Reklama

Reklama

Všechno nejhorší

  • USA Happy Death Day (více)
Trailer 1

Jak by se vám líbilo uvíznout v časové smyčce, kdy byste dokolečka prožívali ten samý den? A zrovna své narozeniny? A jak by se vám líbilo, kdyby vás na jeho konci pokaždé někdo zabil? Přitom, když se vysokoškolačka Tree probudila, bylo všechno normální. Ačkoliv, otevřít oči v posteli cizího kluka, který na vás vyděšeně zírá, a vůbec nic si nepamatovat, to úplně běžné není. Jenže Tree je tak trochu zlobivá holka, která se s ničím a nikým nepáře, a podobné věci se jí stávají celkem běžně. A zítra to bude asi podobné, protože Tree má dnes narozeniny a večer se chystá trochu kalit. Plány a krční tepnu jí však přetne podivné individuum s maskou. Když se Tree probudí, není ani v nemocnici, ani na onom světě, ale ve stejné cizí posteli stejného cizího kluka. Že by to byl jen špatný sen? To sotva, zvlášť když se to, co se v něm odehrálo, až příliš podobá prožívané realitě, včetně ukázkově morbidní tečky. S dalším probuzením už Tree začíná být jasné, že se ocitla v noční můře, která neskončí, dokud neodhalí identitu vraha s maskou. A tak se stává vyšetřovatelkou vlastní vraždy, která má oproti vrahovi jednu velkou výhodu – ví, co se stane v každé další minutě, a může se na to připravit. Ke své smůle si však svým dosavadním chováním zadělala na pěknou řádku nepřátel a pod maskou zabijáka se může skrývat kterýkoliv z nich. Tree si navíc nikdy nemůže být jistá tím, že i tu příští smrt dokáže přežít. (Cinemart)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (455)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Všechno nejhorší bych jako horor nepovažoval, ale rozhodně se jedná o zábavný snímek. Své poslání film nakonec splnil, myšlenku to rozhodně má. Rozuzlení nebylo nakonec tak průhledné, jak se na první pohled zdálo. Já osobně mu na kloub nepřišel. Při uvědomění hlavní hrdinky se nám tvůrci snaží zabrnkat i na city, což fungovalo docela dobře. Tohle je přesně ten typ filmu, při kterém nemá cenu hledat detaily a logiku, protože časová smyčka logiku prostě nemá .. 8/10 = 82% ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Dost nesympatické obsazení i hlavní hrdinka (byť po té osobnostní proměně už je na konci celkem fajn), vcelku mě to ale bavilo. Místy je to tak blbé, až je to zábavné, a ten ústřední nápad s opakováním jednoho dne je prostě super, i když je vykradený odjinud. Nejvíc mi ale tam ale asi vadilo to, že se tam nevyskytuje myslím ani jedna hezká holka (tehdy 29 letá Jessica Rothe mi navíc pro roli vysokoškolačky přišla poněkud stará). Skautův průvodce zombie apokalypsou se mi vcelku líbil a tenhle Landonův novější film mi přijde veskrze srovnatelný, ten týpek se evidentně v téhle nenáročné produkci našel a nemám potřebu ji hejtovat, byť dvojku už si - po zhlédnutí traileru - raději nechám ujít. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Přiznanáp hororová variace na Groundhog Day, která se ani v nejmenším se nepokouší koncept posunout a "vylepšit". Což je v důsledku jediné možné řešení a jediný způsob, jak z toho vykličkovat důstojně. Vznikl zábavný lehký teen horor, který se nestydí za to, čím je, a nesnaží se diváky obelhat. Svěží podívaná. ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

Na hromnice o den více kombinovaný se Stáhni mě do pekla kombinovaný s Mystery Spot, kdyby Bill Murray byl jako čuran zcela nenapravitelný, Stáhni mě do pekla zcela křečovitě nevtipné a emocionální obsah v Mystery Spot zcela nezasloužený. Protagonistku ojebat jateční pistolí, děkan. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Idea jakoby hororového Na Hromnice o den více je fakt dobrá a skvěle funguje. Podle traileru jsem si myslel, že půjde o něco strašidelnějšího, ale Happy Death Day je maximálně odlehčený. Soustředí se spíš na komediální scény a mimo jiné v něm není vidět žádná krev. Celkově jde spíše o komedii s hororovým nádechem. Na Hromnice o den vděčí za svůj úspěch z velké části Billymu Murraymu a zde je hlavní hrdinka taky slušně zahraná, ale její očekávaná proměna je přeci jen přímočařejší a obyčejnější. Na začátku jde o přehnanou nesympatickou fiflenu, která dělá a říká jen samý zlý věci. Později se naštěstí ukáže, v čem tkví ta její povaha, a tak je jakž takž uvěřitelné, že se změní. Celkově je film poměrně dost předvídatelný, ale nevadí to, jedná se o fajn zábavu. Potenciál to mělo větší, ale nakonec je to dobrý oddechový snímek. (7/10) ()

Galerie (19)

Zajímavosti (21)

  • Keď Tree (Jessica Rothe) uteká pred vrahom a narazí autom o prekážku, v nasledujúcich scénach nie je na aute viditeľné akékoľvek poškodenie. (giaruj)
  • Trailer obsahuje skladbu "In Da Club" od amerického rappera 50 Centa. Pre film sa ale nepodarilo nadobudnúť práva na použitie tejto skladby, z tohto dôvodu bola vytvorená iba vyzváňacia kompozícia. (WalterIK7)
  • Keď Tree (Jessica Rothe) uteká pred vrahom v nemocnici, akonáhle prerazí dvere s reťazou, ozve sa istý zvukový motív. Ten je odkazom na film Halloween (1978). (giaruj)

Související novinky

Vince Vaughn v těle mladé dívky

Vince Vaughn v těle mladé dívky

31.08.2019

Čas od času se začne chystat film, který má tak bizarní námět, že jej zkrátka nelze ignorovat. Zatím nepojmenovaný snímek od studia Blumhouse je přesně tím případem. Film bude vyprávět příběh… (více)

Reklama

Reklama