Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když císař Číny vydá nařízení, že jeden muž na rodinu musí sloužit v císařské armádě k obraně země před nájezdníky ze severu, Hua Mulan, nejstarší dcera ctěného bojovníka, zaujme místo svého nemocného otce. V přestrojení za muže překonává Hua Jun nástrahy na každém kroku své cesty a učí se využívat své vnitřní síly a přijímat svůj skutečný potenciál. Tato epická cesta z ní nejen učiní ctěného bojovníka, ale vyslouží jí i respekt vděčného národa… a hrdého otce. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (333)

tron 

všechny recenze uživatele

„Statočnosť bez strachu neexistuje.“ Niektoré scenérie (prírodné, architektonické) vyzerajú skvostne, hrdinka je sympatická (aj zvyšok kastingu) a akcie nie je veľa, ale je zvládnutá slušne (sem-tam s dobrým grifom). Tým by sme s plusmi končili. Divný strih, nelogické hovadiny (to fakt mali s tým katapultom takú megazlú mušku, že sa minuli o pár kilometrov, kým predtým triafali presne?) a hlavne som vôbec nerozumel univerzu, jeho vnútornej štruktúre. Zlá čarodejnica nie je zlá, Fénixa možno vidia aj ostatní a možno len hrdinka, armáda čítajúca 48 vojakov, pričom za výkvet armády je považovaná skupina šiestich mladíkov, ktorí pred pár hodinami ledva-ledva prežili prvú akciu. A tá armáda v meste, prečo tam iba tak stála? Bola začarovaná? A musela sa Mulan zúčastniť výcviku? Lebo pôsobí dojmom, že už pred ním bola hotový Tiger a drak. Celý tento nie zlý, ale dosť nešťastný a domrvený film je na tom trochu ako 47 roninov s Keanu Reevesom: chce byť rozprávkou, ale aj vcelku realistickou historickou drámou... čo proste nejde dokopy. Scenár už viac klišé byť nemohol. Jeta Li som nespoznal, wtf. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Hlavná predstaviteľka Yifei Liu podáva všestranný výkon, ktorému nechýba hĺbka. Jej Mulan je dostatočne charizmatická a Liu čoby protagonistka dobre nesie celý dej. Je skvelá a film je vďaka nej oveľa lepší. Taktiež sexi je aj filmová čarodejnica. Hudobný sprievod dobre dopĺňa celkovú atmosféru filmu. Tvorcovia totiž inak ponúkli vizuálne podmanivé dielo, ktoré sa hrá s rôznymi prvkami čínskej kultúry. To sa odráža na farbách, kostýmoch, make-upe, rekvizitách či autenticky pôsobiacich lokáciách ako sú napríklad mohutné hory čnejúce v pozadí mnohých záberov. Preto by som film odporučil vidieť cez premietačku na stene vo vysokom rozlíšení. Nová live action Mulan je osviežujúca a očarujúca prehliadka, ktorá už nie je obyčajnou detskou rozprávkou. Tvorcovia predstavujú inú, vyzretejšiu verziu pôvodného príbehu, ktorej svedčia snaha o originalitu a odpútanie sa od predlohy. Navyše, ide o kvalitne spracované dielo po všetkých stránkach, ale čo tiež čakať od Disneyho. Mulan je skrátka pôvabný a dojemný snímok, ktorý bude baviť všetky vekové skupiny. Pre mňa zatiaľ film roka 2020. ()

Reklama

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

$200,000,000 spláchnutých do hajzlu. Nejde mi do hlavy, jak takhle drahý film může vypadat tak bídně. Sterilní zelené plátno křičí z téměř každé scény a je opravdu nemožné se do filmu ponořit. Válečné scény jsou vyloženě směšné a bez špetky náznaku nějaké epičnosti. Mluvící drak je nepřijatelný, ale i tak se tam kouzlí víc jak v původní animované verzi. Neochota studia Disney trochu riskovat a podporovat originální projekty je ostudná a na další žalostné adaptace milovaných a dodnes skvěle fungujících animáků jim příště dlabu. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Líbivá nekonfliktní pohádka, která sice neutkví v paměti déle než den, ale rozhodně nenudí. Zklamaly mě bojové scény, od kterých jsem čekal víc a to i přesto, že se jedná de facto o dětský film. Naopak se mi líbila výprava a výborné byly i kostýmy. Herecky vše OK a nutno poznamenat, že Li Gong je pořád kočka. Nic jsem nečekal, takže jsem docela spokojen. 65% ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Mulan je dalším zářným příkladem, že nulová očekávání mohou přerůst ve velmi příjemné překvapení. Předem musím pochválit střídmou délku, spoustu akce, výbornou atmosféru, vtip a krásnou barevnou Čínu, která mi připomněla kung-fu Pandu. Neuvěřitelné množství peněz, které do tohoto projektu strejda Skrblík nasypal, je vidět, a i když bych ocenil nádherné scenérie typu LotR namísto zeleného plátna, jehož tu je využíváno až až, tak na mě tolik rušivě nepůsobilo. Podobné příběhy mám vážně rád, ať už je to Kolovrat, Poslední samuraj a nebo sedmačtyřicátý ronin, pokaždý mě svým vlastním způsobem nadchnou. Mulan rozhodně plní funkci dobrodružné pohádky, hodně vysokorozpočtové, přičemž je fakt škoda, že nemá temnější, drsnější nádech. Určitě by jí slušelo víc než 3 kapky krve, které se na obrazovce za celou dobu objeví. Určitě by slušel nějaký strach o hlavní hrdinku, v našem případě dokonce i o její nejbližší okolí, protože ten plot armor je zde opravdu silný. Navíc vzhledem k několika bitvám by sem tam useknutá hlava, ruka a nebo cákance krve nebyly na škodu. Ale to je jen můj pocit a rozumím, že Mulan je primárně pohádka pro děti. Na závěr bych chtěl pochválit hodně sympatické obsazení. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (15)

  • Jedná se o první disneyovskou pohádku, která si v USA vysloužila omezení typu PG-13, které znamená, že je film nepřístupný divákům do 13 let. V tomto případě z důvodů bojových sekvencí. (hansel97)
  • Yifei Liu (Mulan) předváděla 90 % všech svých kaskederských kousků sama – jízda na koni, boj s mečem, bojová umění a bitevní scény. (ČSFD)

Související novinky

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

23.06.2021

Už brzy hodlá Disney do kin vytáhnout i jednu ze svých největších klasik. Po hraných adaptacích slavných pohádek jako Lví král, Popelka či Mulan totiž do kin dorazí také plánovaná Sněhurka a sedm… (více)

Čtvrtý John Wick verbuje posily

Čtvrtý John Wick verbuje posily

04.06.2021

Legendární herec a mistr bojových umění Donnie Yen se připojil k obsazení čtvrtého Johna Wicka. Yen, jenž má za sebou například z nedávna Rogue One: Star Wars Story nebo Mulan si má údajně zahrát… (více)

Reklama

Reklama