Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve městě Fairwater dochází k dalšímu podivnému úmrtí na srdeční selhání. Obětí je sedmatřicetiletý Chuck Hughes. Za čtyři roky již takhle zemřelo přes třicet lidí. Vše začalo po aféře s Johnym Bartlettem, který v záchvatu šílenství zastřelil dvanáct lidí. Byl popraven a odsouzena byla i Patricie Bradleyová, která ho oddaně milovala. Ta ale byla po pěti letech propuštěna a žije ve starém domě s matkou. Na pohřbu Chucka Hughese se objeví Frank Bannister, který se zabývá výzkumem psychoaktivit. Seznámí se s manželi Rayem a Lucy Lynskeyovými. Oba pozorují podivné přízraky a Frank jim nabídne svoji pomoc... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (203)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

V dobách, kdy jméno Petera Jacksona znalo jen pár hororových našenců, natočil hororovou duchařskou komedii, která bohužel nezaujme ani příznivce jeho starších kousků ani ty, kteří čekají podívanou ve stylu "Krotitelů duchů". Jedná se o velice nudný snímek, který není ani strašidelný ani vtipný a i když nemám nic proti Foxovi, do téhle role se vůbec nehodil. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Jacksonovi nepovedene patalie pokracuji. Po katastrofalnich Heavenly Creatures nataci prumernou a neskutecne chaotickou ducharinu The Frighteners. Jak tomuhle chlapkovi mohl nekdo sverit zfilmovani LOTRa vazne nechapu, na druhou stranu je zrejme dobre, ze se tak stalo. Tohle je ale vazne pocin, ktery je rezisersky absolutne neukocirovan a obzvlast druha pulka neni nic, nez nezazivny, nekontrolovany bordel. Na prumeru se to ale udrzi, je zde nekolik zajimavych napadu, hlavni evil demon byl super a obzvlast potesilo cameo zahrobni verze serzanta Gunnery Hartmana! "My body is a roadmap of pain.".5/10 ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Svěží hororová hříčka s duchy a případ seriového vraha, který taktéž nevypadá na to, že by mu v žílách kolovala krev. Komedie, která se tváří vážně a strašidelně. Horor, který dokáže pobavit. Perfektní triky, hudba a vystupňované napětí...Tato směska žánrů mi prostě náramně sedla a M.J. Fox opět neměl chybu. 80% ()

Brennos 

všechny recenze uživatele

První studiová zkušenost Petera Jacksona a bezpochyby nejhorší film jeho filmografie. Film má nezapiratelný rukopis Jacksonovy předešlé tvorby, ale postrádá náboj, težko se to charakterizuje, je prostoupen skvělými nápady, slušným herectvím, kvalitními triky, ovšem některé pasáže jsou naopak vcelku nepříjemné (převážně ty s pošahaným agentem FBI)... celek pak působí zmateným dojmem. Slib, který dal Jackson po relativním neúspěchu tohoto filmu svým fanouškům (že se vrátí ke své předešlé tvorbě) sice nedodržel, ovšem málokdo mu to bude mít za zlé ;o) Ačkoliv... ()

Kass 

všechny recenze uživatele

Celkem podařená duchařská komedie se stále příjemně bezprostředním M. J. Foxem. U filmu, který má poměrně jednoduchý námět, nemůžu od Petera Jacksona očekávat (zvláště pokud se měl film objevit v normální hollywoodské distribuci) nějaké mistrovy slavné "úchylácké" orgie, ale i tak ho Peter dokázal vybavit pár správně ujetými postavami a scénami. A jelikož měly "Přízraky" po celou dobu poměrně slušný tah na branku a také si dovedu představit jak by asi dopadly pod taktovkou méně zručného režiséra, dávám za 4*. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (26)

  • Film měl mít původně rating PG-13 (vhodné pro děti do 12 let v doprovodu rodičů), ale Americká filmová asociace (MPAA) byla nemilosrdná a přes veškerou snahu Petera Jacksona o sestříhání násilnějších scén udělila filmu rating R (vhodné pro mládež do 17 let pouze v doprovodu dospělé osoby). Jackson byl tímto rozhodnutím tak nahněvaný, že jednu ze smrtí natočil mnohem barvitěji, než původně zamýšlel. (HellFire)
  • Michael J. Fox se ve většině fyzicky náročnějších scén nenechal zastoupit kaskadérem. Ironií osudu si zlomil nohu při večerním natáčení nenáročné scény v lese, což Peter Jackson kvitoval s povděkem, protože získal potřebný čas k vypilování scénáře a práci na střihu některých scén. (HellFire)

Reklama

Reklama