Reklama

Reklama

Rakka

  • Kanada Rakka (více)

Obsahy(1)

Krátkometrážny film z dielne Oats Studios, vytvárajúceho experimentálne filmy, sa zameriava na dystopickú budúcnosť, v ktorej bola Zem kolonizovaná neznámou mimozemskou rasou. Zostávajúca ľudská populácia sa aj naďalej snaží udržať nažive a vzdorovať nepriateľským votrelcom. (fichilles)

Recenze (106)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Ovšem toto je jiné kafe, než předchozí Zygote. Temná budoucnost a příběh o poslední hrstce lidí, která se pokouší aspoň trochu uškodit mimoušům, kteří lidstvo tvrdě převálcovali. Jasně, malý rozpočet, takže občas to šťouchne do oka. Ale jinak všechno funguje na jedničku. Hudba, atmosféra, moc pěkně vymyšlená alientechnologie, všechno je to pošmourný a ta jiskřička naděje, která je současně pozvánkou k celovečeráku, vystupuje zřetelně. Přestože je to vlastně další vykrádačka, tentokrát třeba z Terminátora, má to svoje kouzlo a nejspíš by z toho byl výrazně lepší film, než byl Chappie. Po Rakka by se měl nejeden producent opravdu vážně zamyslet nad tím, jestli nedát Blookampovi další příležitost v áčkových vodách. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Jednohubka bez poriadneho úvodu a konca, ale ako kraťas potešila. Potenciál tu je nie malý a ukázať potenciál na takom malom priestore, to predsa tiež treba vedieť. Blomkampa škoda (nie len v zmysle tretieho Votrelca, rovnako, ako ten, by sa mu do kariérneho rastu zišiel poriadny scenárista - s výnimkou District 9 aj na celovečeráky). ()

Reklama

Milky. 

všechny recenze uživatele

Jako koncept je to parádní a vcelku originální (ikdyž Blomkampův vizuál je samozřejmě poznat na první pohled), za jasných 5*. Ale pokud to mám hodnotit opravdu jako Volume 1, čili první díl a již hotovou část celku, zas tak dobré to není, třetina stopáže je natahovaná zpomalováky, vyprávění selhává a obecně scénář zas tak skvělý není. Blomkamp k sobě prostě potřebuje někoho, kdo mu napíše alespoň pořádnou šablonu a na té už si pak může řádit jak umí. Ale když si to píše sám, tak má s postavami a výpravou celkem problém. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Škoda, že je to kratkometrážní, byl by z toho dobrý celovečerní film nebo ještě lépe seriál. Sigourney Weaver už značně zestárla a ani v tom nemusela hrát. Že točí Neill Blomkamp stále na jedno brdo mě nevadí, líbí se mě jeho styl a vize postapokalyptické budoucnosti, ale co mě vadí, že točí samé krátkometrážní filmy. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

V skutku slušný krátkometrážny Sci-Fi horor, so starou známou Sigourney Weaver. Práve ona je znakom, že sa nebude jednať o nejaké študentské Bčko. A presvedčí vás o tom aj grafické stvárnenie "jašterov", ktorí vyzerajú naozaj ako skutoční. Trochu škoda slabšieho a otvoreného konca, ale ani to ma nedonútilo znížiť hodnotenie o celú jednu hviezdu. Kiež by počas celej snímky hrala nejaká postapokalyptická hudba v štýle Synthwave, či Spacewave. Čo sa týka kraťasov, nie je lepšej voľby. Ak sa vám páčilo District 9 bude sa vám páčiť aj toto. (17.6.2022) ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama