Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dušan Klein nám v roce 1975 přináší 3 detektivní příběhy z ponuré Ostravy, které nám ukazují běžnou denní rutinu kriminalistů v 70 letech. Ostravští přílušníci veřejné bezpečnosti řeší v časovém intervalu 24 hodin tři různé případy. Jedná se o zranění příslušníka VB, únos kojence a pátrání po pohřešované dívce. (Hennes)

Recenze (51)

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Tomuhle kraluje Jiri Zahajsky v temer cimrmanovske roli mlcenliveho poldy. :-))) Ale neni to tak spatny film jak se tady okolo pise. Proste takova socialisticka detektivka. Par vtipnych mist, par temnych (mrtvy novorozenec, unosy deti, pobodany prislusnik, apod). Linka s "sestnactiletou" Hedvikou je spis pro legraci nebo odlehceni... ()

keoma26 

všechny recenze uživatele

v sedmdesátých letech se v Ostravě nedřystalo po Ostravski? i když ani to by nezachránilo tenhle pseudorealistickej paskvil, autentické tak zůstávají jen dobové kulisy města a modní výstřelky typu lesklých polyesterových košil nebo šátků; ale politicky řečeno: "umím si představit", že se to v určitých kruzích může stát kultovním kouskem;-) ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ostrava je kraj „razovity“ a stejně jako v Práglu i tady měla VB pořád co dělat. Tří případy na vyšetření a noc utíká tak rychle. Kdo pobodal příslušníka bezpečnosti? Kdo unáší děti? Kam zmizela mladá blondýnka s vkladní knížkou?  No začátek byl docela slušný a přinesl i zajímavou atmosféru, ale postupem času se z toho stala jen natahovaná nuda. Plejáda známých tváří, pohledná Evelyna Steimarová i Milada Janderová (její případ zůstal nevyřešen). Zbylé dva měli pár světlých okamžiků, nechyběly emoce, ale i tak jde jen o obyčejnou průměrnou kriminálku. Znám mnohem lepší z té doby! ()

farfalla 

všechny recenze uživatele

Co bylo myšlenkou tohto filmu? Snad ukázat práci policistů mimo Prahu, že i policisté jsou lidé, že na každém záleží, aby byl pořádek a klid. Bylo toho zkrátka mnoho a děj se utopil v detailech. Policisté jsou obyčejní lidé, a tak byli obsazeni nepříliš exponovaní herci, kteří hráli hovorovým stylem, jenom žádné velké emoce. Zlatý ´Pitaval´! ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Za nejhorší co film mohlo potkat, považuju hlas, který nám tam něco blábolil ohledně toho co policajti tušili a co netušili a co za chvíli udělaj. Tohle může fungovat leda tak jako projímadlo pro orangutana co sežere prošlej banán a potřebuje se akutně vysrat. Jako ukázka reálné práce policie stačilo vzít jeden případ, ideálně ten s únosem miminka a scénaristicky ho vymazlit a ne do toho nasrat ještě další dva nesouvisející případy z toho jeden nebyl ani pořádným případem. Takhle to fakt nemohlo mít šanci na nějakej velkolepej napínák i když dobrý scény a kameru to mělo. Třeba zachycení Ostravy působilo přirozeně, kamera na policejním voze byla dobrá akční práce a při některých scénách mě pro jejich studenost nebylo příjemně (napadení u chaty, únos kočátku, pád láhve s balkonu - pohled ženský). ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v Ostrave. (dyfur)

Reklama

Reklama