Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Mrazivé pomstě, strhujícím akčním thrilleru plném černého humoru, hraje Liam Neeson Nelse Coxmana, muže od rodiny, jehož klidný život s manželkou (Laura Dern) je obrácen vzhůru nohama, když jim za podivných okolností zemře syn. Nels začne pátrat po pravdě o smrti svého potomka na vlastní pěst a jeho touha po spravedlnosti se rychle změní v krutou mstu. Drogový král přezdívaný Viking (Tom Bateman) postupně záhadně přichází o své zabijáky a Nels se pomalu mění z příkladného občana v chladnokrevného mstitele, který nedovolí ničemu a nikomu, aby mu stál v cestě. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (353)

Marze 

všechny recenze uživatele

Po zdlouhavém melodramatickém úvodu poskytují únik pěkné scenérie bílých nekonečných plání. Pomalu se probouzí osvěžující černý humor. Nejveselejší nápad se záměnou rezervací ironizuje politickou korektnost. Ve svém žánru film nic nového nepřidává , ale mě se to líbilo a nechápu bojkot Neesona za jeho upřímnost když se přiznal, že jednou také uvažoval o pomstě. Zde je originální nástroj pomsty sněžný pluh. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Než se vyjádřím k filmu, tak bych rád napsal, že Liama Neesona mám stále rád, i když ho před třiceti lety chytly nervy a chtěl zabít jakéhokoliv černocha, i kdyby to nebyl gangster/násilník, či ten co mu znásilnil kamarádku. A je fajn, že to mohl říct takhle do prostoru, do jisté míry se mu muselo ulevit, shodit ze sebe tenhle kámen, který ho třicet let tížil. Nicméně tím se vysvětluje, proč v roce 1989 tak málo hrál a hrál jenom ve filmu "Nejbližší příbuzenstvo". Každý člověk, má za sebou něco, na co neni pyšný, jde jen o to vypořádat se s tím a umět jít dál a Liam Neeson to dokázal. Tak a teď k filmu, film na jednu stranu chce být drsný což by šlo, pak chce být zase vtipný, to by také šlo, ale samostatně, né tahle kombinace, kdy je vše na půl a nic neni stoprocentní. Ty přechody, mezi vážnost a humorem, sou občas dost křečovité, občas nějaký ten vtip vyjde, občas taky ne, v obou dvou případech, je to však na filmu znát. A stou vážností, je to stejné, film si drží tempo nějakých deset - patnáct minut, syrového drsného thrilleru a pak příjde na řadu nějaký ten vtípek a já sem vlastně nevěděl, jestli se mám smát, nebo ne. Co se týče hereckých výkonů, hlavní záporák, je dost magor, aby jste jím byli zhnuseni a Liam Neeson, zde hraje svůj standart a nijak výrazně nevybočuje. Na kultovku, to sice nebude, ale katastrofa, to taky neni, byť je to jeden z těch slabších filmů s Liamem Neesonem. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Přiznávám se, že si původní severskou verzi prakticky nepamatuji a díky tomu jsem na Mrazivou pomstu koukal jako na původní film. I přes přítomnost Liama Neesona (který je pouze lákadlem a ve výsledku se do role vlastně ani moc nehodí) se nejedná o film, jakkoliv příbuzný s akčním filmem 96 hodin a vlastně se ani Mrazivá pomsta nedá nazvat akčním ani napínavým filmem. Je to ale opravdu zábavná a originální černá komedie, kdy se ctihodný občas, mstí za smrt syna. Film nebaví ani tak násilím (ačkoliv občas se divák zasměje nějakému tomu úmrtí) ale jednotlivými nápady (každém úmrtí je zobrazeno na obrazovce jako parte a spousta úmrtí se tak stane mimo záběr) a postavami. Oproti původní verzi to asi nepřináší mnoho nového, ale pokud jste jí neviděli, tato nová jí dokáže směle nahradit. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $32,138,862Tržby Celosvetovo $76,419,755Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,979,224Tržby za predaj DVD v USA $2,347,792║ Liam Neeson je v takejto polohe už toľko krát vyvarený či prevarený, že už nemá čo ponúknuť, aj keď režisér sa snaží byť pri likvidovaných osobách veľmi originálne informatívny. Takže len taká všednejšia jednohubka. /60%/ ()

Toren 

všechny recenze uživatele

6/10 Hodně svérázný počin, který tak trochu dlabe na dramatičtější tóny (což by se u thrilleru očekávalo) a místo toho představuje pomstychtivého Liama Neesona v černé "skoro" komedii, která do polozmrzlého žánru přináší svěží vítr. Po akční stránce tu bohužel není vůbec nic zajímavého, ale solidně to šlape a péče, jakou tady dostávají vedlejší postavy (jenž moc dlouhou životnost nemají) je úsměvným zpestřením. Pohodička. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (12)

  • V New Yorku zrušili slavnostní premiéru na červeném koberci kvůli rasistické kauze britského herce Liama Neesona, který má ve snímku hlavní roli. Herec se v rozhovoru pro The Independent přiznal, že kdysi chtěl zabít černocha poté, co muž tmavé pleti znásilnil jemu blízkou osobu. Reportéři se o zrušení premiéry dozvěděli dvě hodiny před jejím oficiálním začátkem. Tato kauza měla také dopad na finanční stránku filmu v USA, kde si film po prvním víkendu promítání odnesl jen 10,8 milionů amerických dolarů. (Waltz)
  • Začiatkom roka 2017 bolo filmu zamietnuté povolenie na nakrúcanie v národnom parku Banff v kanadskej Alberte. Vysvetlením bolo, že Parks Canada namietal proti tomu, aby antagonista filmu bol domorodý Kanaďan. V parku sa tak nakoniec nenakrúcalo. (Arsenal83)
  • Jedna z postáv vo filme si robí srandu zo sexuálnej povahy mena Nels Coxman. V pôvodnom nórskom filme, ktorého je toto remake, sa hlavný hrdina volá Nils Dickman. (Arsenal83)

Reklama

Reklama