Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Perla je nejvyšší a zároveň nejlépe zabezpečená budova na světě. Přesto její majitelé najmou velezkušeného bezpečnostního experta Willa Sawyera (Dwayne Johnson), aby to oficiálně potvrdil. Jenže pak začne v budově hořet a o technickou závadu se rozhodně nejedná. Will, coby bývalý šéf týmu FBI, který se specializoval na záchranu rukojmích, zažil už leccos, ale tohle je přece jen silná káva. Požár se rychle šíří a Will zjistí, že právě on je podle policie odpovědný za jeho založení. I když se zrovna pohybuje mimo budovu, bude muset rychle dovnitř, protože v jednom z nejvyšších pater je uvězněna jeho žena (Neve Campbell) se dvěma dětmi. A to stále ještě není všechno, v mrakodrapu se pohybuje ozbrojený gang, se kterým se bude muset Will taky vypořádat, pokud chce své blízké zachránit. Ještě jsme zapomněli zmínit, že po vážném zranění z minulosti má jednu nohu umělou a že jediná cesta do domu v plamenech vede přes vedle stojící jeřáb, z jehož ramene ve výšce několika desítek metrů bude muset přeskočit. (Cinemart)

(více)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (489)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Dwayne Johnson, se v poslední době snaží a snaží se hodně, a já jeho snahu oceňuji a oceňuji i tenhle film, který je sice béčko, ale nehraje si na něco víc. Samotný mrakodrap je super, má spoustu vychytávek a neni to jenom nějaký barák. Film je od začátku, dobře našlapaný a servíruje akční scény, jak na běžícím pásu. Akce se skládám z bitek, honiček a ze dvou naprosto šílených a přepálených akrobatických scén. Ale od té druhé, filmu tak nějak začne docházet dech a finále neni tak našlapané, jako první polovina, která je fakt super. A taky zamrzí slabší Asijská sestava a pak hlavní záporak, hodně bu bu bu, ale je to mamlas. Ale celkově je to fajn a kdyby to bylo o něco delší a Johnson, by si padouchy odchytával po jednom, jak to kdysi dělával Bruce Willis, tak by snad nebylo co vytknout. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Recyklácia hmotného odpadu ako systém možného prežitia je úžasná myšlienka. Recyklácia predžuvaných akčných a katastrofických skleneno pekelných požiarnych a protipožiarnych filmov, ktoré zväčša už v čase prvotného uvedenia na plátna dosahovali ledva priemerných kvalít, no tak takáto recyklácia je o hovne. Mrakodrap, nemrakodrap, veľkolepý rozpočet či nízkorozpočtový úlet. Všetko rovnaká srajda. Teda vlastne odpad. Ale aspoň som sa utvrdil v myšlienke, že aj keď svet okolo nás je jedna veľká katastrofa, rodina je stále nadovšetko. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Ať už tvůrci Mrakodrapu upřímně milují Smrtonosnou past, Skleněné peklo a čtyřku Mission: Impossible (a kdo ne) a skládají jim hold, nebo se tím jen marketingově zaštiťují a těžce je vykrádají, jejich film je jen generickým blockbusterem s totálně šablonovitým scénářem a nevýraznou režií, plochými postavami a přímočarým dějem bez jediného překvapení, kde i když se pořád něco (přepáleného) děje - třeba Rock předvádí absurdní skoky s nožní protézou, přičemž po něm navíc pálí z vrtulníku policejní sniper - výsledkem je nuda. Nevadí mi, že to ani z dálky nedorovnává ony klasiky, ale že i jako tupý akčňák, které mám rád, je to prostě moc tupé, sterilní, nezáživné a otravně rodinné. A že nejen necítím potřebu se na to někdy podívat znovu, ale se ani nechci podívat znovu aspoň na nějakou konkrétní scénu. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Skleněný očistec. Protetický Dwayne dajhárduje pod dohledem dojatého hongkongského publika tak vehementně, že kdyby mu nechali trošku více času, oblepil by textilní lepící páskou celý ten pyšný činžák, až by plamenům došel dech. Snůška pitomých klišé, která překvapí jedině v okamžicích, kdy přijde s takovou pitomostí, že ji nemohl nikdo čekat. Škoda, že se toho nedožili Steve McQueen a Paul Newman, aby viděli, jak je to jednoduché.. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Strašně pitomé, ale zároveň hodně zábavné. Pořád se něco děje. Skleněné peklo se tu nemísí jen se Smrtonosnou pastí, ale i s Mission Impossible, jen na co měl Tom Cruise supermoderní lepivé rukavice používá invalidní The Rock izolepu a šňůru ze závěsů. Prostě solidní popkornová podívaná na objednávku, u které se nemá moc přemýšlet. Čtvrtá hvězda je za vizuál a úžasné výškové záběry. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (7)

  • Zbraně použité ve filmu byly český samopal Scorpion EVO 3, TAR-21, KRISS Vector a Grand Power X-CALIBUR. (K98)
  • Natáčelo se od 14. srpna do 17. listopadu 2017 v Hong Kongu a Kanadě. (Varan)

Související novinky

Dungeons & Dragons se dočká i seriálu

Dungeons & Dragons se dočká i seriálu

12.01.2023

Již letos v kinech uvidíme filmovou adaptaci populární hry na hrdiny Dungeons & Dragons. Snímek Dungeons & Dragons: Čest zlodějů natočili John Francis Daley a Jonathan M. Goldstein (Noční hra… (více)

The Rock míří do džungle

The Rock míří do džungle

10.04.2017

Dwayne Johnson se nefláká. Letos ho uvidíme v Rychle a zběsile 8, Pobřežní hlídce a Jumanji, tedy ve třech docela velkých filmech, a do budoucna to s ním bude podobné. V roce 2018 nám naservíruje… (více)

Reklama

Reklama