoda. „Joe, wake up. It's a beautiful day.“ ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tak opravdu jsem čekala, že mi tento snímek bude sedět trochu víc. Popravdě ani nevím, co bych k němu řekla. Vypadalo to, že to bude slibné, surové téma, které je bohužel dost aktuální a že si z něho odnesu smutné myšlenky, bohužel to ve mně až takovou stopu nezanechalo. Vzhledem k tomu, že se ženská režie rozhodla v zásadě nic neukazovat a nechat to spíše na divákovi, v podstatě to můžeme číst většinou jen z Joaquinovy tváře, popřípadně nám k domýšlení pomůže drásavá hudba, tak to pro mě bylo trochu málo. Ač jsem tento snímek brala jako artový a vizuál můžu pochválit, nic moc si něj neodnáším. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Problém je, že ty teorie kolem mě nakonec baví o píď víc, než film a nakonec mě dost možná donutí, zkusit to celý znovu. Ramsay má poměrně dost nápadů, jak některé pasáže oživit, minimálně Phoenixův charakter, scéna pohřbu pod vodou, vzpomínkové flashbacky fungují a snaží se otevírat něco hlubšího, jenže jako celek to pořád působí hlavně jako plochý nedotažený náčrt, který začne, vyrazí dech Phoenixem, ale pak téměř bez škrábnutí skončí. Ale třebas to tam je...a nepouští mě to hloubš. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (6)

  • Film byl stále ve vývoji, když měl premiéru na filmovém festivalu v Cannes. (griph)
  • Lynne Ramsay po premiéře v Cannes řekla, že promítaná verze filmu nebyla konečná a ještě dojde k úpravám. (MLazi)

Související novinky

Britské nezávislé filmové ceny ovládla Favoritka

Britské nezávislé filmové ceny ovládla Favoritka

03.12.2018

Černohumorné kostýmní drama Favoritka od režiséra Yorgose Lanthimose (Humr, Zabití posvátného jelena) ovládlo letošní ročník Britských nezávislých filmových cen. Snímek zvítězil v rekordním počtu… (více)

Filmový festival Be2Can bude velká nádhera

Filmový festival Be2Can bude velká nádhera

02.10.2017

Čtvrtý ročník přehlídky prestižních festivalových snímků Be2Can uvede premiérově držitele Zlaté palmy z Cannes, snímek Rubena Östlunda Čtverec, který festival zahájí, film IIdikó Enyedi O těle a duši… (více)

70. ročník MFF Cannes

70. ročník MFF Cannes

28.05.2017

Jubilejní 70. ročník mezinárodního filmového festivalu v Cannes byl završen vyhlášením nositelů prestižních ocenění v neděli 28.5. Na festivalovém plakátu je letos vyobrazena herečka Claudia… (více)

Reklama

Reklama