Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Honza Rambousek je svým způsobem sympatický podvodník, který je v podsvětí ceněný jako odborník na zámky, počítače, elektroniku a auta. Je to také nenapravitelný sukničkář, přesto ho ženy milují... Právě mu teče do bot, protože ho má v hrsti mafián Vytloukal kvůli velkým dluhům. Pokud Honza neukradne z galerie obraz Dívky v modrém, tak je s ním amen... Zachrání ho náhoda – do cesty se mu připlete jeho dvojník, středoškolský profesor Richard Prospal, pedant a slušňák k pohledání, a těm dvěma se zázračně změní život. Zatímco si Honza užívá v Richardově kůži doma i ve škole, Richard je pronásledován mafiány, protože mu nevěří, že není Honza. A když se jim do rukou dostane i Richardova dcera Natálka, tak mu nezbývá, než zapomenout na slušné vychování a najít způsob, jak vyzrát na mafiána a jeho gorily a dostat nejen obraz, ale i dceru do bezpečí. Kolotoč překvapivých komediálních situací se roztáčí... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (285)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Až prekvapujúco príjemná česká komédia. Dejovo zložito-jednoduchá, herecky dobre obsadená, dobre zahraná, v solídnom tempe len s občasnými výpadkami, trefnými fórkami ktoré nie sú prízemné a vedia pobaviť a Jágrom ako prezidentom. Sokol v dvojúlohe obstál, ale len preto, že obidve postavy mu boli napísané na telo a veľmi z nich nemohol vybočiť. Nečakajte ale nič prevratné, proste lepšia česká komédia poslednej doby, ktorá si skutočne stojím za svojí žánrom. Príjemné 3 z 5 ( Kino Dukla Svidník ) ()

zette 

všechny recenze uživatele

Otrepany namet, Kohak opet v roli kokota a Chlumsky v reziserskem kresle..., cekal jsem velky pruser, byl jsem ale mile prekvapeny. Na dnesni pomery slusna veselohra, ktera me pobavila. Sokol je dobry herec a vubec mi nevadil ani ve dvojroli. Spousta postav na hrane karikatur, ale v tomto pripade mi to vubec nevadilo. Naopak Narozny a Etzler vyborni. K tomu pekne herecky. Skoda konce, kdy se Rambousek s Prospalem setkavaji, tam trochu filmu dojde dech. Jinak solidni podivana a idealni vec na jedno zhlednuti, kdy chce divak vypnout a pobavit se. ()

Reklama

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele

Jsem mile překvapen. Po sadě českých filmů, které jsem si v poslední době a snaze doplnit si mezery naordinoval, mě Dvojníci prostě a jednoduše bavili, neuráželi a několikrát jsem se i docela hlasitě zasmál. Jistě, nápad s charakterově rozdílnými dvojníky není nic tak originálního, ale tady to vyšlo na lepší 3*. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Kino Svět Lišov - O ou, trochu lituji peněz za kino. Jelikož pan Sokol se celkem snažil to utáhnout, ale přece jen to není herec prvotřídní kvality, takže to sklouzlo k průměrné komedii. Ta ovšem na poli 100 minut nebavila tak moc a ten rádoby gangsterský styl mi nevoněl. Zejména pan Nárožný mě celkem iritoval a považuji ho, ač to nerad říkám, jelikož jinak ho mám za dobrého herce, za nejslabší článek celého filmu. Ty jeho výlevy a vřavy dost zaváněly přehráváním. No, nakonec si říkám, že jsem si zpestřil jeden březnový den a podpořil jsem útulné kino na malém, leč pěkném, jihočeském městě. 60% (with J.) ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Pokud si stejně jaké já pletete moderátora toho nováckého pořadu se zpívajícími maskovanými celebritami a detektiva z nejmenované novácké kriminálky, budete po většinu filmu polemizovat právě nad tím, kdo z výše uvedených si duplicitně zahrál v Dvojníkovi. Tenhle film je v pozici televizního filmu standardem. Kdo za něj ale zaplatil vstupné v nějakém multiplexu, tomu hanba! 59% ()

Galerie (42)

Zajímavosti (11)

  • Při natáčení před pražským hotelem Interntonal se Miroslav Etzler v roli amatérského boxera tělocvikáře Kaliny po několikátém jetí natolik vložil do role, že Jakubovi Kohákovi v roli Melichara na chvíli opravdu „udělal tmu“, a to tak důkladnou trefou, že Jakub Kohák dokonce chvíli odmítal točit tuto scénu znovu. (Fuego)
  • Fiktivní znalec umění z bratislavské galerie dr. Boban Pálka (Jan Filipenský) byl pojmenován podle 1. asistenta režie Petera Pálky, taktéž původem z Bratislavy. Ve filmu si také zahrály Peterovy doklady ve scéně Boban vs. policista (Milan Šteindler). (Fuego)
  • Natáčelo se v Praze, Litoměřicích a ve Slaném. (Terva)

Reklama

Reklama