Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rok 1892. Na cestě k odpuštění není nikdo v bezpečí. Lze v zemi divochů najít lidskost? ... Vydejte se spolu s hrdiny na klopotnou cestu nenávisti, vykoupení a přežití... Po téměř dvou desetiletích bojů s domorodými Šajeny, Apači a Komanči, dostane kapitán americké kavalerie a válečný hrdina Joseph Blocker poslední rozkaz. Kapitán má doprovodit churavějícího šajenského náčelníka Žlutého jestřába, svého nejopovrhovanějšího nepřítele, do jeho domoviny v Montaně. Nechtěný úkol před odchodem do výslužby se ještě více zkomplikuje, když se kapitánova skvadra bude muset ujmout ovdovělé osadnice Rosalee Quaidové. Smečky všudypřítomných loupeživých Komančů jsou přitom stále na válečné stezce a touží po krvi; dokáže zkušený kapitán naposledy splnit svou povinnost? (Česká televize)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (439)

tron 

všechny recenze uživatele

Toľko smrti v jednom filme. Strašné. Miestami som sa v duchu modlil, aby to nejaká postava neschytala. A napriek tomu schytala. Raz darmo, Divoký západ bol poriadna kruťárňa, žiadna doktorka Quinnová. Hostiles trvajú nad dve hodiny a treba objektívne uznať a so sklonenou hlavou priznať, že niektoré scény (a nie je ich málo) sú pomerne zbytočné. Herci sa fakt snažia a postavy sú napísané dobre a zaujímajú nás. Na druhej strane, čo je troška zvláštny paradox, keď máme sledovať ich rozhovory a budovanie vzťahov, nie je to proste tak úplne ono a neodsýpa to až tak, ako by malo. Inými slovami, proste a dobre to trocha nudí. Plus treba uznať, že je tu troška problémový strih a mal som kvôli nemu občas problémy s pochopením toho, kto vlastne kedy prežil a kto to (a ako) schytal (pochopil som to správne, že Jesse Plemons teda prežil?). A možno mohli byť krvavejšie a drastickejšie – úvod sa síce s ničím nepiple, to ozaj nie a bez debaty nie je určený pre ľudí, ktorí sa ľahko rozrušia. Ale hoci sa následne dočkáme viacero drsných scén, sú (oproti prológu) prekvapivo umiernene nakrútené, snímané z diaľky, prípadne drsnosť len počujeme, nevidíme ju. Akonáhle sa ale pritvrdí, dosahuje snímka dosť vysokých obrátok a nemám to srdce dať jej menej, ako 80%. A to skutočne a úprimne nemám rád Christiana Balea. Ale páčilo sa mi, ako svoju postavu uchopil a to, čo nám v nej predviedol – a aj to, že na konci „nastúpil“. A páčil sa mi jeho vzťah s Wesom Studim. A všetky scény s úmrtiami boli veeeľmi silno a zapamätateľné nakrútené. A kameraman sa fakt snažil. Aj šéf výpravy. Aj hudobný skladateľ. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Na to, jak hloubavě film rozebírá pocity všech postav, docela podcenil důležitost vykreslení pro expozici příběhu klíčového zblížení Baleovy postavy s náčelníkem. Za což možná může finalní střih, který měl zkrácením stopáže snímek udělat přistupnější širšímu publiku. Z první třetiny bych udělal první polovinu a stopáž natáhl na 150 minut. Hostiles jsou totiž natolik vtahující, emocionální a psychologicky i myšlenkově angažující, že se mohli stát (anti)westernem desetiletí, který dané fucked-up období americké historie zobrazuje nejvýstižněji ze všech žánrových btratříčků. Kazdá jejich minuta je intenzivní testament o ztrátách, trápení a smutku. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

No to mě podržte, meditativní western. Vzhledem k vysokému hodnocení jsem očekával přeci jen mnohem větší kvalitu. Nevím jak moc oceňovat hereckou kvalitu Balea, když se tady téměř nemluví a sám herec předvádí stále dokola jednu až dvě mimiky po celý film. Samozřejmě jsem rád že si někdo znovu vzpomněl na Wese Studiho, ale minulé Cooperovy filmy mě sedly více. 60% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Hostiles mělo všechny předpoklady líbit se mi, ale naplnilo je jen částečně. Navnadí bezskrupulózní úvod s napadením farmy, Takayanagi kraluje krajinomalbami pro velká plátna, nehostinnost zdivočelého západu je krutě všudypřítomná a Baleův obličejový minimalismus kyselé prdele je doveden k dokonalosti. Dokonce i Huron Magua se vrátil z věčných lovišť, aby byl do nich eskortován jako Cheyenne! Tak proč to sakra nefunguje!? Je to možnou uživatelskou záměnou meditativnosti za rozvleklost? Nebo klišovitými a nepůvodními dialogy (slyšel jsem správně citaci Williama Munnyho z Unforgiven)? Nebo snad za tím stojí ten dějový oblouk, kdy se nenávistí okoralý zabiják indiánů promění na člena hnutí Red Lives Matter? Ne, že by to nebylo možné, ale ten přerod musí působit přirozeně.. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nádhera, přenádhera. Exceletní filmařina a příběh, který má v sobě duši. To je stejný jako mít v držce belgickou pralinku a rozplývat se nad chutí, která se pomalu rozplývá. Žádný zbytečný záběr, krásná kombinace jak vyprávět příběh a propisovat charaktery jednolivých postav. Dialogy se zde neplýtvá, za to pohledy hlavníc hrdinů co řeknou víc jak tisíce slov se nešetří. Oslavě herectví vévodí Christian Bale, ten zde zahrál bezdebat životní roli , ale ani Rosamund nezaostává a předvádí nejlepší výkon své kariéry a že oba herci už nejednou předvedli hodně dobrou hereckou show, ale tady jedou bomby. Film se ve mně usadil na hodně dlouhou dobu a suvereně vkročil do mé westernové topky. Hostiles jsou dar z filmových nebes. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (10)

  • Scenár filmu vychádza z rukopisu Donald E. Stewart. Ten zomrel v roku 1999. Jeho manželka rukopis náhodou našla počas sťahovania. (Real Tom Hardy)
  • Christian Bale bol pôvodne proti finále filmu, nepáčilo sa mu. Eventuálne však uznal režisérovu víziu a koniec sa mu zapáčil. (Real Tom Hardy)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Reklama

Reklama