Reklama

Reklama

Winchester: Sídlo démonů

  • USA Winchester (více)
Trailer 3

Věříte na duchy? Okna, za nimiž je zeď, dveře otevírající se do prázdna, schodiště, co nikam nevedou, tajné chodby, propadliště, sloupy postavené vzhůru nohama, labyrint místností. Obrovské sídlo Winchesterů tíží hrůzyplná atmosféra i historie. Jeho stavba probíhala nepřetržitě 38 let, 7 dní v týdnu, 24 hodin denně. Jakákoliv přestávka měla mít strašné následky. Chodbami domu se na přelomu století plíží tajemná postava celá v černém, nikdo nesmí vidět, co se skrývá pod černým závojem. Není to ovšem démon, je to lady Sarah Winchester. Vdova a dědic zbrojního impéria Winchesterů, jejichž opakovací pušky pomohly dobýt Ameriku a zabily tisíce lidí. Lidí, jejichž prokletí a duchové teď rodinu pronásledují na každém kroku. Duchové, které na našem světě drží jen jejich neukojitelná touha po pomstě. Jedinou šancí, jak je upokojit, je stavět pro ně sídlo. A tak vystrašená, posedlá a prokletá lady Winchester staví dům zasvěcený duchům. Staví zámek, vězení a bludiště v jednom, zatímco ti nejstrašnější z všudypřítomných démonů se stále snaží vyřídit si s Winchestery svoje hrozivé účty. (Bontonfilm)

(více)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (249)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Těšení a zklamání. Tak velký potenciál je zabit nudnou a předvídatelnou zápletkou. Samozřejmě, že to je doktor, co není zrovna psychicky labilní. Samozřejmě, že to je příběh, který se týká jednotlivce. A samozřejmě, že se tu bude potulovat naštvaný duch. Nechybí ani posednutí dítěte... Film není nic než klišé s provařenými lekačkami. Ta atmosféra, co je ve filmu, tak je tak nudná, nezajímavá a všichni ví, kam směřuje. Dům, který reálně existuje a má tisíce metrů chodeb, desítky pokojů a dveří, které nikam nevedou. To je přeci tak obrovský potenciál. A tvůrci místo toho nám naservírují příběh, který je nudný a bez šťávy. Nic jiného než fádní lekací scény, které mají diváka vyděsit, ale nedaří se jim to. A atmosféra je tu k uzoufání. Jako horor, to nebaví a jako příběh taky ne. Škoda. (35 %) ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Tak barák to byl parádní o tom žádná, uklízet bych tam teda nechtěl. Ve dne v noci je přestavován, takže o to, aby se v něm natočil nějaký horor si přímo říká. Také životní osudy zbrojního impéria rodiny Winchesterů je jistě zajímavý, ale tím to nějak, a to hodně rychle hasne. Máme tady prý horor, ale kromě několika celkem podařených lekaček nic jiného nenabízí a to mě přijde hodně málo. Za mě celkem zklamání. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Čo ja viem... také nijaké. Všelijako sa to motá z jedného kúta do druhého a naspäť a nevie, čo presne to chce. Nie je to pre deti, ale nie je to ani megadrsné. Exteriéry a interiéry sú kvalitné, herci nič moc (zapájam sa do iniciatívy „obmedzme na osobnej slobode osobu menom Jason Clarke za účelom zakázať mu účinkovať vo filmoch“), bafačky sú strašne očakávateľné, ale paradoxne napriek tomu fungujú. Takýmto štýlom by som mohol pokračovať, ale načo. Najviac ma mrzí, že sa pod toto čudo podpísali bratia Spierigovci, ktorých pokladám za pomerne kvalitných tvorcov (Nemrtví, Svitanie, Predestination, Jigsaw). Čo tomu chýbalo? Nuž... skoro všetko. ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Winchester je tak trocha prúser berúc do úvahy potenciál. Filmu i látky samotnej. Afmostéra je zachytená v prvej polovici veľmi dobre, samotný creepy domček, herci a neodhalené nebezpečenstvo držali opraty pevne v rukách. Postupom času sa však celá skladačka rozsypala, režisérske duo by sa evidentne malo strániť tohto žánru. Sympaťák Clarke a 3 výborné lakačky sú ozdobou tohto priemerného hororu, ktorý mal jednoznačne na viac. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ne, takhle opravdu ne. Takhle se strašilo dávno před Wanem, ten přišel a učinil tomu ráznou přítrž a od té doby se jelo podle jeho pravidel. Tedy pokud chtěl být horor aspoň trošku strašidlený. Smůla Winchesteru spočívá v tom, že se vrací k těm starým ne moc strašidelným metodám. Není to úplná zívačka, ale po solidní první polovině se film bohužel nasměroval úplně špatně a nepodává zrovna přesvědčivou výpověď o tom že sídlo Winchesterů je nejstrašidelnějším domem v Severní Americe. 35% ()

Galerie (42)

Zajímavosti (23)

  • Relácia Po stopách duchů (2008) sa zaoberala týmto domom dvakrát v epizódach Winchester Mystery House (2011) a Return to Winchester Mystery House (2016), kde zobrazovali dôkazy o údajných paranormálnych udalostiach vo Winchester Mansion. (Arsenal83)
  • Skutočná Marion Marriott (Sarah Snook) sa volala Daisy, nemala syna (hoci si po roku 1906 adoptovala dcéru) a pred rokom 1906 odišla od Sarah Winchesterovej (Helen Mirren), aby sa vydala do rodiny Marriottovcov. Jej manžel nezahynul tragicky. (Arsenal83)
  • O tom, ako bol dom zariadený, kým tam žila Sarah (Helen Mirren), sa veľa nevie. Tvrdo si chránila súkromie a vo všeobecnosti nedovolila v dome fotiť. Po jej smrti boli vydražené jej súkromné veci, ale neboli vytvorené žiadne záznamy o tom, čo sa vydražilo. (Arsenal83)

Související novinky

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

23.02.2019

Zlaté maliny (v angličtině zkráceně Razzies) jsou ocenění za nejhorší filmy roku, které jsou každoročně „slavnostně“ udíleny den před Oscarovým ceremoniálem. Letošek pak nebyl výjimkou a byť nás ty… (více)

Reklama

Reklama