Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Je parný duben roku 1993 a nedaleko malého města Waco v texaské pustině dojde k jednomu z největších masakrů v novodobé americké historii, kde na jedné straně stála samotná vláda Spojených států a na straně druhé náboženská sekta připravená bránit své hodnoty. Seriál mapuje tuto tragickou skutečnou událost i to, co jí předcházelo, v šestidílném provedení plném napětí a dramatu do poslední chvíle. (vyfuk)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ukázkový případ seriálu, kterému by sedla filmová podoba. 6 dílů se na seriál nezdá moc, ale vzhledem k příběhu, který Waco nabízí, by dvouhodinová délka byla příznivější. Příběh zajímavý, herecky slušné, ale od druhého dílu už seriál nemá prakticky co nabídnou, vyjma závěru, který je nečekaný, pokud o daném masakru, divák nic neví. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Velice pomalý rozjezd, ale později velmi zdařilé. Dříve jsem příběh o sektě Davidiánů ve Wacu neznal, po seriálu jsem se o ni začal zajímat (což je doufám záměr tvůrců). Bohužel některé okamžiky nejsou úplně přesné a lehce otočené do pozice, v které jako by seriál chtěl křičet "americké policejní/tajné/vojenské složky jsou prostě zlé a špatné". Svět není tak bílý a černý, jak je chvílemi naznačováno. Hlavně mi přišlo, že tvůrci "nadržují" sektě Davidiánů a jejich vůdci, který rozhodně není svatoušek. Druhý úhel pohledu zevnitř sekty je tak pro mě ještě zajímavější než samotný spor vyjednávače s vedoucím úderné jednotky... Jak si někdo dokáže omotat skupinu vzdělaných a inteligentní rodin okolo prstu, využívat je a ovládat, to je pro mě prostě zajímavější. ()

Reklama

Tosi 

všechny recenze uživatele

Skvěle obsazená minisérie popisuje kontroverzní konflikt mezi náboženskými fanatiky a FBI. Pro diváka je to příběh plný dezinformací pohledem klíčových osob na obou stranách, tedy vynikajícího Taylora Kitsche i Michaela Shannona. Trochu se tam ovšem motaly i osoby, které to tak zkomplikovaly, až se to kurevsky vymklo z ruky. Plné hodnocení mě donutil dát až závěr, který mně znechutil večer. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Zažíváme zajímavý kousek. Už jenom kvůli tomu, že je vytvořen z dílny někoho, kdo není v tvorbě něčeho takového zběhlý. A naše srdce si získal rychle. Série popisuje detaily a dle mého velmi konstruktivně a povedeně skutečnou událost, která opět ukazuje, že fanatismus umí být zlo a hlavně, že policejní složky Spojených států neumí jednat. Je to smutné sledovat něco takového, co byla čirá pravda a hledět na to s určitým neuvěřením ve tváři, že se opravdu mohlo něco takového stát. Nádherně a ladně vychází do tří dílů. S tím i že bylo příjemné vidět Shannona v jiné roli než lehkého záporáka a nebo totálního tvrďáka. ()

Azrael515 

všechny recenze uživatele

Waco obstoji len ako jednostranna obzaloba bezpecnostnych zloziek. Co je vzhladom k faktu, ze na nase institucie by sme mali klast omnoho prisnejsie kriteria nez na vodcov nasich siekt, asi v poriadku. No osobne mi nieje laxny pristup k dostupnym faktom a dramatizujucim skratkam az tak sympaticky. U tragedii tychto rozmerov aspon predstieram elementarnu nestrannost. Pripadne sa vzdam historickej doslovnosti a dielo pojmem ako dramu inspirovanu skutocnostou s pravom na vlastny interpretacny presah. Ako drama strhujuce, ako historicky film hlboko fabulujuce a relativizujuce. Inymi slovami smutne doslovna exploitacia. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (26)

  • Odstřelovač, který zabil Weaverovu ženu Vicki při obležení Ruby Ridge, se jmenoval Lon Horiuchi. (Rollo_Tomasi)
  • Při požáru ve Waco zemřelo celkem 76 lidí (včetně dvaceti dětí a dvou samovolně potracených dětí). (Rollo_Tomasi)
  • Ve skutečnosti se David Thibodeau (Rory Culkin) s Davidem Koreshem (Taylor Kitsch) nesetkal v music baru, nýbrž v obchodě Guitar Center. Koresh mu podal vizitku, na které bylo cosi napsáno, načež mu Thibodeau odpověděl, že nechce být v křesťanské kapele. Po týdnu přemýšlení jim ale sám zatelefonoval a rozhodl se je poznat blíže. (Nick321)

Reklama

Reklama