Reklama

Reklama

Ghost Stories

  • Velká Británie Ghost Stories (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

To, že někdo nevěří na duchy, neznamená, že duchové nevěří na něj. Či snad, že dokonce neexistují. Jedním takovým skeptikem je i profesor Phillip Goodman (Andy Nyman), který si dal za úkol vysvětlovat a odhalovat zdánlivě nadpřirozené jevy a zjistit jejich skutečnou podstatu. A právě kvůli tomu se s ním spojí jeden muž, který jej vyzve, aby vyšetřil tři nevysvětlitelné případy. Profesor Goodman se tedy vydává na výpravu, jejímž cílem je racionální vysvětlení těchto přízračných příběhů. Postupně se setká se třemi vyděšenými lidmi. Noční hlídač Tony Matthews (Paul Whitehouse) prožil v prázdném skladu strašidelné setkání, teenager Simon Rifkind (Alex Lawther) před časem absolvoval děsivou noční jízdu, kvůli které dodnes prožívá život v nechtěném hororu. Třetím vyšetřovaným případem je zážitek důstojného bankéře Mike Priddlea (Martin Freeman), ten prožil setkání s duchy, které zásadně otřáslo jeho do té chvíle dokonalým životem. Když Goodman zkoumá tyto příběhy, jeho do této chvíle racionální svět se začíná rozpadat. Je to klam jeho mysli nebo za vším stojí temné síly? Postupně je vtažen do odhalování dlouho pohřbeného tajemství, které převrátí jeho dosavadní život a změní všechno, co si dosud myslel. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (223)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Zhruba 80 minut je to nadprůměrný horor, který se, ale v posledních zhruba 18 minutách absolutně podělá. Celý film se skládá ze 3 povídek (k tomu se ještě dostanu) , které ´´ vyšetřuje,, chlápek, který si založil image na tom popírat nadpřirozené případy, kterou odkoukal od chlápka co to dříve dělal taky, ale ´´zmizel,, . První povídka je o nočním hlídačovi, kterého v jakémsi opuštěném ženském ústavu pronásleduje duch druhá o teenagerovi co neudělá řidičák rodičům to zatají a po cestě domů něco/někoho srazí a to ho pronásleduje a třetí o chlápkovi v jehož domě straší. U první chybí pointa u druhé vysvětlení a třetí je taková nemastná neslaná, ale první a druhá mají parádní atmosféru. Chtěl jsem dat 80 procent, ale ten závěr to totálně podělal. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Profesor zaoberajúci sa paranormálnymi javmi sa dostane k trom prípadom, okolo ktorých sa točí nespočetné množstvo nezodpovedaných otázok. Vydáva sa ich rozuzliť, ale čaká ho desivá cesta a objavy, ktoré zmenia celý jeho skeptický pohlad na túto problematiku. - Nič pre mňa. Pozeral som to na niekolkokrát, pretože som nevydržal počúvať tie ohavné prízvuky, ale ani dejovo ma to vôbec nezaujímalo a niečo tak monotónne som už dlho nevidel. No a keď sa to s tými slabými hercami dostalo až do záveru, tak ten so svojou nezmyselnou a hlavne opozeranou pointou toto dielo v mojich očiach úplne pochoval. Plusové body treba rozhodne prirátať za obdivuhodné vizuály a kameru, ale to v tomto prípade nestačí, pretože mám pocit, že ten scenár napísal ten zhnitý retard, ktorý sa tam objavil na konci a smial sa ako zmyslov zbavený. Ale kludne si to pozrite, pretože všetci moji oblúbenci tomu zatial napálili štyri hviezdičky, takže v tomto prípade je zrejme problém na mojej strane. + herec z Severance a The ABCs of Death 2 + herec z World War Z ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Příběh se tváří celkem tradičně. Máme tu profesora, který cestuje po Ostrovech a na jednotlivých případech vyvrací existenci nadpřirozených jevů. No a pochopitelně se dostane do situace, kdy i on začne pochybovat. Pokud se týče tří minipovídek, tak ty jsou natočeny klasickým způsobem, ale všechny dokáží napínat nervy k prasknutí a na mě fungovaly i lekačky, jakkoliv očekávané. Každopádně tyhle příběhy jsou jen prostředkem k hlavní lince, kterou obstarává samotný profesor. I tady budete mít pocit, že už jste to někde viděli, ale já se bavil na jedničku. Nezklamali ani herci v čele s jako vždy výborným Freemanem, takže výhrady mám akorát k pomalejšímu rozjezdu. 85% ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Národ, který světu dal gotický horor i Randalla a Hopkirka, se logicky soustředí na rozvíjení svého duševního/duchovního vlastnictví - takže vznikla další britská duchařinka... :-) Ghost Stories je celkem sympatický projekt, respektive jeho první 2/3, tedy ony tři případy, které dostane k prošetření skeptický profesor, škoda, že jim nebyla věnována celá stopáž, pokus o vytvoření hlubšího rámce ovšem hrubě nevyšel, tohle prostě není a ani nemůže být žádná zásadní výpověď o podstatě našeho světa a jeho metafyzickém přesahu, na kterou si to chce hrát, nebo vyšší umění, nýbrž obyčejný duchařský horor s komediálními prvky...nic víc, nic míň... ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

V závěru dojde na nečekaný zvrat, kdy se všechno obrátí naruby a mě se to popravdě velmi líbilo. Problém vidím v tom, že se snímku nepodařilo vybudovat lepší atmosféru, která na mě dělala pozitivní dojem, ale pokaždé kdy se děj zaměřil na jinou postavu a její příběh mě to trochu vytrhlo z té velice povedené atmosféry. Má to skvělé herecké výkony, je to pěkně natočené a závěr diváka ohromí nebo zklame. Tam si myslím, že se dost možná rozhodne o vašem hodnocením. Já se spíše přikláním k 3 hvězdičkám, ale ve výsledku jsem velmi spokojený. Jen jsem čekal víc. 6/10 ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Celosvětová premiéra proběhla 5. října 2017 na Londýnském FF. (Varan)
  • Natáčelo se v Anglii, konkrétně ve městech Bradford, Hornsea, Harrogate a Leeds. (Varan)
  • Názov filmu bol nesprávne napísaný ako "Ghost Storeis" vo väčšine propagačných materiálov, ako dôkaz sloganu "Mozog vidí to, čo vidieť chce." (Astonko)

Reklama

Reklama