Reklama

Reklama

Rupert Wyatt se opět vrací k žánru sci-fi. Tentokrát nám vypráví příběh o lidech, kteří chtějí zažehnout jiskru odboje proti mimozemské rase, která převzala kontrolu nad vládou Země. Odboj ale nestojí jen proti vetřelcům z jiné planety. Bojovat musí především proti těm, kteří s nimi spolupracují. Podaří se zrealizovat plán, jenž ostatní přiměje uvěřit, že je možné vzít si Zemi zpět? (Martrix)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (101)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Myšlenka snímku Captive State je sice fascinující a svým způsobem i originální, avšak samotné zpracování je naprostou katastrofou. Je to dáno především tím, že mimozemští uchvatitelé zde skoro vůbec nejsou. Od snímku jsem totiž očekával, že nám ukáže svět, kde je lidská rasa "zotročena" mimozemskou rasou, která výměnou za přírodní zdroje a donášení na nepřizpůsobivé občany nabízí relativně klidný život. Ve finále jsem ovšem dostal snímek, kde je hlavní devízou nudné nahánění nějakých lidí nějakými lidmi. A to prosím na stopáži čítající 109 minut. Lahůdka. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Velmi slušný odbojově špionážní snímek prodchnutý ponurou, dusivou atmosférou okupační mizérie, kterou jen sem tam prosvětlí vzpomínka na staré dobré časy nebo zrnko naděje. Společnost se tu skládá většinou už jen z kolaborantů poslušně seřazených ve frontě na svoji vlastní porážku a zdařile ztvárněné mimozemské entity tak mají s ovládáním lidstva značně ulehčenou práci. John Goodman prochází celým příběhem s jedním a tímtéž koženým výrazem a přesto je bez diskuze, že odvádí vynikající práci a Vera Farmiga, to je holka, která mne potěší vždycky - ať už hraje kurvu, učitelku dějepisu, nebo oboje. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Na "Captive State" som bol zvedavý. Nevedel som presne o čom to bude, no malo to zaujímavé mená a trailer dokázal zaujať. A je tu rozhodne dosť čo pochváliť. Osobne by som možno bol radšej keby mal film o niečo lepšie a svižnejšie tempo, lebo často to pôsobí, že sa niečo len buduje. A stále sa buduje. Viem si predstaviť, že niektorí ľudia boli sklamaní, no ja k nim nepatrím. Idea toho, že tu budujeme revolúciu. Ako ľudia sa predsa len tak ľahko nevzdáme. Dizajny mimozemšťanov sú veľmi zaujímavé, no osobne by som bol asi radšej, keby som ich mohol vidieť viac. John Goodman v hlavnej role funguje veľmi dobre. Film má pár dobrých prekvapení a vie ako s divákmi jednať. A necháva nás v napätí až do poslednej sekundy. Osobne mám pocit, že záverečná sekunda je také zadosťučinenie a ukazuje to veľmi dobre, že z histórie sa vždy dá poučiť. A prísť na riešenie. Keby mal film lepší spád, bol by určite medzi mojimi top filmami. Ale bohužiaľ, to sa nestane. No nemení to nič na tom, že ide podľa mňa o dobrý filmový počin. Hodnotenie: B+ ()

majec4 

všechny recenze uživatele

Velmi dlho som sa odhodlaval na tento film, lebo cisla to ma slabsie. Lakalo ma ale obsadenie a ponatie hlavnej myslienky filmu. Goodman je pojem a Farmigu som si celkom oblubil. V zaplave mnozstva sci-fi filmov sa podobny pocin v pohode strati, no podla mna to je na skodu. Takyto film som si prial vidiet viackrat. Vobec mi nevadi, ze v celom filme napocitame do 10 efektov. Cele je to slusne prepracovane. Niektore momenty su trochu nedotiahnute, suhlasim, ale v celom kontexte ma potesil nahlad do siete odporu. Emzaci boli zaujimavo spraveny, v pohode by som si ich vedel predstavit v naslapanom prequely, nieco na styl Independence Day. Zaver mal stavu, vypinal som to s dobrym pocitom. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Víc než invazivní sci-fi, očekávejte příběh o plánovaném atentátu, resp. odporu vůči "novému režimu". Ušetříte si tak zklamání, protože výjma začátku, kde má ufoun opravdu pěkný nástup a následně konci, který je ale zase pro změnu ohavně doslovný, žádné sci-fi nečekejte. Minimálně celou střední část je totiž úplně jedno, jestli ten nový režim představuje Babiš, roboti, nebo jako v tomto případě mimozemšťani. Scénář spoléhá na překvapivé odhalení, kdo vzpouru vede a jestli se ji povede zrealizovat, ale Rupert Wyatt diváka vcelku dost podceňuje. Možná to stačí na amerického teenagera, ale dospělý člověk, který chytí narážku na Homéra a všimne si obrázku na zdi, bude už v první třetině vědět... . Přesto se dá Captive State dokoukat bez výrazného znechucení ... předvídatelnost sci-fi scénářů je natolik běžný jev, že dokud si nenecháte udělat lobotomii, nebo nebudete sledovat hollywoodské filmy pořádně zhulení, málokdy budete překvapení. Abych Captive State označil za vcelku fajn jednohubku, musela by se významně zredukovat minutáž...dejme tomu na nějakých 90 min. a scénář by musel předpokládat, že si lidi nepamatují jak končí Den nezávislosti, Nevědomí, Na hraně zítřka...prostě skoro všechny invader sci-fi. Takto dávám poněkud unuděných 52%. Slabé 3* ()

Galerie (117)

Zajímavosti (5)

  • Film se natáčel v Chicagu v Illinois (USA). (rafix)
  • Film se odehrává v Chicagu, ve čtvrti Pilsen. Ta byla v 19. století pojmenována českými imigranty po české Plzni. Od roku 2006 je zapsána v Národním databázi historických míst USA, což je vládní seznam míst považovaných za hodné uchování pro svůj historický význam. (Saur.us)
  • Počas záverečných scén, kedy boli zobrazené povstania v ďalších svetových mestách, predstavené bolo aj mesto Karáči, ležiace v Pakistane. V skutočnosti však išlo o Dháku v Bangladéši, kde sa konala každoročná náboženská púť. (Enceladus)

Reklama

Reklama