Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uma ThurmanováGérard Depardieu, králova přítelkyně a umělec francouzské kuchyně, se setkávají uprostřed velkolepých slavností Ludvíka XIV... Píše se rok 1671. Francouzský šlechtic Ludvík Bourbon, kníže z Condé se topí v dluzích a jediným východiskem jak získat finance, je požádat krále Ludvíka XIV. o velení ve vojenském tažení proti Holandsku. Král je pozván s celým versailleským dvorem na zámek de Chantilly, a Condé svěří svůj další osud do rukou Françoise Vatela, svého vrchního šéfkuchaře. Geniální Vatel, proslulý přípravami opulentních hostin a nejvybranějších lahůdek, připraví třídenní podívanou, na kterou král nesmí jen tak zapomenout. Ludvík XIV. přijíždí na návštěvu i s královninou dvorní dámou Anne de Montausier. Vatel je krásnou ženou okouzlen a stává se sokem v lásce nejen svému panovníkovi, ale i královu důvěrníku markýzi de Lauzun. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (91)

RHK 

všechny recenze uživatele

Opulentní hostiny a velkolepé podívané pro krále Slunce Ludvíka XIV. a jeho dvořany, které organizuje Gérard Depardieu v roli velmi schopného, ale o to svobodomyslnějšího správce Vatela. Jenže svoboda, nezávislost a poměr s královou milenkou se u francouzského dvora zrovna nenosí... Moc mne potěšila i krásná Uma Thurman v roli milenky i záporák Tima Rotha, už méně chvályhodný byl však děj bez výraznějšího vývoje i dialogů. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=RGIp_NZX00c ()

Decker 

všechny recenze uživatele

Nadherna vyprava a celkova krasa tohoto filmu z nej jen cisi. Je to opravdu velice prijemny a krasny pribeh z dob vlady Ludvika XIV. Krasne jsem si u nej odpocinul a mel z nej proste prijemny pocit. Ctyri hvezdicky davam za film a patou davam za neskutecnou namahu, kterou museli vynalozit filmari, kdyz pripravovali jednotlive sceny a kulisy a vsechno ostatni. To se musi ocenit! ()

Reklama

Jimmy15 

všechny recenze uživatele

Hezký historický film o přípravách oslav na dvoře Ludvíka XIV. Snímek na mě působil dobře a líbil se mi, ale jedna věc mě zklamala a to výběr herců. Myslím si, že Uma Thurman a Tim Roth nebyli moc dobrou volbou pro tento snímek. Nebo alespoň na mě moc dobře nepůsobili. Jinak osobně film hodnotím kladně a příběh i dobře odpovídal délce, takže téměř žádné části nebyly moc dlouhé a utahané. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Až překvapivě dobrý film z prostředí francouzské vysoké šlechty z doby krále Slunce. Popisuje prostředí králova dvora a charaktery naprosto bez příkras, s několika výbornými symbolickými momenty. Pro mě asi nejvýstižnější byl jeden z posledních záběrů po hostině, kdy tajícím ledovým sochám opadávají různé části, jakoby to symbolizovalo prázdnotu celé té nabubřelé okázalosti. Vatel raději umřel jako svobodný, než aby žil jako králova loutka... ()

Pulper 

všechny recenze uživatele

Typicky francouzský kostýmní film. Bohatá výprava, mraky vedlejších postav, lehce vtipné přirozené dialogy a tradičně kvalitní scénář. Obyčejný příběh muže plnícího své povinnosti až do extrému s moralizujícím přesahem. Brilantní herecké výkony Gérarda Depardieu a Tima Rotha, který si zopakoval hajzlíka z Roba Roye. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

  • Vatel zahajoval filmový festival v Cannes 2000. (Hal_Moore)

Reklama

Reklama