Reklama

Reklama

The Orville

(seriál)
  • USA The Orville (více)
Trailer 1
USA, (2017–2022), 31 h 43 min (Minutáž: 42–86 min)

Tvůrci:

Seth MacFarlane

Hrají:

Seth MacFarlane, Adrianne Palicki, Penny Johnson Jerald, Scott Grimes, Peter Macon, J. Lee, Mark Jackson, Jessica Szohr, Halston Sage, Anne Winters (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(36)

Seriál se odehrává 400 let v budoucnosti a sleduje dobrodružství průzkumné vesmírné lodi Orville střední úrovně. Její posádka, lidská i mimozemská, čelí zázrakům a nebezpečím vesmíru. (Disney+)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (99)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Parodické prvky narážející na Star Trek jsou sice neoddiskutovatelné a četné, ale k mému překvapení si jede seriál hodně po vlastní ose a nevyhýbá se ani epizodám, které hrají na vážnější strunu. A nutno dodat, že to tvůrci dělají dobře, ačkoliv jak už to tak bývá, tak i tady se najdou trochu slabší díly. Nicméně zasmál jsem se do sytosti, obsazení mi sedělo a to i v případě MaFarlanea, kterého obyčejně moc nemusím a navíc je potěšitelný i fakt, že za relativně málo peněz dokázali filmaři poslat do světa plnokrevnou scifárnu. V dnešní době věc takřka nevídaná. Další řadu si rozhodně nenechám ujít. 80% ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Výtečné a pro mě osobně nová srdcovka. A myslím si, že kdyby se tenhle seriál jmenoval Star Trek, nikomu by to nevadilo - mně tedy rozhodně ne. Protože přátelé, tohle JE Star Trek. A teď o něco vážněji - ačkoliv byl pilot skvělý, nečekal jsem, že se z Orvillu vyklube tak báječný seriál. Seriál, ve kterém mix komedie a dramatu funguje naprosto výborně a díl od dílu lépe a lépe, seriál se zápletkami, které sice v tomto žánru nejsou nijak originální (protože ani nemůžou), ale jsou prostě výborně napsané. Herci jsou skvělí, postavy naprosto báječné (oblíbil jsem si fakt všechny), znělka a lá Voager je velmi povedená, stejně tak i celá hudební složka a velmi dobré efekty. I rasy jsou dostatečně originální a navíc se to celé odehrává ve 25. století, tedy tam, kam se dosud žádný filmový a televizní Star Trek nevydal. The Orville je rozhodně nejhezčím překvapením letošního roku a jedním z nejlepších nových seriálů. A já se na druhou řadu opravdu těším. Moc. A pokud se náhodou někomu nelíbí Discovery, tohle se mu líbit bude. Protože Orville nabízí to nejlepší z klasického Star Treku ve velmi sympatickém provedení, kde prostě funguje úplně všechno. A to, že fungují vtipy a postavy je samozřejmě to nejdůležitější. 100%. A navíc se tam ukrývá i pár hodně sympatických hereckých překvapení. ()

Reklama

johnymdoe 

všechny recenze uživatele

Tohle je Star trek. Star trek, v kterém je sice hodně humoru, což v klasických ST nebylo a nejsem si úplně jistý zda by se to Roddenberrymu líbilo. Nicméně jako celkem by byl jistě potěšen, narozdíl od toho "opravdového" Star trek: Discovery, v kterém ze světa ST nezbylo prakticky nic. Záměrně jednoduché efekty, záměrně lehce rozeznatelné postavy, výborné příběhy a pokud to situace dovolí tak i břitký humor. Nenavazující příběhy, které dnes už tak strašně chybí...jen osobnosti, které jsou mimochodem také jednodušše, ale dobře napsané a zahrané a navíc strašně sympatické, uvěřitelné a lidské. Je to pocta klasickým ST a dalším scifi seriálům typu Krajní meze a to přitom lehkou vtipnou formou, kde ale nechybí dramatické napětí a dobré zpracování nápadů/dílů. Jen tak dál, zatím pro mě 90% ()

kombajn 

všechny recenze uživatele

Možná to měla být parodie na Star Trek, ale vyšel z toho docela zajímavý bratříček Star Treku. Pokud vás to nechytne ani po sedmém dílu, ok, není to pro vás. Ne všemu se dá smát, ale stejně jako u Family Guye musíte tento druh humoru trošku akceptovat a ty vážné linky tomu sedí. UPDATE po druhé polovině 2. série: Osvěžující a rozhodně nejlepší sci-fi seriál za posledních 10 let. LOVE IT! ()

Sunny.69 

všechny recenze uživatele

Wow! Nečekala jsem od Setha MacFarlana něco takovýho. Je to tak tisíckrát lepší než celej Star Trek: Discovery (nejsou tam žádný ty píčoviny, který ze ST: Discovery dělaj tu hroznou sračku!). Nejen, že tohle je vtipný a postavy neustále hláškujou, ale taky to má neuvěřitelnej přesah. Témata, které zde řeší jsou vážná, a důležitá. Je milým překvapením, jak dokázal Seth spojit svůj druh humoru s tímto seriálem. ()

Galerie (404)

Zajímavosti (68)

  • Mercer (Seth MacFarlane) v jedné scéně požádá dr. Aronova (Brian George), aby se postavil za Alaru (Halston Sage). Na to Aronov odvětí, že neví, kdo je Alara, protože posádku Orvillu zná pouhých pár minut. Jedná se o narážku na fakt, že lidé mají problém zapamatovat si jméno někoho, s kým se právě seznámili a zároveň tím tvůrci dávají divákovi najevo, že sleduje první epizodu a nemusí si nutně pamatovat jména všech postav. (HellFire)
  • Stráže/vojáci nosí automatickou zbraň FN P-90, která byla původně vyvinuta na žádost NATO a dnes se používá ve více než 40 zemích. (HellFire)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno