Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nikdy ji nespusť z očí. Nikdy nic nepodceňuj. Nikdy se nezamiluj... Ona je superhvězda. On je profesionál. Nedobrovolně se stává jejím osobním strážcem. Noří se do okouzlujícího světa kolem ní, připraven čelit hrozbě, nikoliv však lásce... (Warner Bros. CZ)

Videa (1)

Trailer

Recenze (479)

triatlet 

všechny recenze uživatele

Americká limonáda, ale kvalitní značky. A když si ji servírujete jen svátečně, tak se dá nasládlý příběh vychutnat, a to nejen díky jiskření mezi hlavními hrdiny, ale také díky vtipným dialogům a v neposlední řadě pěkným písničkám. Volba ústřední dvojice byla základem úspěchu: K. Costner byl na začátku 90. let ověnčen prestižními cenami, písničky W. Houston zněly z rádií. A když se Rachel hned při prvním setkání podívá na Franka Farmera, je jasné, že Frank nebude jen bodyguard. Pompézní podívaná nenudí díky změnám prostředí – vila, klub, hospůdka, honosný hotel, lesní srub, vyhlašování Oskarů – a díky zajímavým prostřihům – Ráchel pozorující z okna, jak Frank sleduje její klip. Nejakčnější scéna: Frank učící plavat Rachelina syna Fletchera...Příjemná oddychovka. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jste na mě příliš chytrá, nestačím držet krok." Nemám obvod bicepsů vyšší než IQ, neumím zabíjet nacvičeným pohledem a ani mi žádný sval nepřekáží při vytírání řitního otvoru, takže se logicky nemohu stát strážcem nějaké obzvlášť pitomé celebrity. Takový Frank výše uvedené požadavky sice rovněž nesplňuje, ale omluvou mu budiž to, že bodyguardoval v době, kdy ještě steroidy netvořily základ každé dobré snídaně. Tehdy ještě stačila intuice a rychlá reakce k obraně proti zabijákovi, který ani neuměl zaútočit zároveň z pěti světových stran. Nebudu zastírat, že jsem si Frankovo ochraňování užil, i nějaké to napětí jsem v kalhotách občas pocítil, ale zároveň se musím přiznat k tomu, že kdyby mne nějaká celebrita oblažila svými dvěma až třemi hvězdnými manýry, tak bych jí ustřelil hlavu, aby si to příště dobře rozmyslela. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Kevin Costner se na roli profesionálního bodyguarda hodí celekm slušně, je drsnej a přitom z něho nečiší neporazitelnost, tim pádem mi ta postava přiša mnohem realističtější, než když by tam byl někdo, kdo by každýho rozsekal.K sobě měl jako hereckou partnerku Whitney Houston a ta ač neni žádná herečka, tak to v rámci možností zahrála slušně a nepůsobila nepřirozeně a to to byl teprve její první film. Co se týká děje, tak samozřejmě jiná zápletka než kterou film oplývá asi moc nejde na tohle téma vymyslet, ale i tak se dal aspoň ten konec natočit trochu líp, přece jenom něco podobnýho jsem už během filmu tušil. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Zvedavosť a chýbajúci komentár ma motivovali k tomu, aby som sa na Osobného strážcu pozrel ešte raz a zistil, prečo existuje taká silná averzia nielen k filmu, ale aj ku Kevinovi Costnerovi. Nezistil som ani jedno, ani druhé, ale utvrdil som sa v tom, že Osobný strážca je príjemný romantický film (s prienikmi z iných žánrov), ktorému pôvodné štyri hviezdičky bez problémov ponechám. Okrem iného aj preto, že ukázal Whitney Houston v poslednom dobrom období pred jej strmým alkoholovo-drogovým pádom a do slovníka bežných ľudí pridal nové slovo "bodygárd". ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Whitney Houston na vrcholu své kariéry. Všichni víme, jak to s ní dopadlo. Costner neměl chybu, byl hodně přesvědčivý. Pro mě neodolatelný. Ústřední dvojice byla velmi dobře zvolena. Mezi nimi to krásně jiskří. V práci osobního strážce platí jedno pravidlo. Nesmíte se zamilovat do svého klienta, protože ohrozíte sebe i jeho. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (31)

  • Kevin Costner (Frank Farmer) napísal scenár k pokračovaniu. Ochraňovať mal princeznú Dianu, ktorej bol ponúknutý honorár 10 miliónov amerických dolárov. Najprv váhala, no nakoniec rolu prijala. Z projektu zišlo po tragickej autonehode, pri ktorej v roku 1997 princezná Diana zomrela. (Nolanofil)
  • Sídlo Rachel (Whitney Houston) je stejné jako to, ve kterém se odehrála slavná scéna s koňskou hlavou v posteli ve filmu Kmotr (1972). (Kulmon)
  • Natáčelo se od 25. listopadu 1991 do 27. března 1992 na Floridě, v Kalifornii a New Jersey v USA. (Varan)

Související novinky

Remake Osobního strážce je na cestě

Remake Osobního strážce je na cestě

16.09.2021

Oceňovaný dramaturg Matthew Lopez dostal za úkol připravit scénář k nové verzi kultovního romantického dramatu Osobní strážce. Ve snímku z roku 1992 si hlavní role zahráli Kevin Costner a Whitney… (více)

Osobní strážce princezny Diany?

Osobní strážce princezny Diany?

05.07.2019

Kevin Costner (Hřiště snů, Tanec s vlky) si v mnoha pokračováních nezahrál. Objevil se vlastně jen jako vedlejší postava v Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti, a nyní má hl. roli v seriálu… (více)

Hugh Jackman bodyguardem Miley Cyrus?

Hugh Jackman bodyguardem Miley Cyrus?

01.07.2009

Začalo to tím, že někdo „načapal“ Wolverinea a Hannu Montanu na očividně pracovním obědě (garde jim dělali seriózně vypadající kravaťáci, zřejmě agenti a producenti). Internetem se okamžitě začaly… (více)

Reklama

Reklama