Reklama

Reklama

Michael McCauley žije spokojeně nudný rodinný život bez jakýchkoliv výkyvů. Prodává pojištění, s rodinou žije za městem, a do práce a zpátky dojíždí pravidelným vlakem. Každý den, už deset let, co odešel od policie. Dnešní den se moc nepovedl a stejně jako vždycky nastupuje do vlaku a těší se domů. Zdraví známé průvodčí i známé tváře. Dveře se zavřou, vlak se rozjede z nádraží a nic ještě nenasvědčuje tomu, že tahle cesta bude úplně jiná a že postava Liama Neesona si během ní sáhne na dno fyzických i psychických sil. Po chvilce jízdy si k němu přisedne atraktivní žena (Vera Farmiga) a položí mu jednoduchou, trochu znepokojující otázku: „Co jste za člověka?” Pod vlivem jejího osobního kouzla i obálky s penězi se Michael nechá vtáhnout do zvláštní a smrtící hry. Musí ve vlaku najít někoho, kdo tam nepatří. Když neuspěje, přijde o rodinu, pokud uspěje, dostane odměnu. Odmítnutí se nebere jako odpověď. Vlak uhání, tajemný vládce hry sleduje každý jeho krok a vzdálenost do cílové stanice se krátí. Než zastaví, šílená situace ve vlaku se promění v horečnaté pátrání, rvačky a střelbu. Je to hra nebo promyšlený zločin? Kdo je tajemný cizinec ve vlaku a proč ho má najít? (Bontonfilm)

(více)

Videa (11)

Trailer 8

Recenze (497)

