Reklama

Reklama

Dej si pozor!

  • Austrálie Better Watch Out (více)
Trailer

Sedmnáctiletá Ashley právě dorazila do domu Lernerových, kde má za úkol hlídat dvanáctiletého Lukea. Jen co Lukeovi rodiče odjedou, Luke si pustí hororový film a pokouší se Ashley omámit prášky nasypanými do pití. Ashley na to ale rychle přijde a další Lukeovy milostné návrhy odmítne. Brzy do domu dorazí i Lukeův kamarád Garrett. Ashley je přesvědčena, že se Garrettovým příchodem vysvětlí i podivné zvuky zvenčí domu, jenže zvuky se ozývají i z patra. V patře Ashley najde rozbité okno a na cihle, kterou bylo rozbité, nápis vyhrožující lidem v domě smrtí. Garrett zpanikaří a snaží se z domu utéct, před domem ho však kdosi zastřelí. Šokovaná Ashley s Lukem utečou do patra domu, kde se skryjí ve skříni. Neznámý násilník v masce prohledává s puškou dům. Jenže Ashley si všimne, že se maska nápadně podobá jedné z masek, které měl Luke ve svém pokoji. Ashley pochopí, že vše byla hra, kterou si s ní Luke a Garrett hrají. Luke se přizná, že chtěl Ashley vystrašit a jako zachránce ji pak svést. Ashley se rozčílí, vyběhne na Garretta a oběma klukům pořádně vynadá s tím, že to bude mít vážné následky. Jenže Luke Ashley napadne a shodí ji ze schodů. Ashley omdlí a když se probudí, je přivázaná k židli a ústa má přelepená páskou... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (199)

stration 

všechny recenze uživatele

Velice hravý film. Ze začátku si myslíte, že jde asi o nějakou hru na zabijáka, abyste postupem času zjistili, že si s vámi tvůrci jenom tak hrají. Zahrané je to perfektně, ten hlavní týpek bude jednou fakt dobrej herec. Napjaté momenty vám budou hrát na nervy a vy chvílemi nebudete vědět, kdo je kdo v této hře na kočku a na myš. Celé to připomíná počítačovou hru, kde neustále hádáte, co se stane v následující chvíli. Ale stejně zase prohrajete a budete se muset snažit znovu. Moc jsem si to užil a hrál rád tuto hru až do zdařilého konce. Konce hry. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Tak já, jakožto zdejší největší expert na nemocné mulťácké kokoty, musím konstatovat, že je naprosto zřejmé, na koho Better watch out cílí. A rozhodně to nejsou škaredí olupení panicové s psychiatrickými diagnózami, žonglující ze svých pokojíčků během frenetického kmitání pravačkou cizími termity, ve kterých zjevně mají značný moulinex. Krištof Dokloval zde skvěle namixoval všechny myslitelné kongruentní přístupy, takže tato originální, svižná, překvapivá a zábavná vánoční pičovinka s famózně zmáknutým náctiletým psychošem může propadnout snad jen u zamindrákovaných samolibých pacientů, egoistických mudrlantských emohomosexuálů a samozřejmě u ŽIVÝCHMRTVÝCH s vyhnitými dutinami lebečními. Jakožto zdejší největší odborník na wykydpedické polyhystery, notorické matrice archetypálních enunciací filosofické skepse jako například „Nemrdám, tedy trolím!“, experty na přirostlé předkožky a specialisty na honění mikrošulinů tak snímku uděluji čtyři plnotučné hvězdičky. Better watch again. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Milé prekvapenie, veľmi vydarená štýlová záležitosť. Už som si myslel, že v oblasti home invasion a podobných žánrovo zameraných snímkov ma už nemôže nič prekvapiť, alebo aspoň nadpriemerne pobaviť, no našťastie som sa mýlil... Psycho atmosféra to je hlavný prím, s ktorým tento film hrá, a hrá to veľmi dobre. Samozrejme za základ úspechu považujem výborne hrajúcich hercov, dostatočne dobre vykresleného psycho záporáka a slušnú hudbu. Páčilo sa mi aj farebné zladenie, tiež kamera a príjemný retro kabátik, ktorý dodal snímku po vizuálnej stránke šmrnc. Navyše to narozdiel od podobných snímkov obsahuje aj zaujímavý nápad. Keby to malo viac gore, tak idem ešte vyššie. No i tak som veľmi spokojný, slušný nadpriemer. 80/100 ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Teenage Funny Games. S dávkou nepředvídatelnosti v povedeném scénáři, ale s režijně nedostatečně vystiženou vzrůstající závažností situace. Když má být ve finále hlavní oběť v největším šoku, tváří se jako v první třetině filmu, kdy ještě netušila, že to není jenom dětská hra. Padoušský spratek je ale dobře obsazený i zahraný, a cíl tvůrců rozvířit vánoční rodinnou atmosféru kouskem morbidity chvalitebný. ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Tvrdilo se, že se jedná o horrorovou verzi Sám Doma. Místo pastí na zloděje jsem dostal dementní děti, psychopata a cenzurované násilí. Takže jsem dostal mix komedie Sám Doma a násilného Funny Games. Jenže ani jedno z toho nejede na 100%. Vánoční atmosféra, spratek na hlídání zamilovanej do své hlídačky, do baráku se nasere zloděj a chvilku to i vypadá na nějakou tu zábavu, jenže se to přetočí do jiných vod a ve výsledku jde jen o hloupé představení hloupého násilí. A ten spratek mi pil krev po celou stopáž. Ne chováním, ale tím, že to byl prostě spratek. Chytrej, ale spratek. Nějak to asi nebudu dál rozmazávat a většina pochopila, že mi to nesedlo. Námět se snažil být originální, ale pokud už má člověk nějaký to home invasion a torture zvrácené hry na vraha a oběť za sebou, tak nedostane vlastně nic nového. Technicky je to komornější a dobrý, herecky fajn, ale přišlo mi, že tomu hodně chybí a hodně přebývá. Poslední scéna (v titulcích) tomu uškodila. 3* a.k.a 55% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (5)

  • Vánoční koledy, pavouci a plechovky s barvou odkazují na film Sám doma (1990). (TheSpearCZ)
  • Na začiatku filmu môžeme vidieť Garretta (Ed Oxenbould) hrať populárnu hru vydavateľstva Endnight Games, "The Forest". (drake31)

Reklama

Reklama