Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nevlastní bratři Jáchym a David společně s kamarádem Sašou tráví většinu času ve světě sociálních sítí. Vztahy pro ně představují chaty s virtuálními dívkami, které nikdy neviděli, obživu falešná módní show, v níž se předstírá něco, co není a největší životní problém pak vybitý mobil nebo nefunkční wifi. Na nátlak rodičů jsou donuceni vydat se pod vedením Davidovy půvabné „macechy“ Terezy na dvousetkilometrový cyklovýlet. S překvapením zjišťují, že tam venku je skutečný svět, v němž život znamená víc než status na facebooku, opravdové dívky vypadají poněkud lépe, než kreslené akční hrdinky počítačových her a k lásce patří také sex. Srážka se životem sice nese jistá úskalí, ale s humorem, se dá zvládnout nejen výšlap do strmého kopce, stavba stanu, chybějící elektrická zásuvka, ale také sok v lásce. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (355)

dopitak 

všechny recenze uživatele

To je sranda, když něco kopíruje filmy jako jsou Rafťáci. Na druhou stranu je to logické, protože to byl přes veškeré místní hodnocení úspěšný film, co je neustále reprízovaný (neúspěšný film je ten, po kterém za dva roky ani pes neštěkne. Kromě otravné Evropy 2 a Scotta jsem veškerý product placement nějak přehlédl. Aniž bych tvrdil, že to je dobře nebo špatně, film doslova hýří nápady a minimálně několik hodně zajímavých přináší (kromě zmíněného kopírování vedoucího Bořka /Oldy Navrátila/ Pavlem Nečasem. Ty oslí můstky, proč se borci na výlet vůbec vydají, jsou daní scénáristické neschopnosti, ostatně jako 80 % současné české tvorby. Všimněte si, že Matonoha a Šteindler jsou u každého "průšvihu" čs produkce. Linda Rybová tu bohužel jen v maličké zbytečné roličce, podobně Suchařípa (u něj naštěstí). Angažování holek se povedlo, Celeste je fuckinghamová, stejně jako Štěpánka, vydařil se i experiment s Esther (až na ten trapnej vtípek se šmírou z řetězu). Scéna z lomu vyloženě lahůdka (i když se ukáže jen Julie Šurková a Esther, na Celeste a Štěpánku zapomeňte).. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Stupidní, vo tom žádná, chvílemi ale celkem vtipné, ti tři pitomci to taky nesehráli špatně, o těch kočičkách ani nemluvě, ty moc hrát nemusely, ale ta hudba, Honza Muchow dokáže svůj osobitý štyl přenést i do odporně sexistické, až úchylné teenagerské komedie naprosto o ničem a zaslouží si samostatnou hvězdu navíc. U vyobrazení povrchnosti mobilní generace, žijící ve dvou světech, není zcela jasné, jak tuto závislost tvůrci vlastně chtěli pojmout, možná...ono se tak dá žít, mládeži, ale nesmí se to přehánět, jen si v pohodě dál klikejte, plaťte za data a hledejte wi-fi. Což je docela tragický filmový odkaz, zvlášť, když jde o debut a režisér si ještě podřeže větev castingem z Ulice. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Několik hezkých fórů, pár módních tváří a další dílo hodné zapomenutí je na světě. Nalákali mě 20letý Adam Mišík (blonďatý David), 23letý Jan Komínek (tmavovlasý Jáchym) a 27letý Jakub Štáfek (Vojta od kombajnu). Extra sexy tu ale nepůsobili a žádný jiný důvod pro sledování tohoto snímku mě nenapadá. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Do včerejška byl nejtrapnější moment mého života ten, kdy jsem uprostřed toho nejlepšího řekl Zuzce "Alčo." Děkuju Kolečkovi, neomylnému to autorovi laciných scénářů, že mi pomohl zapomenout. Hodina a půl s jeho Bajkery byla totiž mnohem trapnější, než celonoční vysvětlování, že když chlap řekne "Alčo", má tím na mysli "Zuzko." Chápu, že napsat něco vděčného pro dnešní puberťáky je nadlidský úkol, tak ale se na to prosím vás vykašlete, když ty děcka neumíte zaujmout jinak než že všem postavám narvete do pazoury telefon. Málem jsem si leknutím cvrknul do gatí, když se po filmu rozsvítilo a sál byl narvaný k prasknutí; já měl totiž celou dobu za to, že tam jsem sám. Tu jednu hvězdu jsem vylovil v lomu při koupačce a patří těm mladým holkám, aby to po téhle zkušenosti s filmem nevzdaly. ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Typickým rysem nekvalitní české komedie, a bohužel se projevuje čím dál víc, je přehánění charakterů postav až na míru trapnosti. V tu chvíli se vám chce smát, i když víte, že to je hrozná sračka. Takže i já se u filmu smál, ale bohužel to byl z 90% smích ironický. Námět není vůbec špatný, vždyť i z podhodnocených Snowboarďáků se stal český kult, ale scénář s trapnými dialogy posílají film úplně do kytek, ještě když to k tomu nepodrží žádný solidní herec. Čekal jsem blbost, o tom žádná, ale ne takovou. Konečně už vím, jaké to je zajít do kina na opravdu špatný film, příště si zachovám svůj pud vybíravosti, protože podobné experimenty se fakt nevyplatí. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (15)

  • Bajkeři táboří u Uhrovic mlýna nedaleko Rakovníka. V areálu chovají mimo jiné velblouda, jenž se ve filmu také objeví. (rakovnik)
  • Kola na kolovou byla zapůjčena z TJ Sokol v Praze. (Duoscop)

Reklama

Reklama