Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tully vypraví příběh Marly (Charlize Theron), matky tří dětí, které její bratr (Mark Duplass) pořídí chůvu. Přes počáteční nedůvěru si Marla k pozorné, nepředvídatelné a mladé chůvě Tully (Mackenzie Davis) vytvoří silné pouto. (Bontonfilm)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (107)

silentname 

všechny recenze uživatele

Jason Reitman je späť a v absolútne najlepšej forme. "Tully" je podľa mňa skutočne vynikajúcim filmom. Prakticky mám pocit, že som sa sledoval na reálnych ľudí s reálnymi problémami, životom a hlavne som mal pocit, že je to všetko tak bravúrne zvládnuté, že som mal chuť zatlieskať. Charlize Theron je fantastická a rovnako aj Mackenzie Davis. Ich vzťah je spracovaný veľmi dobre a dáva to filmu potrebnú charizmu a potrebný nápad. Koniec koncov, nič nie je horšie, ako keď človek dopadne absolútne na dno a od zúfalstva už nevie čo má vlastne urobiť. A do toho prichádza Tully, aby sa Marlo absolútne nezbláznila a dokázala nájsť radosť v živote. Lenže čo tento film zvláda absolútne fantasticky je podľa mňa myšlienka toho, že byť obyčajným je vlastne rovnako úžasné ako byť výnimočný. Možno ešte viac. Lebo dokážeme naše deti presvedčiť, že svet môže byť úžasný, a že ho môžu sami takým stvoriť. A robíme to pre nich. Pretože sú našou súčasťou. Funguje to podľa mňa fantasticky. Najmä dialógy sú tu vynikajúco napísané. Všetko čo spolu Tully s Marlo riešia je podľa mňa vynikajúce a dáva to tomu správnu energiu. Postavy sú skvelé, atmosféra je skvelá, hudba je vynikajúca a celkový dojem z filmu je super. Nebudem spoilovať záver pre tých, čo film chcú vidieť (okrem toho to aj vysoko odporúčam), no poviem len toľko, že neviem ako vám to sadne. Mne osobne to nevadilo, no možno to niektorí ľudia skritizujú viac. Je to pochopiteľné, no na druhú stranu mám pocit, že zrazu dá všetko vo filme zmysel. A preto to podľa mňa funguje. Osobne odporúčam a jeden z tohtoročných favoritov. Hodnotenie: A ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ten zvrat jsem znal, tak nevím, jestli bych ho odhadl - ale spíš by mě něco tak pitomého ani nenapadlo. I když je fakt, že scéna sexu by mi asi přišla hodně mimo. Platí, co píše tolik lidí - první akt je perfektní, odpozorované scény mateřské deprese působivé, ale jakmile se to pokusí o něčem být, tak to imploduje ke klišé tezím o rodinném životě, za které by se nemusela stydět Ulice. A o tom konečném zvratu fakt nejde napsat dost ošklivých věcí. 2 a 1/2 ()

Reklama

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Vůbec nechápu, proč je film zařazen do kategorie komedie, protože jsem se zasmál (upravuji - pousmál) asi jen dvakrát. Rozhodně se jedná o drama. Drama jedné matky, která po třech dětech je tak vyčerpaná, že nestíhá vůbec nic, ani ovládat své emoce. Není se čemu divit! Líbilo se mi, že film staví její příběh do reálného světla. Ano, mít tři děti - z toho jednoho, kterému musíte prokazovat neobvyklou péči - a manžela neustále v práci, to vyžaduje velkou dávku síly! Naštěstí se objeví noční chůva Tully, která se vším pomůže. Je tomu ale skutečně tak? Ten konec jsem nečekal. Je pravdou, že jsem čekal nějaký podraz, ale toto mě nenapadlo. Super myšlenka, skvělý výkon Ch. Theron, dobrá krátká stopáž. Doporučuji, hlavně matkám. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Reitman mě jako vždy dostal a emočně zcela zničil. O to víc mě naštvalo závěrečné rozuzlení, které se mi vůbec nelíbilo a které mi do značné míry zkazilo celkový dojem z filmu. Pro mě osobně neuspokojivý závěr je nakonec jediným důvodem, proč nemůžu dát plné hodnocení. Jinak proměna Charlize Theron zde je naprosto neuvěřitelná; naopak Ron Livingston je zde stejně hrozný jako byl už tenkrát v Sexu ve městě. Mimochodem asi nikdy mi nebylo tak zástupně trapně za chlapa, který hraje videohry. Jo a ten plakát je naprosto příšerný. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Na Wikipedii je film Tully definovany ako comedy-drama a ono to je viac drama ako komedia. Naozaj vydareny pokus o realne zobrazenie sveta zeny a matky. Klobuk dole. Charlize Theron podala excelentny vykon, uplne sa do svojej roly vzila, obdivujem ju ako perfektne zahrala tehotenstvo, hoci v sukromnom zivote ho nezazila a ma dve adoptovane deti. Odporucam hlavne zenam, pacit sa to bude hlavne tehotnym a mamickam na materskej, no mali by si to pozriet aj chlapi, aby lepsie chapali svoje polovicky, cim vsetkym si zena v tehotenstve cez porod a mesiace po porode musi prejst. Film ma v niektorych veciach aj prekvapil (konkretne napady Tully), samotny twist taktiez, dobre premyslene cele, musim si to pozriet este raz teraz uz novymi ocami, lebo ved Tully bola vlastne...ale nebudem prezradzat, pozrite si to. Davam 4 a pol *. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Charlize Theron kvôli roli pribrala zhruba 22 kíl. Jej deti si o nej mysleli, že je naozaj tehotná. (Astonko)
  • V květnu 2017 získala distribuční práva na film společnost Focus Features a stanovila datum uvedení do kin na 20. dubna 2018, avšak v březnu 2018 bylo datum posunuto na 4. května 2018. (griph)
  • Celosvětová premiéra proběhla 23. ledna 2018 na filmovém festivalu Sundance. (ČSFD)

Reklama

Reklama