mzss1 

všechny recenze uživatele

(90%) Viděno v kině. Mě to teda hodně bavilo. ½ filmu je dosti napínavá, prostě podobná varianta NON-STOPU. Takže jsem byl nadšen. Ta druhá část filmu se už jakoby utrhla ze řetězu, resp.režisér. Najde se tu i pár trochu ujetých scén. Přesto jsem se ani na minutu necítil trapně. Ocenuji, že režisér zvolil odlehčenou notu. Bylo by už nudné, aby se to bralo přespříliš vážně. Vyloženě to nepůsobí jako klasická Neesonovka. Neeson už zde viditelně zestárl, takže často dostane v bitkách na prdel, ale přesto se nevzdává a bojuje dál. Akcí to není úplně přeakčnělé, ale o to tu vůbec nejde. Režijně, kamerou apod je to natočeno opravdu prvotřídně, Serra se skutečně překonal. Největší ujetou scénou bylo asi vykolejení vlaku a přejezd přes světla, ale v dobrém slova smyslu. Finále bylo už dost předvídatelné, ale neměl jsem s tím problém. Po shlédnutí v kině jsem se cítil dost rozporuplně, ale záporných pocitů jsem teda moc neměl. Mělo to opět skvělého Liama, pár tvrdých bitek, nějaké ty přestřelky, napětí, vtipné hlášky, solidní soundtrack, ujeté scény, atd. Těším se na další shlédnutí. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Když se podíváme do filmografie Jaume Collet-Serry, zjistíme, že se jedná už o čtvrtou spolupráci s nebezpečným Liamem Neesonem. Já od toho režiséra viděl skoro vše, takže mám přesné porovnání s ostatními Neesonovkami. Nejvíce se mi asi líbilo Run All Night, ale tématicky by se to dalo nejvíce připodobnit k Non-stop. Opět se jedná o precizně natočený thriller, s až překvapivě povedenou harmonickou hudbou, s několika silnými momenty, které zarazí do sedačky, ovšem film ničím extra nevyčnívající a lehce nadprůměr v podstatě ve všech směrech. A digitální závěr je vyloženě špatný, nebýt jeho, tak bych to spíše doporučil rodičům, ale takhle to nejspíš dovolit nedokážu. optimálních 6/10, ale upřímně jsem čekal méně. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Hmm tak před filmem nám místo premium reklamy ti bastardi ze Cinestaru pustili předvolební klip kecala Drahoše, ale nicméně nerozhodilo mě to. Zábavný retrospektivní úvodní titulky mě pak dostali svižně do filmu. Liam tentokrát díky bohu není alkoholik nicméně zažívá tak zkurvenej den, že by to nějakýho toho panáka chtělo. Vyhazov z práce je jen začátkem průserů které na něj čekají. Poté co čubka Farmiga nastíní slibnou mysteriózní zápletku, tak se rozjíždí vpravdě solidní paranoidní thriller navíc okořeněj velmi slušnou bitkou zhruba v půlce filmu. Bohužel pak přichází vcelku rozhodující zvrat ohledně hlavní zápletky kdy je jasné o co, že to tady vlastně jde a pak už to je předvídatelné až hanba, všechny zvraty se dají vytušit dopředu a obvykle se při tipování situací které přijdou nespletete. Highlightem filmu je určitě vykolejení vlaku. Něco tak ujetýho jsem fakt ještě neviděl a to konstatuji jakož to expert přes železniční dopravu, ale ne fakt oproti tomuhle Under Siege 2 plus Derailed rovná se hadr. Tahle guilty pleasure scénka mě dostala do takové euforie, že jsem uvažoval, že se nakonec přikloním ke čtyřem hvězdicím, ale byl to bohužel předčasný vrchol filmu. Samotné finále už mě tolik nebavilo a přišlo mi trochu natahované a hlavně bylo jasný jak to celý dopadne, ale zase abych nekafral, tak jako zábavná žánrovka je to naprosto v pohodě Neeson si tu odvede svoje a fanoušky jeho i find you and kill you telefonátů určitě potěší i jeden vtipnej typicky Liamovskej fuck off slizkýho namyšlenýho makléře : Ve jménu Americké střední pracující třídy : Naser si! 65% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Koukám, že v příměstském vlaku lze zažít kupu srandy . Liam si v poslední době libuje v akčních filmech, kde hraje stále ty samé tvrďáky. Spíše než nabušenci jsou to role taťků, které někdo pořádně nas... cestou z práce když jsou s nákupem z Lidlu domů. To pak odloží na chodník opatrně igelitku z bioplastu co se rychlejž rozloží aby se mu nerzkutálely brambory, procvaká jednotlivě klouby na prstech, sevře dlaně a už to lítá ! Nezřídkakdy totiž filmová postava co Liam hraje byla v mládí členem spešlforsis nedo poldou. Mám ho rád, pro mně je to pořád ten samý Rob Roy jako tenkrát. Jenže to, že je mu sedmdesát je na něm přeci jen vidět. Je fajn, že herečtí dědečkové kdysi králové akčních filmů jsou stále na vrcholu sil a točí akčnáky jak za mlada. Jenže když pak takovej stařík přeskakuje jako jinoch mezi vybuchujícími vagóny, něco vám tam nesedí i když jste před filmem viděli reklamu na GS condro. A prozradím, nebudou to ty vybuchující vagony co vám tam nebude sedět. Začátek filmu začal jako zajímavé drama, zápletka s tajemnou dámou ve vlaku a hypotetickou nabídkou též. Jenže pak to začalo jet jak digitální vagón po namaštěných kolejích a to bez brzd. V závěru jsem už čekal jen to, že prezident of USA předá Michaelovi medaili kongresu a poprosí ho zda by mu nedělal prvního rádce v Bílém domě. No, tak to se nakonec nesplnilo a jsem tím vyloženě zklamán. Ale jinak film skončí opravdu dokonale přiblble emericky a snad nic nevyzvoním, když prozradím, že tentokráte zvítězí pravda a láska nad lží a nenávistí. Prostě správňáckej film o správňákovi. No, mohu jen dodat, Liame ! Proboha ! Seber se !!! Povívej se na Nicolase Cage ! Dávám za dva šroubky od krytu na hajzlíku. * * ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dovolte mi na úvod citovat výňatek ze smluvních přepravních podmínek společnosti Metro-North Railroad: „…pověřená osoba je oprávněna vyloučit z přepravy: a) osobu, která se na výzvu neprokáže platným jízdním dokladem a nesplní povinnost zaplatit jízdné a přirážku, b) osobu pod vlivem alkoholu nebo jiných omamných látek, c) osobu, která pro mimořádné znečištění oděvu nebo obuvi může být spolucestujícím na obtíž, d) Liama Neesona..“ Vždyť ten démon prostředků hromadné dopravy řádí takovým způsobem, že na něj museli zavolat manžele Warrenovy..! Už úvodní střihová koláž denní rutiny naznačila, že parafínový Collet-Serra tentokrát nemá svůj den. Thrillerová pasáž, kdy pojišťovák na dlažbě přijme výzvu a bloumá po vlaku jak průvodčí se stařeckou demencí, ještě tolik smíchu nevyvolá, ale od kytarové rubačky se to definitivně zvrhne a přehodí výhybku z trati Non-Stopu na slepou kolej. Neeson lítá mezi vagóny jak za časů Qui-Gon Jinna, digitální triky jsou brutálně nepřirozené a vyvrcholení překvapí snad jen diváky s bílou holí. Nejhorší ovšem je, že Liam vypadá poněkud unaveně a já mám obavy, aby ho v dalších filmech nezačali cestující pouštět sednout.. ()

Galerie (108)

Zajímavosti (15)

  • Když Michael (Liam Neeson) na začátku filmu prochází nádražím Grand Central Terminal, tak můžeme vidět plakát k filmu Paddington 2 (2018). (BMW12)
  • Michael (Liam Neeson) vo filme používa pištoľ SIG-Sauer P226. Členovia jednotky SWAT majú karabíny M4A1. Ostrelovač v závere používa pušku HK417. (ČSFD)
  • Liam Neeson (Michael) v jednom interview priznal, že žiadna scéna sa nenatáčala v reálnom vlaku, k celému filmovaniu poslúžil jeden vagón v štúdiu. (Astonko)

Reklama

Reklama