Reklama

Reklama

L'Homme mouche

  • USA The Human Fly
Krátkometrážní / Fantasy
Francie, 1902, 2 min

Obsahy(1)

Zarostlý muž za doprovodu tleskajících krasavic divoce tančí a běhá po zdi. Snímek je kolorovaný a využívá dvojitou expozici. (IceFan)

Recenze (7)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Muší muž spojuje hned několik Mélièsových oblíbených postupů, je kolorovaný, samozřejmě trikový a používá dvojitou expozici. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Zarostlý potomek kazašských pastevců za doprovodu tleskajících krasavic divoce tančí kozáčka, ale jako správný umělec se nespokojuje s jedním číslem a proto začíná běhat po zdi, dělat na ní kotouly, salta nebo jen triviálně chodí rovnoběžně se zemí. V roce 1902 se prostě před kamerou pana Mélièse gravitace zastyděla za své působení a na necelé dvě minuty si dala "voraz". ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

A zase jsme se posunuli dál, už nám nestačí barevný film, už se nespokojíme s jednoduchým trikem založeným na mizení a znovuobjevování, teď musíme zblbnout diváky, aby si mysleli, že jsme přelstili gravitaci. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Po takýchto filmoch museli mať tí, ktorí to nezobrali s humorom, pomýlený obraz o východnej Európe, či strednej Ázii. Po chvíli to nudilo, keďže to bolo jednoduché. ()

gjjm 

všechny recenze uživatele

Člověk moucha. Melies se tu nezajímavostí docela přiblížil dílům z Edisonovy produkce. Nějaký člověk v dvorském kostýmu a kulisách chvilku leze po zdi a dámy mu tleksají. Nic moc. ()

Reklama

Reklama